23/11/2021

Κορονοϊός: Λανθασμένο το αποτέλεσμα των γρήγορων τεστ στο 50% των περιπτώσεων

Ιταλική μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αντρέα Κρισάντι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 50% των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού παράγει λανθασμένο αποτέλεσμα. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Βιοτεχνολογιών Ceinge της Νάπολης και βασίσθηκε σε τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Φεντερίκο Σεκόντο της Νάπολης. Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην μελέτη αυτή βρίσκονταν σε διαφορετικές φάσεις της ασθένειας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Κρισάντι, τα ακριβή αποτελέσματα των γρήγορων τεστ δεν ξεπερνούν το 50% του συνόλου των τεστ, ενώ τα τεστ σιέλου προσφέρουν ακριβές αποτέλεσμα μόνον στο 30% των περιπτώσεων. Κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό είναι πολύ υψηλότερος από αυτών που προκύπτει από τα συγκεκριμένα τεστ.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθηγητή Βάλτερ Ριτσιάρντι, πρέπει να επισπευσθεί όσο γίνεται η υιοθέτηση του «πράσινου πάσου δυο ταχυτήτων»: ώστε οι μη εμβολιασμένοι πολίτες, με ημερήσιο πάσο, να μπορούν να μπαίνουν μόνον στο γραφείο τους και να περιορισθούν οι νέες μολύνσεις. «Είναι αναγκαίο, ιδίως στην φάση που διανύουμε, διότι υπάρχει κίνδυνος να διαδοθεί η παραλλαγή Delta Plus, με την οποία ένας ασθενής μπορεί να μολύνει ακόμη και εννέα ανθρώπους», εξήγησε ο Ριτσιάρντι.

ΑΜΠΕ

4 comments :

  1. Οι εμβολιασμένοι αποτελούν κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους, όχι το ανάποδο. Εμβόλιο = προστασία κατά της βαριάς νόσησης, όχι της μόλυνσης και μετάδοσης του ιού σε τρίτους. Οι εμβολιασμένοι δεν αναγκάζονται να παρουσιάσουν τεστ, είναι ενδεχομένως φορείς της νόσου και κίνδυνος για τρίτους. Το να απαιτούν "γρήγορο πράσινο πάσο" είναι απλώς ηλίθιο.

    ReplyDelete
  2. https://attikanea.info/wp-content/uploads/2021/11/5-2.jpg

    ReplyDelete
  3. "Σοκ: Εισήγηση για αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω μέτρων!"
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/1036671_sok-eisigisi-gia-afairesi-tis-epimeleias-apo-toys-goneis-poy-den-stelnoyn

    "Ο κ. Μανιτάκης διευκρίνισε: «Έχει το δικαίωμα να πάει στο θέατρο κάποιος, αλλά αν δεν εμβολιασμένος, επειδή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων ανθρώπων, είναι δικαιολογημένο και συνταγματικά θεμιτό το περιοριστικό μέτρο»."

    ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ -ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ- ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, Ο ΛΕΠΡΟΣ, Ο ΦΥΜΑΤΙΚΟΣ, κοκ

    "«Το ερώτημα είναι αν αυτή η υποχρέωση εμπεριέχεται και στην επιμέλεια που έχει ο γονιός/κηδεμόνας. Με μια τέτοια ερμηνεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν επιτελεί το καθήκον του επιμελητή όπως αρμόζει. Δεν ξέρω αν δικαιολογείται ποινικό αδίκημα, αλλά μια αμέλεια κηδεμονίας μπορεί να θεμελιωθεί. Αυτό αν θα έχει σαν συνέπεια την στέρηση της επιμέλειας ή άλλες συνέπειες, το προβλέπει το οικογενειακό δίκαιο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο την αφαίρεση άσκησης γονικής μέριμνας την θεωρώ συνταγματικά δικαιολογημένη»"

    ....ΚΑΝΤΕ ΤΟ. ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ!
    ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ Ν' ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Σ' ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

    ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΣΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ....

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ, ΔΕ ΛΕΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!

    ReplyDelete
  4. " Ερωτήματα προς τις Κυρίες και τους Κύριους Εισαγγελείς


    1.Κυρίες και Κύριοι Εισαγγελείς , για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πόσα από τα 8100 χθεσινά νέα κρούσματα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, και πόσοι είναι εντελώς ανεμβολίαστοι.

    2.Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πόσοι από τους 608 διασωληνωμένους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πόσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και πόσοι είναι εντελώς ανεμβολίαστοι.

    3. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πόσοι από τους 91 χθεσινούς θανόντες από ΚΟΒΙΝΤ ή με ΚΟΒΙΝΤ ήσαν πλήρως εμβολιασμένοι, πόσοι είχαν κάνει την πρώτη δόση και πόσοι ήσαν εντελώς ανεμβολίαστοι.

    4. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πόσα από τα 8100 χθεσινά κρούσματα ήσαν μαθητές και πόσα ήσαν συγγενείς τους;

    Αυτά τα στοιχεία είναι Εθνικό Απόρρητο Απόρρητο;
    Είναι Νατοϊκό Απόρρητο;
    Είναι προσωπικά δεδομένα;

    ΥΓ. Και είναι παράνομο να θέλω να μάθω; "

    http://deltio11.blogspot.com/2021/11/blog-post_929.html

    ReplyDelete