08/11/2021

"Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"

Έναν παραβάτη γιατρό “τσίμπησαν” οι εξωτερικοί φύλακες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε ειδική κρύπτη που είχε φτιάξει στα ρούχα του ο γιατρός φέρεται να έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim και 1.000 ευρώ σε ένα φάκελο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο για ποιος κρατουμένους προορίζονταν αυτά. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για κατάθεση. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

https://edolio5.blogspot.com/2021/11/sim-1000.html

Μια δικαστική υπάλληλος, Κωνσταντίνα Γαλάνη που εργάζεται χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας που διοικεί εδώ και πάνω από 8,5 χρόνια ως Προϊστάμενος, ο Εισαγγελέας Δημήτρης Προκοπίου, η ίδια αντιλήφθηκε πριν λίγο καιρό ότι δύο συναδέλφισσες της δικαστικοί υπάλληλοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας «κουκούλωσαν» δικογραφίες στις οποίες ήταν κατηγορούμενη η κόρη της μιας κατηγορούμενης δικαστικής υπαλλήλου και να τις τοποθετούν σε άλλα σημεία με σκοπό να καθυστερήσει η εκδίκαση τους ή να μην γίνουν και καθόλου. Έτσι ισχυρίστηκε η Γαλάνη.Η Κωνσταντίνα Γαλάνη άμεσα κατήγγειλε το γεγονός στην Εισαγγελέα Εφετών κα Καλουτά, η οποία με την σειρά της, διέταξε έρευνα και ακολούθως άσκησε άμεσα ποινική δίωξη στις δύο δικαστικούς υπαλλήλους.

Τελικά το δικαστήριο έγινε στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας με Πρόεδρο της Έδρας, τον Χαλκιδέο Δικαστή Γιάννη Πετρόπουλο, που πήρε μετάθεση από τα Δικαστήρια Πειραιά και ενώ ερευνούσε την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» και από τον Σεπτέμβρη του 2021 έχει επιστρέψει στα Δικαστήρια Χαλκίδας ως Δικαστής - Πρόεδρος Πρωτοδικών και Εισαγγελέα της Έδρας, τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας Κωνσταντίνο - Δημήτρη Γιαννακούλα. Ένας από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης των δύο δικαστικών υπαλλήλων ήταν ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, ενώ συνήγορος των δύο δικαστικών υπαλλήλων ήταν ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρης Γκίκας.

Σημειώνεται επίσης ότι υπέρ των δύο δικαστικών υπαλλήλων, που αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατέθεσαν στη δίκη και οι υπόλοιποι συνάδελφοι/συναδέλφισσες, προϊσταμένοι τους, που ήταν και αυτοί μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ υπέρ της κατηγορίας δεν κατέθεσε κανένας, με την Κωνσταντίνα Γαλάνη να μην έχει και δικηγόρο για να υποστηρίξει την κατηγορία ως αυτόπτης μάρτυρας που αντιλήφθηκε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια της το φερόμενο «κουκούλωμα», το οποίο κατήγγειλε η ίδια στην Εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας και εκείνη με την σειρά της άσκησε ποινική δίωξη στις δύο δικαστικές υπαλλήλους.

Και οι δύο κατηγορούμενες αθωώθηκαν ομόφωνα με απόφαση του Εισαγγελέα της Έδρας, Αντεισαγγελέα Κωνσταντίνου - Δημήτρη Γιαννακούλα και των τριών Δικαστών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, με Πρόεδρο της Έδρας τον Γιάννη Πετρόπουλο, οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρούν ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των δύο δικαστικών υπαλλήλων και πρόκειται για μία απλή αβλεψία.

https://edolio5.blogspot.com/2021/11/2.html

No comments :

Post a Comment