26/07/2021

Ήθελαν να παρασημοφορήσουν εθνομηδενιστή...

Μία επικών διαστάσεων γκάφα αποφεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή διασώζοντας μια καθόλα σωστή πρωτοβουλία για την παρασημοφόρηση 30 Ελλήνων πολιτών που έχουν διακριθεί για την πορεία τους και την προσφορά τους στην επιστήμη, στα γράμματα, τις Τέχνες αλλά και στην κοινωνία, από την αξιότιμη κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 47ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση του Βουλευτή της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο twitter, μεταξύ των 30 πολιτών που επρόκειτο να παρασημοφορούν ήταν και ο κύριος Ιάσων Αποστολόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με την ανάρτηση του Βουλευτή είναι «επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας». Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής κατόπιν ενημέρωσης των αρμοδίων ο Ιάσων Αποστολόπουλος τελικά ΔΕΝ τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο κύριος Ιάσων Αποστολόπουλος επρόκειτο να λάβει το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος για το έργο του ως διασώστη, και συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές. Σύμφωνα όμως με την ανάρτηση του Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο κύριος Αποστολόπουλος σε αναρτήσεις του με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2020 είχε κατακρίνει τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής να προστατέψει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και είχε επιτεθεί φραστικά κατά της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Της επιτέθηκε αποκαλώντας την πιο βάρβαρη στον πλανήτη, η οποία σύμφωνα με τον κύριο Αποστολόπουλο «έχει πετάξει στη θάλασσα μέσα σε 10 μήνες 8.000 ανθρώπους», ενώ ανάλογες επικριτικές αναρτήσεις με αντικείμενο πάντα την Ελληνική Ακτοφυλακή είχε πραγματοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν. Υιοθετώντας δηλαδή άκριτα την τουρκική προπαγάνδα.

Επιπλέον, ο κύριος Αποστολόπουλος, πάλι σε ανάρτηση του σύμφωνα με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, κατέκρινε την καταδικαστική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους αλλοδαπούς ανήλικους που έβαλαν φωτιά και έκαψαν το στρατόπεδο στην Μόρια της Λέσβου, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Σε άλλη ανάρτηση του με ημερομηνία με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2020 ο κύριος Αποστολόπουλος υιοθέτησε χωρίς δισταγμό tweet αυτόπτη μάρτυρα, αμφιβόλου αξιοπιστίας όπως αποδείχτηκε αργότερα, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία απομάκρυνε πρόσφυγες στον Έβρο ξυλοδαρμένους και σχεδόν γυμνούς πριν τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία. Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι ο κύριος αυτός είχε προχωρήσει σε άλλη μια ανάρτηση την 1η Μαρτίου του 2021 για τις πορείες συμπαράστασης που είχαν πραγματοποιηθεί υπέρ του δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «5.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της βάρβαρης κυβέρνησης η οποία δολοφονεί σταδιακά το φυλακισμένο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Όπως φάνηκε από την ανάρτηση του Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η παρασημοφόρηση του κυρίου Ιάσωνα Αποστολόπουλου δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού θα ήταν μάλλον οξύμωρο η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει ένα άνθρωπο ο οποίος κατηγορεί χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις την Ελληνική Αστυνομία, και την Ελληνική Ακτοφυλακή για βαρβαρότητα έναντι των παράνομων μεταναστών. Να παρασημοφορήσει έναν άνθρωπο που υιοθετεί τόσο πρόθυμα τις τουρκικές θέσεις στον υβριδικό πόλεμο που η Άγκυρα εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας το 2020 και να συμπαρίσταται με αναρτήσεις του στον αιμοσταγή και αμετανόητο δολοφόνο – τρομοκράτη της 17Ν. Τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος δολοφόνησε τον Θάνο Αξαρλιάν η μητέρα του οποίου ήταν ορθότητα προσκεκλημένη της κυρίας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην εκδήλωση της Προεδρίας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.

Δεν θα μας εξέπληττε εάν οι Τούρκοι ενδιαφερθούν να… βραβεύσουν το ανθρωπιστικό του έργο. Εξάλλου, ο αγαπητός και τόσο ανθρωπιστικά ευαίσθητος κύριος Αποστολόπουλος, δεν είδαμε να εκδηλώνει αγανάκτηση για τις πράξεις του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. Τα δικαιώματα των Τούρκων πολιτών είναι μάλλον εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων του. Το οξύμωρο είναι για ποιον λόγο οι πρόσφυγες ή μετανάστες να μην παραμείνουν στην Τουρκία, από τη στιγμή που δεν διαπιστώνει οτιδήποτε το επιλήψιμο στην τουρκική συμπεριφορά. Άλλο γνήσιος ανθρωπισμός απέναντι σε όλους, άλλο ιδεοληψίες και κατ’ επάγγελμα κατασυκοφάντηση μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας και του λαού της. Και το ότι μπορεί ανενόχλητος να συνεχίζει τη δράση του, πολύ είναι. Διότι απέναντι στην Τουρκία δεν θα επιβίωνε πολλές μέρες να ασχημονεί κατά των αρχών ασφαλείας. Ας μην καταχράται λοιπόν της ανοχής που απολαμβάνει στη δημοκρατική χώρα -με όλα της τα προβλήματα- που καθορίζει. Διότι σε όλα υπάρχουν όρια.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.defence-point.gr/news/o-polyschidis-kyrios-poy-ithele-na-vraveythei-apo-to-kratos-poy-toso-misoyse

2 comments :

  1. Anonymous26/7/21 20:34

    τι κυριος και κυριος και κυριος.....
    ο αναρχοκομουνιστης ακροαριστερος ερυθροφασιστας εχθρος του ελληνικου λαου και της ελληνικης δημοκρατιας ιασων επρεπε να λεει συνεχεια
    οπως και αυτοι λενε συνεχεια ο ταδε ακροδεξιος, φασιστας, ρατσιστης, εθνικιστης, ναζιστης
    πρεπει και μεις παντα να χαρακτηριζουμε μαυτους τους χαρακτηρισμους τον εχθρο και να ιδεολογικοποιουμε τα παντα
    οπως / οι ερυθροφασιστες αναρχοκομουνιστες ακροαριστεροι βιαστες κιμουλης, δημος μουτσιος φιλιπιδης και ολοι οι αριστεροι κλανιτεχνες βιαστες κλεφτες καταχραστες κ.λ.π και οι αριστεροι φονιαδες μπαμπης της καρολαιν και ο αλλος στη φολεγανδρο
    πρεπει να μιμηθουμε τους μπολσεβικους σε ολα επιτελους!

    ReplyDelete
  2. Anonymous28/7/21 10:44

    https://www.kathimerini.gr/opinion/561447955/to-parasimo-kai-to-metanasteytiko/

    ReplyDelete