12/08/2021

Αναστολή καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου για ανεμβολίαστους στην Υγεία

Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση εμβολιασμού του προσωπικού των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας και την άμεση αναπλήρωση ανεμβολίαστου προσωπικού, δίνει το υπουργείο Υγείας σε έγγραφο που αποστέλλεται προς όλες τις διοικήσεις των δομών υγείας.

Το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων, δημοτικών δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών κέντρων, των κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων, δομών ΠΦΥ, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, θα πρέπει να έχει λάβει των πρώτη ή μόνη δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου και για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Τονίζεται ότι από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 6 μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια εμβολιασμού. Οι τελευταίοι κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, σύμφωνα με την λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η μη συμμόρφωση του προσωπικού στην υποχρέωση εμβολιασμού έχει ως συνέπεια στην περίπτωση των φορέων δημοσίου τομέα την επιβολή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Έτσι από 1η Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του covid-19 δεν θα μπορούν να προσφέρουν την εργασίας τους και καλούνται οι διοικήσεις των μονάδων να αναπληρώσουν το προσωπικό που θα τεθεί σε αναστολή, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας.

ΑΜΠΕ

20 comments :

  1. Anonymous12/8/21 14:53

    ΚΟΥΡΗΤΗ,

    Σ' ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ.
    ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΙΔΕΕΣ!
    https://isxys.blogspot.com/2021/08/979.html?showComment=1628064940730#c1360388784279017892

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ CONNE ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ....:

    "Κ.Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε για να σωθούν τα δάση - «Οι αντιεμβολιαστές σπέρνουν τις θεωρίες για τις ανεμογεννήτριες»"
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1009469_deite-live-ti-synenteyxi-typoy-toy-kyriakoy-mitsotaki-gia-tis

    ReplyDelete
  2. Anonymous12/8/21 16:27

    https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/p526x296/231586111_10226042188658609_1936634690467795173_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-4&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=UrNS96pYTXEAX-ol5MK&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=1491612ecbe13fa9a61f6e35b0aee4be&oe=613A7518


    https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/234811360_4609020189117427_6464015846502150862_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-4&_nc_sid=5b7eaf&_nc_ohc=zxaL7mkjutcAX_ZMyPj&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=ba968c7f1de6a3842d39d67817f88e86&oe=613A6DA1

    ΚΟΥΡΗΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΧΙ, ΕΣΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣΧΕΤΟΣ.
      ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ..."ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ"... ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝΤΡΑ; ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΥΚΑ ΕΛΑΤΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ή ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΕΣ;

      ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΡΩΣΙΜΑ ΦΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΔΑΣΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΛΑ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΙΣΚΟ , ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΑΣΟ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

      ΓΕΝΙΚΑ, ΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ (ΠΟΙΚΙΛΙΑ "ΜΕΡΛΙΝ" ΑΣ ΠΟΥΜΕ). ΤΡΟΠΟΙΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΛΙΑΖΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ , ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΜΙΣΗ ΚΙΤΡΙΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΔΙΑ.

      Delete
    2. Anonymous12/8/21 19:29

      Από ότι ξέρω και από ότι ανακοινώνεται υπάρχουν υβρίδια δένδρων πολύ λίγα σε αριθμό, κυρίως είναι αυτά που καλλιεργούνται για το ξύλο τους (π.χ. Παυλώνιας/Παουλόβνια). Τα δασικά είδη είναι πολυετή και δεν συμφέρει από οικονομικής πλευράς να δεσμεύονται εργαστήρια και αγροτεμάχια για παρακολούθηση δεκαετιών την παραγωγή υβριδίου ή μεταλλαγμένου δασικού δένδρου, με αμφίβολα αποτελέσματα.
      Όμως για να το φωνάζει ο Γιαννακόπουλος μπορεί να έχουν κάνει την εξής "κομπίνα". Να έχουν πατεντάρει υβρίδια και να έχουν κατοχυρώσει πνευματικά δικαιώματα.
      Τα μεταλλαγμένα φυτά (σόγια, καλαμπόκι) έχουν υποστεί τροποποίηση γονιδίου ή γονιδίων, οπότε κατοχυρώνονται πνευματικά δικαιώματα γιατί έχουν υποστεί γονιδιακή παρέμβαση. Τα υβρίδια ΔΕΝ μπορούν να έχουν πνευματικά δικαιώματα!
      Βέβαια, άλλο "τι μπορεί" και τι υπαγορεύει η λογική και άλλο τι είδους κομπίνα έχουν σκαρφιστεί οι απατεώνες! Φανταστείτε να έχουν όντως καταφέρει να τα έχουν πατεντάρει, τότε ούτε μελισσοκόμος θα μπορεί να βάλει μελίσσια στο "πατενταρισμένο δάσος" γιατί θα του ζητούν να τους πληρώσει την γύρη των δένδρων, ούτε κτηνοτρόφος, ούτε κυνηγός (αυτό δεν θα με χάλαγε βέβαια) θα μπορούν να πλησιάζουν, ούτε βόλτα δεν θα μπορείς να κάνεις, πόσο μάλλον να μαζεύεις χόρτα ή μανιτάρια ή αρωματικά φυτά!!!
      Τα δάση θα είναι μόνον για την ελίτ, όπως γράφει και το "great reset"!
      Δήθεν για τον φόβο πυρκαγιάς δεν θα έχει πρόσβαση ο κόσμος εκεί, ούτε συλλογή ρητίνης, τίποτα!!!
      Αντιγόνη

      Delete
    3. Με όλο τον σεβασμό στην ανησυχία και την καλή πρόθεση πολλών να βοηθήσουν μέσω της αναδάσωσης, γράφω κάποιες πληροφορίες που τις σπουδάσαμε!
      "Στις άρτι καμμένες εκτάσεις δεν μπαίνουν δια ροπάλου οι εξής δύο:
      1) Αναδασωτές
      2) Κατσίκια
      Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω με τις "δεντροφυτεύσεις" που μερικοί σπεύδουν να οργανώνουν με φορείς, κατά μόνας ή με την παρέα τους, αλλά σκεφτείτε πως δεν κάηκαν δέντρα αλλά οικοσυστήματα. Η διαφορά είναι μεγάλη!Στη γεωπονική μάθαμε ότι το δάσος δεν είναι δέντρα γύρω-γύρω. Είναι ζώα, είναι πουλιά, είναι φυτά, έντομα, μύκητες -οι φυσικοί νεκροφάγοι και σαπροφάγοι καθαριστές του. Δεν τον χρειάζεται τον άνθρωπο το δάσος. Τα πιο πολλά του δάσους μυστικά, σου είναι αθέατα. Το δάσος δε σε θέλει. Εσύ το θες.
      Τα οικοσυστήματα έχουν όλα τα βασίλεια της Ζωής, συνεργαζόμενα.
      Η δεντροφύτευση από την άλλη, είναι η απλούστερη αρχιτεκτονική τοπίου, ενδείκνυται για χέρσα εδάφη μόνο! Κανένα δάσος δεν φύτευσαν άνθρωποι. Η ίδια η παρουσία του ανθρώπου υποβιβάζει το δάσος, όσο πιο κοντά πάει ο άνρθωπος στο δάσος τόσο αυτό υποφέρει. Και τώρα σχεδιάζετε να του κατσικωθείτε; να το αποτελειώσετε;
      Τα δενδρύλλια, (ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ, Ω ΝΑΙ, το καλύτερο εργαλείο για να φτιαχτεί το οικολογικο-κοινωνικο προφίλ των εφοπλιστών) φυτεύονται άκριτα κατευθείαν από τα φυτώρια. Τα υποκείμενα είναι θνησιγενή, δεν θα βγάλουν ούτε 2 σαιζόν. (Ρωτήστε να μάθετε πόσα δάση αναστύλωσαν τόσων χρόνων δράσεις του Αλαφούζου και των ρομαντικών του ψυχών...με σύνθημα "όλοι οι... χαζοί μπορούμε")
      Οι καραάσχετοι εκτός που θα ποδοπατήσουν κάθε προσπάθεια ζωής στο έδαφος, που ακριβώς θα τα φυτέψουν; θα ξεπατώσουν τα παλιά; νομίζετε κάηκε και η ρίζα; Όχι! Σε ένα μήνα το πολύ, θα είναι γεμάτο ανοιχτά μάτια, έτοιμα να βλαστήσουν από του χρόνου. Δεν έχετε ιδέα πως θα είναι του χρόνου αν το αφήσουμε ήσυχο. Θα βγουν λαίμαργα, θα βγουν καταπράσινα, σε 10 χρόνια θα είναι πάλι αυτό που ήταν. Οι κοιμώμενοι οφθαλμοί των δέντρων, με τη φωτιά αναζωογονούν το δάσος. Τα παρθένα δάση των βροχών, οι ζούγκλες, αυτοαναφλέγονται μια στα 100 χρόνια για να επωφεληθούν από αυτή την αναζωογόνηση. Το δέντρο ξαναγεννιέται από το εσωτερικό του.
      Αυτό διότι η εφεδρεία του δέντρου σε οφθαλμούς θα ξαναπετάξει πράσινο σε ελάχιστο χρόνο. Έτσι σε 3-4 χρόνια θα έχει ανακάμψει το όποιο οικοσύστημα, ΜΌΝΟ όμως μείνει απολύτως απείραχτο και μη προσβάσιμο από τον άνθρωπο.
      Με το άλλοθι των δεντροφυτεύσεων, οι περιοχές θα αποχαρακτηριστούν μπαμ μπαμ, (σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου). Οι ανεμογεννήτριες είναι στο αμπαλάζ τους και περιμένουν... Άρα, αν μπορούσε να κάνει κάτι μια κυβέρνηση είναι να απαιτήσει να μην πατήσει πόδι ανθρώπου και κοπάδια στα καμμένα για τα επόμενα 50 χρόνια!!!
      Οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί στο ψήφισμα που τρέχει η ΑVAAZ. Ίσως εν αγνοία μας διευκολύνουμε όσους έχουν συμφέροντα με τους εμπρησμούς."

      Delete
    4. Anonymous12/8/21 19:33

      Ο μιζοτάκης έλεγε για τις αναδασώσεις, ότι οι εκτάσεις που κάηκαν θα αναδασωθούν.
      Πως όμως;
      "Θα πάμε σε εταιρείες (ποιές?) που έχουν τεχνογνωσία (που την βρήκαν?) και θα τους πούμε πάρτε αυτήν την έκταση, κάντε μελέτη στα γρήγορα (γιατί βιάζεται?) και φυτέψτε!!!"
      Τι να φυτέψουν; Τα μεταλλαγμένα που έβριζε ο Γιαννακόπουλος και κατήγγειλε την κομπίνα των αναδασώσεων;
      Για ποιές εταιρείες μιλάει και ταυτόχρονα απαξιώνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Πανεπιστημιακή σχολή Δασολόγων Θεσσαλονίκης, για να μην αναφερθώ και σε πολλές γεωπονικές σχολές ΤΕΙ!!!
      Απαξίωσε 3 Πανεπιστημιακές σχολές καθ' ύλην αρμόδιες και μας μιλάει για "εταιρείες" που έχουν "τεχνογνωσία"!!!
      Μπας κι αυτές οι εταιρείες κοτσάρουν και ανεμογεννήτριες;
      Γιατί κι αυτό το είπε ότι "οι ανεμογεννήτριες μπορούν να εγκατασταθούν στα δάση"!!!
      Περί ανεμογεννητριών θαυμάστε:
      http://www.arxeion-politismou.gr/search?q=%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82
      Αντιγόνη

      Delete
    5. Αντιγόνη - ΤΗΛΕΜΑΧΕ

      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

      Delete
    6. Anonymous13/8/21 12:14

      Ας σας ενημερώσω εγώ, εν προκειμένω και εν συντομία, καθώς εκ της θέσεώς μου γνωρίζω.

      Το σχέδιο, λοιπόν, βασισμένο στο δοκιμασμένο μοντέλο των ρύπων ως χρηματιστηριακό προϊόν, είναι το εξής: Κάθε πολυεθνική εταιρεία, δια νόμου θεσπισμένου εκ της Ε.Ε. και υπερψηφισμένου και εκ των εθνικών κοινοβούλιων, θα μπορεί να αγοράζει ένα δάσος και, αντίστοιχως, θα έχει δικαιώματα παραγωγής απελευθερώσιμων ατμοσφαιρικών ουσιών, ανάλογων των τύπων που θα απορροφά το δάσος. Τα δικαιώματα θα μπορεί, εν συνεχεία, να τα πωλεί και, στην ουσία, θα πωλεί το οξυγόνο που παράγει το δάσος, ενώ έως τώρα ήταν δωρεάν· από τα λίγα, δωρεάν και δημόσια, αγαθά που είχαν απομείνει. Ο τύπος των υβριδικών δέντρων του εταιρικού δάσους, με ορισμένο χρόνο ζωής, ωστε να επαναγοράζονται, θα καθορίζει και την ταυτότητα της απορρόφησης των ρύπων.

      Για να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση αυτής της επιχειρηματικής κίνησης, εκτός από την επικαιροποίηση του νομικό πλαίσιο, απαιτείται δενδροφύτευση. Ως γνωστόν, η δενδροφύτευση ευνοείται από την πυρκαγιά· ανεξαρτήτου αιτίας. Η δεντροφύτευση επιτυγχάνεται ταχύτερα δια της χημικήες επεξεργασίας του εδάφους, ώστε να καταστούν ανενεργές οι ήδη υπάρχουσες ρίζες. Συν τοις άλλοις, η πυρκαγιά ευνοεί την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ιδίως εάν η γεωμορφολογία του εδάφους εντείνει τους θυελλώδεις ανέμους (https://pbs.twimg.com/media/E8dP_ZMXoAkSIc6?format=jpg), αυξάνοντας την αποδοτικότητα της επενδεδυμένης ηλ. μονάδος παραγωγής ανά μονάδα χρόνου. Εάν η περιοχή ενδείκνυται και για εξόρυξη πολύτιμων ή μη μετάλλων (https://kireas.blogspot.com/2011/12/blog-post_16.html), τότε το ρίσκο της επιχειρηματικής επένδυσης μειώνεται, καθιστώντας την κίνηση, άκρως, δελεαστική. Το δε πρόβλημα της χρονοβόρας ανάπτυξης των υβριδικών δέντρων λύνεται με μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής ήδη ανεπτυγμένων υβριδικών δέντρων από φυτώριο, και έτοιμων προς πώληση.

      Τουτοιοτρόπως, η εκμετάλλευση του εταιρικού δάσους δύναται να είναι, πολλαπλώς, οφέλιμη, καθώς η πρόσβαση προς βοσκή (αιγοπροβάτων, μελισσών, κ.ά.) γίνεται ελεγχόμενη και κοστολογούμενη. Ένα ολόκληρο υβριδικό οικοστήμα με εισαγωγή και νέων οργανισμών καθίσταται, πλέον, πηγή εσόδων, μεταξύ της ιδιωτικής εταιρείας (ξένων ή εγχώριων συμφερόντων) και του δημόσιου φορέα. Εκ της κινήσεως αυτής, όλοι οι συμμετέχοντες (ιδιωτικοί και δημόσιοι) φορείς μπορούν μόνο να κερδοφορήσουν. Τουτέστιν, οι σχεδιαστές του όλου αναπτυξιακού προγράμματος δεν διακρίνουν κάποιο αρνητικό στοιχείο στο πρόγραμμα. Οι δε αντιρρήσεις/αντιδράσεις των κατοίκων, της οποιαδήποτε περιοχής, κρίνουν ότι δύναται να καμφθούν με αναπτυξιακά κίνητρα και επιδοματική πολιτική. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίνουν ότι δεν χρειάζεται καν να ενημερωθούν, επί του όλου προγράμματος.

      Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πώς σχεδιάζονται ολοκληρωμένα και, πληρως, κοστολογημένα αναπτυξιακά προγράμματα; Όλες οι άνωθεν πληροφορίες, περί του προγράμματος αυτού, συμπεριλαμβάνονται στα προ ετών καταγεγραμμένα αποτελέσματα των συμφωνιών μεταξύ των συναρμόδιων φορέων της Ε.Ε., στα πλαίσια της κοινής, αναπτυξιακής πολιτικής, δηλαδή σε εκείνα τα οποία οι περισσότεροι ουδέποτε αναγιγνώσατε, αλλά οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί σας συνυπέγραψαν. Και αυτά εφαρμόζονται.

      Delete
    7. Anonymous13/8/21 12:14

      Εν ολίγοις, πρόκειται περί ενός νέου εμπορικού και χρηματιστηριακού προϊόντος, σε μια παρθένα αγορά. Εν καιρώ, εάν η εν λόγω τακτική κίνηση επιτύχει, τότε θα εφαρμοστεί και στον τομέα των ραδιοσυχνοτήτων.

      Συμπερασματικώς, ζούμε σε αγορά χρηματοπιστωτικού οικονομικού σύστηματος. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι θεσπισμένοι (υπερ)εθνικοί κανόνες ευνοούν την ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικότητας και, εν τέλει, την απληστία όσων θεμελίωσαν και υποστηρίζουν το σύστημα αυτό. Καταλάβατε, τώρα, πως λειτουργεί το σύστημα, εκ των άνω και πως σκέπτονται όσοι το συναπαρτίζουν, άνευ εικασιών και υποθέσεων; Απλά, ξεκάθαρα, σύντομα και χωρίς κραυγές και συνθήματα. Έτσι, για να δείτε όσα συμβαίνουν από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή για να δείτε το δάσος και όχι το (υβριδικό) δέντρο.

      Μετασχολιάζοντας τα άνωθεν, το κείμενο αυτό που μόλις συνέγραψα και διαβάσατε δεν είναι, κομματικώς, «χρωματισμένο», δηλαδή είναι, πληροφορικώς, περιγραφικό και ουχί κανονιστικό. Φανταστείτε, τώρα, το ίδιο κείμενο σε οποιαδήποτε εφημερίδα της αρεσκείας σας, παρουσιαζόμενο είτε αρνητικά είτε θετικά. Φανταστείτε πόσο εύκολα μπορούν να σας χειριστούν με συνθήματα, εάν δεν γνωρίζετε και μαθαίνετε την πληροφορία αυτή πρώτη φορά. Όσα συμβαίνουν, τώρα, έχουν προσχεδιαστεί και εφαρμόζονται, προ πολλού, ειτε σας αρέσουν είτε όχι. Υπόψιν ότι το κοινοτικό, κανονιστικό πλαίσιο είναι ανώτερο του εθνικού. Κι, εάν παρόλα αυτα, κάποιοι αιθεροβάμονες κρίνεται ότι η Πολιτεία θα σταματήσει τέτοια φαινόμενα, ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν, ώστε να διαδαχθείτε εξ αυτού. Εάν δεν θέλετε να πέφτετε, διαρκώς, από τα σύννεφα, τότε μην ανεβαίνετε σε αυτά. Ούτως έχουν τα πράγματα.

      Delete
    8. Anonymous13/8/21 13:54

      Μιλώντας περί δέντρων, ένα από τα αρχαιότερα δέντρα στην Ελλάδα είναι η δρυς του Διός. Η ελιά της Αθηνάς και οι συκιές, εκ των οποίων και οι συκοφάντες, έπονται.

      Στα νεότερα χρόνια, η πρώτη διάβρωση της χλωρίδας στην Ελλάδα προήλθε από τον Όθωνα και την Αμαλία. Μετά την ενθρόνιση του νέου βασιλιά, ξεχύθηκαν όλοι και φύτευαν πεύκα, επειδή ήταν το αγαπημένο δέντρο του Όθωνα. Το ίδιο έγινε με τον ευκάλυπτο και τον φοίνικα. Τα εν λόγω δέντρα τα έφερε η Αμαλία και επιδόθηκε σε μια μεγάλη εκστρατεία δεντροφύτευσης ανά την επικράτεια. Εως τότε τα ελληνικά δάση αποτελούνταν αποκλειστικά από οξιές, δρύες, καστανιές, κυπαρίσσια, έλατα και κoκκινοδέντρα.

      Η φυσική βλάστηση της Ελλάδος είναι οι δρύες. Τα πεύκα φυτεύτηκαν αγρότερα, προς εκμετάλλευση, λόγω του ρετσινιού που είχε χιλιάδες χρήσεις. Έκοψαν τα δάση δρυός και φύτεψαν πεύκα, τα οποία φρόντιζαν, κλάδευαν και καθάριζαν στις πευκόφυτες δασικές περιοχές, για να μην καίγονται. Ήταν μια κανονική καλλιέργεια. Όταν εξήχθησαν τα παράγωγα του πετρελαίου, το οποίο αντικατέστησε το ρετσίνι, τότε εγκαταλείφθηκαν και τα πεύκα, κατά συνέπεια, προέκυψαν όλα τα, μετέπειτα, αποτελέσματα.

      Μέχρι και πριν από μερικές γενιές, οι Έλληνες ζούσαν στην ύπαιθρο και την φροντίζαν. Τους χειμώνες καθαρίζαν τις πλαγιές και τα λαγκάδια, κόβοντας ξυλούρια για την θέρμανσή τους. Συνεπώς, το καλοκαίρι οι φωτιές ήταν ελάχιστες. Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν ούτε απορρίμματα, ούτε εμπρησμοί. Μέχρι τότε η Ελλάς ήταν ένα απέραντο σκορποχώρι από, περίπου, 10.000 γραφικά χωρουδάκια, αποτελούμενη από φτωχούς, πλην τίμιους, ανθρώπους που γεωργούσαν, κτηνοτροφούσαν και κυνηγούσαν. Ούτε τουρισμός δεν υπήρχε.

      Από τον Β'ΠΠ και έπειτα, όταν ο αδελφοκτόνος πόλεμος κατέστρεψε την ύπαιθρο και οι Έλληνες μετανάστευσαν (είτε εσωτερικώς είτε εξωτερικώς), τότε ο τρόπος ζωής έγινε αστικός. Πλέον, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ολοκληρωμένο, επιστημονικό πρόγραμμα ρύθμισης της υπαίθρου, όταν όλος ο τρόπος ζωής των περισσότερων ρυθμίζεται στις τσιμεντουπόλεις. Ο αγρός χρειάζεται καθημερινή φροντίδα. Αυτό όσοι ζούμε στην επαρχία το γνωρίζουμε καλά. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται, περί του προβλήματος της διαχείρισης των υδροβιότοπων, των χορτολιβαδικών και των δασικών περιοχών. Αντιθέτως, απαιτούν κάποιος άλλος να ενδιαφερθεί. Ωστόσο, χρήματα δεν υπάρχουν. Συν τοις άλλοις, οι επικυρίαρχοι κρατούντες είναι «μαριονέτες» των γενοκτόνων σατανολατρών, οι οποίοι το τελευταίο που έχουν κατά νου είναι η προστασία της Ιερής Γης των Ελλήνων.

      Ίσως, είναι προτιμότερο να ξαναφυτέψουμε τα καμμένα δάση με άλλα δέντρα, τα οποία φύονταν εκ φύσεως, από αρχαιοτάτων χρόνων. Αλλά για να φυτεύσεις κάτι πρέπει, πρωτίστως, να σου ανήκει η γη.

      Delete
    9. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ,
      ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΕΙΣ. ΑΝ ΝΑΙ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ.

      Delete
    10. Anonymous13/8/21 15:03

      Εγώ σε ευχαριστώ, Κουρήτη, δια την φιλοξενία και το ελεύθερο βήμα έκφρασης. Με τιμάς και το γνωρίζεις, και το ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, και ως συνέλληνα και ως άριστο ομοϊδεάτη. Επομένως, δε χρειάζεται να με ρωτάς. Είμαι αναγνώστης και σχολιαστής της «Ισχύος», επί συναπτά έτη· είναι η καθημερινή μου όαση ανάγνωσης στον «οχετό» των πληροφοριών. Συνήθως, διαβάζω τις αναλύσεις σου, καθώς σε θεωρώ έγκυρο αναλυτή, και προτιμώ τα επιστημονικά και αρχαιοελληνικά άρθρα που αναδημοσιεύεις. Ευκαιρίας δοθείσης, ένιωσα την ανάγκη να σας παρέχω ενημερωμένη πληροφόρηση, επί του θέματος και εξ όσων γνωρίζω, προς όφελος όλων. Δεν ξέρω αν τα σχόλιά μου είναι επαρκή, παρότι προσπαθώ να γράφω σωστά και με φειδώ. Πάντοτε, από τα μικράτα μου, με ενδιέφερε η γενική εικόνα όσων αντιλαμβανόμουνα. Αυτήν προσπαθώ, αγωνιωδώς, να καταλάβω και να συνθέσω, χαμένος στη μαθηματική μου θεωρία, αλλά η συγγραφή του βιβλίου μου προχωράει αργά. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που σχόλιό μου γίνεται δημοσιευμένο άρθρο (https://isxys.blogspot.com/2020/03/blog-post_88.html).

      Delete
  3. Anonymous13/8/21 11:44

    Ο στρατηγός των πεζοναυτών Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ: "Δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τους πεζοναύτες μου"

    https://ermionh.blogspot.com/2021/08/blog-post_81.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://isxys.blogspot.com/2021/04/blog-post_70.html

      Delete
  4. Anonymous13/8/21 14:45

    Τηλέμαχε, με όλο το σεβασμό, αλλά είδα το ίδιο σχόλιο σε 4 διαφορετικές ιστοσελίδες με 4 διαφορετικά ονόματα, τα 2 γυναικεία.
    Επειδή κι άλλο σπουδάσαμε γεωπόνοι μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα παρθένα δάση του Ισημερινού και του Αμαζονίου με υψηλά ποσοστά υγρασίας, υψηλές θερμοκρασίες και υψηλές βροχοπτώσεις που επιπλέον είναι επίπεδα και όχι ορεινά από τα ελληνικά ορεινά δάση με ξηρό κλίμα και χαμηλά ποσοστά βροχοπτώσεων.
    Τα παρθένα (επίπεδα ως επί το πλείστον) δάση αυτοαναφλέγονται γιατί δεν έχουν άλλο χώρο εξάπλωσης (& για άλλους λόγους φυσικά) και ανανεώνονται, εδώ έχουμε κυρίως εμπρησμούς και γκαζάκια.
    Έγραφε κάποιος στο http://ermionh.blogspot.com/2021/08/blog-post_21.html για δάσος σε βουνό της Εύβοιας που κάηκε πριν 30 χρόνια και ξαναφύτρωσε καλύτερο από πριν! Σωστό, όμως το βουνό πριν 30 χρόνια δεν ήταν Πάρνηθα ή Πεντέλη να φυτρώσουν βίλλες στα καμένα, ή τώρα να φυτρώσουν ανεμογεννήτριες!
    Κάθε περίπτωση είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ! Αν αφήσουμε τα καμένα βουνά χωρίς έργα στήριξης (να χρησιμοποιηθούν οι καμένοι κορμοί σαν αντιστήριγμα για αποφυγή κατολίσθησης), τότε με τις πρώτες βροχές ο επιφανειακός ορίζοντας που έχει ρίζες που δεν κάηκαν και θα μπορούσαν να ξαναπετάξουν οφθαλμούς, θα φύγει παρασέρνοντας και τις ρίζες και θα γίνουν τα βουνά σεληνιακό τοπίο!!!
    Γιατί άραγε έχουν ήδη πάει μηχανήματα της τερνα και μαζεύουν τους καμένους κορμούς;
    Μήπως με τις πρώτες βροχές φύγει το επιφανειακό στρώμα τους εδάφους, οπότε θα είναι πιό εύκολη η εξόρυξη των ορυκτών που κρύβει η Εύβοια και τα εποφθαλμιούν πολλοί;
    Ή κάνει ευκολότερη την μεταφορά ανεμογεννητριών στις κορυφές;
    Ότι και να συμβαίνει, η περιοχή χρειάζεται φροντίδα, διαφορετικά θα ερημωθεί!
    Αντιγόνη

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΗΓΗ, ΑΝ ΕΙΧΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ.

      Delete
    2. Anonymous13/8/21 18:45

      Το ξέρω, γιατί παρακολουθώ τα σχόλια σου που είναι πολύ προσεγμένα.
      Γι' αυτό μου έκανε εντύπωση, επειδή δεν το έβαλες από την αρχή σε εισαγωγικά ήταν σαν να το έγραψες εσύ.
      Το κείμενο πρέπει να είναι κυβερνητικής προέλευσης, ξεκινάει με το περισπούδαστο "εμείς σπουδάσαμε" σαν να λέει ότι μόνο αυτά είναι σωστά. Κόπτονται να μην πατήσει άνθρωπος στα καμένα για να μπορούν ανενόχλητοι να ολοκληρώσουν την καταστροφή που έχουν σχεδιάσει.
      Το υπέδαφος της Εύβοιας κρύβει μεγάλο θησαυρό!
      @ ΚΟΥΡΗΤΗ πολύ καλά έκανες και ανέβασες το άρθρο σαν ξεχωριστή ανάρτηση για να το διαβάσουν περισσότεροι από όσους θα διάβαζαν μόνο τα σχόλια.
      Είναι δυστυχώς η υλοποίηση της "αντζέντας 2030"
      Αντιγόνη

      Delete
  5. Anonymous13/8/21 17:39

    https://www.defence-point.gr/news/i-ypodoria-synainesi-gia-ton-quot-klimatiko-nomo-quot-kai-ta-quot-apagoreymena-quot-stoicheia

    ReplyDelete
  6. Anonymous14/8/21 03:08

    https://www.tilestwra.com/agrio-ratsistiko-epeisodio-stin-kriti-ntopioi-xylokopisan-dichos-ayrio-pakistanoys/
    https://attikanea.info/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b7/

    ReplyDelete