29/11/2021

Ελβετία: 62% υπέρ της κυβερνητικής διαχείρισης της επιδημίας στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση εμφανίζει μεγαλύτερη του αναμενόμενου πλειοψηφία–62,01%–των ψηφοφόρων που είπαν ναι στη νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση και για την χρήση του υγιειονομικού πάσου που απαιτείται για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα έξι μηνών που οι Ελβετοί καλούνται σε δημοψήφισμα για να εγκρίνουν την σχετική νομοθεσία. Τον Ιούνιο οι πολίτες είχαν στηρίξει σε ποσοστό 60%.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το δεξιό, "Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου" (UDC), το μεγαλύτερο κόμμα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στηρίζουν το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, στο δημοψήφισμα οι Ελβετοί ενέκριναν την πρόταση των συνδικάτων για τη στήριξη των νοσηλευτών και απέρριψαν την πρόταση για επιλογή με κλήρωση των ομοσπονδιακών δικαστών.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. "Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση..." ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 62% ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ!

    https://www.el.gr/nea-taxh-2/video-sfaliara-gia-mpoliasmenoys-kai-ampo/

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

    ReplyDelete