07/06/2021

G7: Συμφωνία για παγκόσμιο εταιρικό φόρο στις πολύ μεγάλες πολυεθνικές

Οι υπουργοί Οικονομικών από τις Group of Seven (G7) χώρες κατέληξαν στη σχετική συμφωνία το Σάββατο. Εισήγαγαν έναν παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή φόρου εταιρειών τουλάχιστον 15%. Ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τις χώρες της G7. Στην κοινή δήλωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών των G7 ανέφεραν ότι ο φορολογικός συντελεστής θα χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει “τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές επιχειρήσεις”.

"Το Facebook ζητούσε από καιρό τη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων φορολογικών κανόνων και χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε από τις G7. Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς τη σιγουριά για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θέλουμε η διεθνής διαδικασία φορολογικής μεταρρύθμισης να πετύχει αν και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Facebook θα πληρώνει περισσότερους φόρους σε κάποιες περιοχές.” έγραψε σε ένα tweet ο Nick Clegg από το Facebook.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΑΝ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΠΛΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Β.ΚΟΡΕΑΣ, ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΣ) ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝ 15% ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧθΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 5% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η Google ΜΕ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

No comments :

Post a Comment