22/10/2021

Twitter: «Οι αλγόριθμοι ενισχύουν την δεξιά στην πολιτική»

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Twitter, ο αλγόριθμος της εταιρείας ενισχύει περιεχόμενο από την «πολιτική δεξιά» σε έξι από τις επτά χώρες που μελέτησε.

Η έρευνα εξέτασε δύο ζητήματα: εάν το αλγοριθμικό χρονοδιάγραμμα ενίσχυσε το πολιτικό περιεχόμενο από εκλεγμένους αξιωματούχους και εάν ορισμένες πολιτικές ομάδες έλαβαν μεγαλύτερη ενίσχυση. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν tweets από ειδησεογραφικά πρακτορεία και εκλεγμένους αξιωματούχους σε επτά χώρες (Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) για να πραγματοποιήσουν την ανάλυση, η οποία ήταν η πρώτη του είδους της για το Twitter.Κυρίως, όπως επισημαίνει ο Chowdhury στο Protocol, δεν είναι ακόμη σαφές γιατί συμβαίνει αυτό.

Στο έγγραφο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η διαφορά στην ενίσχυση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των πολιτικών κομμάτων που ακολουθούν «διαφορετικές στρατηγικές στο Twitter». Αλλά η ομάδα είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί πλήρως η αιτία. Ενώ τα ευρήματα είναι πιθανό να δημιουργήσουν κάποια ανησυχία, ο Rumman Chowdhury σημειώνει επίσης ότι «η αλγοριθμική ενίσχυση δεν είναι προβληματική από προεπιλογή». Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους «δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η αλγοριθμική εξατομίκευση ενισχύει τις ακραίες ιδεολογίες περισσότερο από τις κυρίαρχες πολιτικές φωνές».

Τουλάχιστον, η έρευνα φαίνεται να καταρρίπτει την ιδέα ότι το Twitter είναι προκατειλημμένο έναντι των συντηρητικών. Η έρευνα προσφέρει επίσης μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πώς μια τεχνολογική πλατφόρμα μπορεί να μελετήσει τις ακούσιες επιπτώσεις των αλγορίθμων της. Το Facebook, το οποίο έχει δεχθεί πιέσεις να δημοσιοποιήσει περισσότερες από τις δικές του έρευνες, υπερασπίστηκε τους αλγόριθμούς του ακόμη και όταν ένας πληροφοριοδότης ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει σε ένα χρονολογικό timeline.

Η έρευνα του Twitter είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Twitter να αποκαλύψει την όποια μεροληψία ή άλλα ζητήματα στους αλγόριθμούς του.

https://www.secnews.gr/370608/twitter-algorithmoi-enisxuoun-politiki-deksia/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ..."ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ" ;

2 comments :

 1. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ

  "Στην Ιταλία σε μια κίνηση με βαθύ συμβολισμό αστυνομικοί επισκέφτηκαν τους απεργούς λιμενεργάτες στο λιμάνι της Γένοβας και τους μετέφεραν φαγητό παροτρύνοντας τους μάλιστα να συνεχίσουν τον αγώνα τους με στόχο την απόσυρση του covid pass που από 15 Οκτωβρίου εφαρμόζει η κυβέρνηση Μ. Ντράγκι σε όλους τους χώρους εργασίας. "

  https://www.pronews.gr/kosmos/1027778_italia-astynomikoi-pane-fagito-stoys-apergoys-limenrgates

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕ COVID PASS.

  ReplyDelete
 2. Ε ρε Βαρουφάκης που σας χρειάζεται, δημιουργική ασάφεια και ο Κώστας Σημίτης να το παίζει Κυριάκος Μητσοτάκης με τα κρυφοκομμουνιστικά του.
  Ας πούμε απλά ότι οι δεξιοί είναι ποιο οξυδερκής από τους παρορμητικούς αριστερούς που τα θέλουν όλα εδώ και τώρα.

  ReplyDelete