17/11/2021

Η.Π.Α: Θα πουλήσουν 50 F-35 στα Η.Α.Ε

«Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με αξιωματούχους των Εμιράτων για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αδιαμφισβήτητη, σαφή αμοιβαία κατανόηση σε σχέση με τις υποχρεώσεις και τις ενέργειες των Εμιράτων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράδοση», δήλωσε η Mira Resnick, αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, χωρίς να διευκρινίσει για το ποιες ήταν οι υποχρεώσεις.

Η πώληση 50 πολεμικών αεροσκαφών F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβραδύνθηκε εν μέσω ανησυχιών στην Ουάσιγκτον για τη σχέση του Άμπου Ντάμπι με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνολογίας Huawei 5G στη χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να πουλήσουν τα πολεμικά αεροσκάφη αφού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέρυσι δημιούργησαν δεσμούς με το Ισραήλ. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε φέτος ότι θα προχωρήσει στην πώληση.

Εικάζεται ότι τα ΗΑΕ θα λάβουν μέρος των λεγόμενων «τουρκικών» F-35 που η Ουάσιγκτον δεν θα παραδώσει στην Τουρκία, λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400.

ΑΜΠΕ



No comments :

Post a Comment