19/08/2021

Το Lynx KF41 προτείνει η Rheinmetall στον Ελληνικό Στρατό

Η γερμανική Rheinmetall AG προτείνει στον Ελληνικό Στρατό την προμήθεια του ΤΟΜΑ Lynx KF41 στο πλαίσιο μιας συνολικής προσεγγίσεως που συνδυάζει την κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων με ευρύτερη βιομηχανική συνεργασία, η οποία υπόσχεται να δώσει νέα πνοή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η γερμανική πρόταση προβλέπει και τρεις πολύ σημαντικές παραμέτρους .
  • α) Για την χρηματοδότηση του προγράμματος, θα εξασφαλισθεί από γερμανικές τράπεζες δάνειο με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και προνομιακούς όρους αποπληρωμής σε μεγάλο βάθος χρόνου με μικρές και βατές για τα ελληνικά δημοσιονομικά δεδομένα δόσεις.
  • β) Προτείνεται βιομηχανική συνεργασία που θα περιλαμβάνει την συμπαραγωγή των Lynx KF41 στην Ελλάδα, σε νέα υπερσύγχρονη πρότυπη βιομηχανική μονάδα που θα ανεγερθεί από την Rheinmetall
  • γ) Σταθερές επένδύσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων σε βάθος χρόνου στην νέα βιομηχανική μονάδα στην Ελλάδα, με την μεταφορά ήδη υπάρχοντος έργου από τον φόρτο που ήδη έχει εξασφαλισμένο η γερμανική εταιρεία από άλλες συμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://doureios.com/to-lynx-kf41-proteinei-i-rheinmetall-ston-elliniko-strato/

ΣΧΕΤΙΚΟ: https://defencereview.gr/ellinikos-stratos-protasi-gia-promit/

No comments :

Post a Comment