19/09/2021

Κίνδυνος black out πάνω από την Ευρώπη

Από τις διαθέσεις του καιρού θα εξαρτηθεί το εάν η γηραιά ήπειρος θα αντιμετωπίσει ελλείψεις σε φυσικό αέριο, νέα έκρηξη στις τιμές ενέργειας και διακοπές ηλεκτροδότησης. Σε χαμηλό δεκαετίας τα αποθέματα φυσικού αερίου, δεν διαφαίνονται εναλλακτικές πηγές προμήθειας.

Η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση, εξηγεί το πρακτορείο Bloomberg, είναι δημιούργημα κινήσεων ετών, με την ήπειρο να εξαρτάται από πηγές ενέργειας που δεν είναι σίγουρες, όπως ο άνεμος και ο ήλιος, ενώ οι επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα μειώθηκαν. Περιβαλλοντικές πολιτικές οδήγησαν ορισμένες χώρες στο κλείσιμο πυρηνικών εργοστασίων και μείωση των μονάδων που μπορούν να λειτουργήσουν ως «ασφάλεια» σε περιόδους ελλείψεων.

Η Ευρώπη θα πρέπει να περικόψει τη ζήτηση αν ο χειμώνας είναι βαρύς, υποστηρίζει η Goldman Sachs, προβλέποντας ότι η ήπειρος θα αντιμετωπίσει black out.

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2097005/kindynos-black-out-pano-apo-thn-eyroph-.html

8 comments :

  1. Anonymous19/9/21 14:09

    "In short, a severe solar storm could plunge the world into an "INTERNET APOCALYPSE" that keeps large swaths of society OFFLINE for WEEKS or MONTHS at a time, Sangeetha Abdu Jyothi, an assistant professor at the University of California, Irvine, wrote in the new research paper. "

    https://www.livescience.com/solar-storm-internet-apocalypse

    Ένα ακόμη μήνυμα που αποδεικνύει τις τρωτότητες του τρόπου λειτουργίας και διακυβέρνησης του επιδιωκόμενου νέου πράσινου κόσμου και τρόπου ζωής υψηλής τεχνολογίας και ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!

    Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι (RISKS) ή "μηνύματα" κατά πολλούς άλλους, πρέπει ν' αξιολογηθούν (ASSESSMENT) σωστά και το GREAT RESET να μετονομαστεί σε BETTER RESET!

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Anonymous19/9/21 14:22

    "Η Ευρώπη θα πρέπει να περικόψει τη ζήτηση αν ο χειμώνας είναι βαρύς, υποστηρίζει η Goldman Sachs,..."

    ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ) ΚΑΙ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ, Η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΙΩΣΙΜΟ!

    ΔΕΝ EIΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ BLOOMBERG OYTE GOLDMAN SACHS, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ "ΣΠΟΥΔΕΣ" ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ!

    ReplyDelete
  3. Anonymous19/9/21 19:02

    https://www.capital.gr/diethni/3582735/o-psuxros-polemos-pou-tha-xepagiasei-tin-europi

    ReplyDelete
  4. Anonymous19/9/21 23:04

    Αν ανοίξει ο nord stream 2 και επιστρέψουν οι παραδόσεις από Ρωσία σε προ ιουλίου ή και μεγαλύτερα επίπεδα δεν θα διορθωθεί το θέμα? Το πρόβλημα είναι ότι οι ρώσοι πουλάνε σε τριπλή τιμή πλέον.

    12G

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΟΡΘΩΣ, ΕΙΠΑΝ Ν ΠΙΕΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ nord stream 2 . ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.
      Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΒΝ ΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ή ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΘΙΣΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΑ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΑΞΙΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.

      ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ, Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΜΜΟΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

      ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ , ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΤΑΖΑΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΕΡΙΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

      Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ "ΒΡΩΜΙΚΕΣ" ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΑΝ. (ΝΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ )

      ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΔΛΔ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ. (ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΩΡΑ , ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ).

      ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ "ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ" ΕΙΣΑΓΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ "ΒΡΩΜΙΚΟ" ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟ , (ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΡΥΠΩΝ) ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ , ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΕ ΕΚΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

      Delete
    2. Anonymous20/9/21 13:15

      https://www.ot.gr/2021/09/18/diethni/energeiaki-krisi-giati-i-gazprom-katigoreitai-gia-xeiragogisi-ton-timon-pou-plittoun-tin-eyropaiki-agora/

      Delete
    3. "οι ρώσοι πουλάνε σε τριπλή τιμή πλέον"

      ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ...ΨΙΛΟΔΙΟΡΘΩΘΕΙ, ΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΠΑΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ, ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΑ 25-30% (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ) ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ή ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 50% (ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ).
      ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.
      ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΝΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ.

      ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΠΙΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΟΒΑΣΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ , ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΟΧΙ.

      Delete
  5. Η Νορβηγία θα επιτρέψει στην κρατική Equinor και στους εταίρους της να αυξήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου από δύο υπεράκτια κοιτάσματα για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για μειωμένη τροφοδοσία της Ευρώπης και την συνεπακόλουθη εκτόξευση των τιμών. Η εταιρεία Equinor, η δεύτερη στην τροφοδοσία της Ευρώπης μετά την ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι η νορβηγική κυβέρνηση επιτρέπει την αύξηση κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (δκμ) τις εξαγωγές φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου από τα κοιτάσματα Troll και Oseberg.

    Η Equinor και οι εταίροι της έλαβαν άδεια παραγωγής για το έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου επιπλέον 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων από κάθε ένα από τα δύο αυτά κοιτάσματα της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας, που αυξάνει τον όγκο του φυσικού αερίου από 36 δκμ σε 37 δκμ για το Oseberg και από 5 δκμ σε 6 δκμ από το Troll. Η αύξηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. Η τιμή του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό hub έχει υπερτριπλασιασθεί φέτος και βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, ενώ το επίπεδο των αποθεμάτων είναι χαμηλά. Η Νορβηγία εξήγαγε περί τα 106 δκμ φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών από την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

    ΑΜΠΕ

    ReplyDelete