16/08/2021

Η.Π.Α: Σύμφωνα με την απογραφή του 2020 μειώνεται για πρώτη φορά ο λευκός πληθυσμός

"Ο λευκός πληθυσμός παραμένει η μεγαλύτερη φυλετική ή εθνοτική ομάδα στις ΗΠΑ. Ωστόσο ο αριθμός των λευκών μειώθηκε κατά 8,6% τη δεκαετία από το 2010 ως το 2020, ένα πρωτόγνωρο γεγονός από το 1970 οπότε και υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία και τώρα αποτελεί το 57,8% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Αντίθετα οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι ανήκουν σε περισσότερες από μία εθνότητες αυξήθηκαν κατά 276% από τα 9 εκατομμύρια το 2010 στα 33,8 εκατομμύρια το 2020" διευκρίνισε η Απογραφική Υπηρεσία.

Για πρώτη φορά σε μια αμερικανική πολιτεία, την Καλιφόρνια, η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα είναι οι ισπανόφωνοι, με ποσοστό 39,4%. Συνολικά οι ισπανόφωνοι στη χώρα αυξήθηκαν κατά 23% και πλέον αποτελούν το 18,7% του πληθυσμού, δηλαδή 62 εκατομμύρια. Οι Αφροαμερικανοί αποτελούν το 12,1% του πληθυσμού, ποσοστό σχεδόν σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, ενώ οι ασιατικής καταγωγής αυξήθηκαν κατά 35,5% φτάνοντας περίπου τα 24 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την απογραφή, ο πληθυσμός των ΗΠΑ την προηγούμενη δεκαετία αυξήθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ, με εξαίρεση την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης τη δεκαετία του 1930. Πλέον οι ΗΠΑ μετρούν 331 εκατομμύρια κατοίκους. Σε περισσότερες από τις μισές κομητείες των ΗΠΑ παρατηρήθηκε επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε σχεδόν αποκλειστικά στις αστικές περιοχές. Η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον και το Φοίνιξ είναι οι πέντε μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ από άποψη πληθυσμού.

Η δεκαετής απογραφή είναι σημαντική για τον καθορισμό των εκλογικών περιφερειών στις 50 αμερικανικές πολιτείες, αλλά και το μοίρασμα δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση σχολείων και νοσοκομείων, μεταξύ άλλων. Έχει επίσης καθοριστική επίπτωση στην πολιτική, καθώς βάσει του πληθυσμού κάθε πολιτείας καθορίζεται ο αριθμός των εδρών που θα έχει αυτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΑΜΠΕ

6 comments :

  1. Anonymous16/8/21 15:15

    Δεν μειωθηκαν οι Λευκοι. Αυξηθηκαν οι κιτρινοι και οι λευκοκοκκινοι (λαθρο)προσφυγες και η μιγαδευση των Λευκων λογω αριστερης πλυσης εγκεφαλου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ. "GAME OVER" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

      Delete
    2. Anonymous17/8/21 10:32

      εδω επεισαν τους παντες οτι η γυναικα του ομπαμα ηταν γυναικα https://static.politifact.com/politifact/photos/Michelle_and_Barack_Obama.jpeg.. κ μη ξεχναμε κ αυτο https://pbs.twimg.com/media/EsRJFLvXEAINgMV?format=jpg ...αν κ πριν μηνες ειχες πει οτι εντος των επομενων ετων ειναι πολυ πιθανο να διασπαστουν οι ηπα

      Delete
    3. Anonymous24/8/21 16:27

      https://ermionh.blogspot.com/2021/08/blog-post_597.html

      Delete
  2. Anonymous18/8/21 13:09

    "Να μας πουν γιατί καίγονται να εμβολιάσουν μόνο τον Δυτικό Κόσμο, δηλαδή τη Λευκή φυλή"

    https://www.el.gr/_featured_1/liakopoylos-na-mas-poyn-giati-kaigont/

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

    ReplyDelete
  3. Anonymous20/8/21 15:22

    "It's interesting how racists accept people of any race, faith and sexuality as long as they are racist. They are almost disturbingly tolerant. Divided by race, united by racism!"

    ReplyDelete