17/06/2021

Συμφωνία της Τουρκίας με τους Παλαιστίνιους στο στίλ της Λιβύης; - “Η Τουρκία είναι απαραίτητη για τις ΗΠΑ" - “Θεμελιώδης η συνεργασία μεταξύ Ιταλίας, Η.Β και Τουρκίας…”

Σε δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKA αναφέρεται ότι την Τετάρτη 9 Ιουνίου εγκρίθηκε αμυντική συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή (Π.Α.) από το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και την Παρασκευή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.Είναι ένα γεγονός που, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία, ολοκληρώνει τη διαδικασία έγκρισης και νομοθέτησης.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος λέει : «Αμυντική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΠΑ τέθηκε σε ισχύ – υπόσχεται τουρκική αμυντική ανάμειξη – στυλ τουρκικής ανάμειξης στη Λιβύη – στην Ιουδαία και Σαμάρεια και στη Γάζα».
Υπότιτλος: «Ήσυχα- ήσυχα και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση, τέθηκε σε ισχύ η αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν και του Προέδρου της ΠΑ Μαχμούντ Αμπάς το 2018»

Με τη συμφωνία, η Τουρκία δεσμεύεται να πραξει τα εξής:
  • Να εκπαιδεύει τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στην Ακαδημία Χωροφυλακής και Τουρκικής Ακτοφυλακής,
  • Να διασφαλίσει την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων έργων ασφαλείας εκ μέρους των Παλαιστινίων,
  • Να ενισχύσει τις δυνατότητες των δυνάμεων ασφαλείας και τάξης των Παλαιστινίων μέσω γυμνασίων, διαβούλευσης τεχνικής βοήθειας, και  ανταλλαγής πληροφοριών 
  • Εφαρμογή της υφιστάμενης θαλάσσιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα.
[Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Όπως και με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, έτσι και η όποια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, είναι παράνομη. Η παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει ότι τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών αλληλεπικαλύπτονται και επομένως, βάσει αυτής, η Άγκυρα και η Τρίπολη έχουν τον πλήρη έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Η ένταξη της Παλαιστινιακής Αρχής σε αυτήν τη συμφωνία την καθιστά εταίρο στην τουρκική προσπάθεια απομάκρυνσης του Ισραήλ από τους πόρους φυσικού αερίου και πετρελαίου της Μεσογείου. ]

Στρατιωτικές πηγές της ιστοσελίδας Tikdebka αναφέρουν ότι η Τουρκία παρέχει – σύμφωνα με παρόμοια αμυντική συμφωνία με κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης – στρατιωτικούς συμβούλους, πυροβολικό, πυρομαχικά, UAV συλλογής πληροφοριών και εκρηκτικά UAV. Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της DEBΚΑ, η τουρκική κίνηση δεν κατευθύνεται μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά της Αιγύπτου και ότι η εμφάνιση της Τουρκίας στην παλαιστινιακή αρένα είναι μια ανησυχητική εξέλιξη που απαιτεί άμεση αντίδραση του Ισραήλ.

https://hellasjournal.com/2021/06/simfonia-tis-tourkias-me-tous-palestinious-sto-stil-tis-liviis-dinoun-to-klidia-ston-erntogan-ke-ton-strato-tou-kindinos-gia-to-israil/

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι που υπηρέτησε στην Τουρκία στο διάστημα 2008-2010 και υπήρξε ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Συρία το 2018-20, "Η έξωση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 είναι μεγάλη στρατιωτική απώλεια για την χώρα. Προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα, η πρόταση είναι να τα αφήσουμε στην άκρη. Πιστεύω πως Μπάιντεν και Ερντογάν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ξέρουμε όμως περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες. Προσωπικά ενθαρρύνω μια τέτοια εξέλιξη”

Ο ίδιος έκανε λόγο για “σχέση συναλλαγής ΗΠΑ-Τουρκίας… χωρίς πολύ αγάπη μεταξύ τους”. Αλλά τόνισε πως: “Για να διατηρήσεις την παγκόσμια τάξη χρειάζεσαι την Τουρκία. Είναι μεγάλη και τόσο ισχυρή. Είναι στρατιωτικά και οικονομικά ισχυρή και η γεωγραφική της θέση είναι κρίσιμη. Όμως ο Ερντογάν είναι δύσκολος εταίρος. Παρά τις διαφορές τους όμως ΗΠΑ και Τουρκία μοιράζονται κοινούς στόχους και πολιτικές. Ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν έχουν κοινό συμφέρον αποτροπής των απειλών στην περιοχή, της Ρωσίας, του Ιράν, της τρομοκρατίας. Τα συμφέροντα ΗΠΑ και Τουρκίας σχεδόν ταυτίζονται στην Συρία, η Τουρκία υποστηρίζει την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας και η Τουρκία είναι πρόθυμη να διατηρήσει δυνάμεις στο Αφγανιστάν μέχρι να αποχωρήσουν τα συμμαχικά Νατοϊκά στρατεύματα… Ο Ερντογάν δείχνει τουλάχιστον πρόθυμος να καλύψει τη μισή απόσταση… Η συνάντηση ήταν ένα πρώτο βήμα”

ΑΜΠΕ

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του (ιταλικού) Υπουργείο Άμυνας, στις 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Lorenzo Guerini, του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace και του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar) στο Nave Cavour του Ναυτικού, που είναι αγκυροβολημένο στην Αουγκούστα. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Ιταλού υπουργού, “η συνεργασία μεταξύ Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας είναι θεμελιώδης για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη θάλασσα στη Μεσόγειο”. “Η Ιταλία – και αυτή η συνομιλία είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού – έχει εργαστεί άοκνα για να αμβλύνει την ένταση στην περιοχή μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και πάντα εργάστηκε για πολιτικές λύσεις”

https://hellasjournal.com/2021/06/ti-simveni-sti-mesogio-metaxi-tis-tourkias-tou-inomenou-vasiliou-ke-tis-italias-i-asiniditi-agkira/

1 comment :

  1. Anonymous17/6/21 19:25

    CCTV recordings kept secret from the public reveal torture and abuse in Turkey

    http://greeknewsondemand.com/2021/06/17/manchester-arena-inquiry-bomber-should-have-been-identified-as-a-threat/

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 2Ο.000.000 "ΚΡΥΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΝΤΗΛΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!
    ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΛΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΩΝ VIDEOS, ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑΣ!
    Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ, Η΄Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ;

    ReplyDelete