14/06/2021

Κοινή γραμμή των χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Κίνας ζητά ο Στόλτενμπεργκ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΗΝ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ" (ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ... ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ, ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ; Turkey signed a new $3.6 billion swap agreement with China, increasing the limit on their existing currency arrangement to $6 billion, Turkish President Recep Tayyip Erdogan said Sunday.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσουν την κοινή πολιτική τους απέναντι σε μια ολοένα και πιο κυρίαρχη Κίνα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, παραμονή της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Ο Γενς Στόλντενμπεργκ υποστήριξε ότι η Κίνα έχει τον δεύτερο προϋπολογισμό άμυνας παγκοσμίως, το μεγαλύτερο Ναυτικό και επενδύει μαζικά σε νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, “κάτι που επηρεάζει την ασφάλειά μας”. “Η Κίνα δεν μοιράζεται τις αξίες μας”, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας, επικαλούμενος συγκεκριμένα “την καταστολή των δημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, τον τρόπο με τον οποίο (το Πεκίνο) καταπιέζει μειονότητες όπως οι Ουιγούροι και τη χρήση που κάνει της σύγχρονης τεχνολογίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αναγνώριση προσώπου, για να παρακολουθεί τον λαό της, σε έναν βαθμό άγνωστο μέχρι τώρα”. “Όλα αυτά καθιστούν σημαντικό για το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μια πολιτική, να ενισχύσουμε την πολιτική μας όσον αφορά την Κίνα”, δήλωσε.

Ο Στόλντενμπεργκ σημείωσε ταυτόχρονα ότι είναι σημαντικό να διεξάγονται συνομιλίες με την Κίνα για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή ή ο έλεγχος των εξοπλισμών. Χαρακτήρισε “απολύτως απαράδεκτη” την κράτηση στην Κίνα δύο Καναδών πολιτών, των Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ, που κατηγορούνται για κατασκοπεία. Η Οτάβα χαρακτηρίζει “αυθαίρετη” την κράτηση των δύο ανδρών, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αντίποινα, μετά τη σύλληψη στον Καναδά – κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ – της Μενγκ Γουαντζού, ανώτατου στελέχους του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών Huawei. “Όταν μια χώρα κάνει κάτι που δεν της αρέσει, (η Κίνα) αντιδρά με επιθετικότητα”, δήλωσε ο Στόλντενμπεργκ. Ο γενικός γραμματέας παραδέχτηκε ότι διεξήχθησαν “δύσκολες συζητήσεις” μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ επί προεδρίας Τραμπ, αλλά θεωρεί ότι η Συμμαχία παραμένει “εύρωστη και ισχυρή”. “Έχουμε τώρα έναν Αμερικανό πρόεδρο, τον πρόεδρο Μπάιντεν, έντονα προσηλωμένο στο ΝΑΤΟ και στην ασφάλεια των ΗΠΑ”, δήλωσε.

Σκληρή γλώσσα για τη Ρωσία και εκτεταμένες αναφορές στην Κίνα περιέχει το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος της Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Από το κείμενο των 38 σελίδων προκύπτει ότι για πρώτη φορά το Πεκίνο εμφανίζεται ως συστημική απειλή και πρόκληση για το ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, στο κείμενο εκφράζεται ανησυχία για τη χρήση εμπορικής τεχνολογίας και για στρατιωτικούς σκοπούς από την Κίνα ενώ υπάρχουν αναφορές στην επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου του Πεκίνου και στις κοινές ασκήσεις που διεξάγει με τη Ρωσία. Επίσης το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο για εποικοδομητικό διάλογο σε μια σειρά από θέματα. Οι αναφορές του προσχεδίου του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία εκτείνονται σε επτά παραγράφους και αφορούν διάφορα θέματα, από τη συγκέντρωση δυνάμεων στο ανατολικό άκρο της Ασίας έως πυρηνικά θέματα. Επίσης οι ηγέτες ζητούν από τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματα που έχει σε χώρες όπως η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

ΑΜΠΕ

8 comments :

  1. Anonymous14/6/21 13:30

    https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-06-13/biden-should-cut-turkey-loose-from-the-west

    ReplyDelete
  2. Anonymous15/6/21 11:16

    Δεν έγραψες κάτι για τις συναντήσεις Μπάιντεν - Ερντογαν και Μητσοτάκη - Ερντογάν

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΠΟΛΛΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ , ΠΑΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.
      1) "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.
      Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ. ΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ , ΑΝ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ.
      2) "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
      ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΟΥ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΤΟ "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΘΙΓΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΣ.
      ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΗΡΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΝΑ "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ; ΝΟΜΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ; ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ; ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ; ΑΥΤΟ ΤΟ "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΥΦΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ , ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.

      ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΟΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΛΩΝΙΣΤΕΙ. ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΑΖΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.
      ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΠΑΓΙΩΣ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΗ. ΑΡΑ , ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ. ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ "ΗΣΥΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ".

      Delete
    2. Anonymous15/6/21 14:13

      Είχα διαβάσει σε σένα "ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ" και τώρα διαβάζω "ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ" . Δεν το είχα σκεφτεί.
      Μην παρεξηγήσεις αλλά τα σχόλιά σου εδώ χάνονται.

      Delete
    3. "ΧΑΝΟΝΤΑΙ" = ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ... ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ;
      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΕΣ (ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟΝ ..."ΑΥΤΟΜΑΤΟ".
      ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝ ΠΑΡΕΚΛΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΠΙΠΕΣΟΥΝ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ ΚΑΚΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΥΡΟΣ, ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ , ΑΣΧΗΜΑ.

      Delete
    4. Anonymous15/6/21 17:35

      ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ...

      https://www.youtube.com/watch?v=THCQpnW7TKs

      ΣΤΕΝΤΩΡ

      Delete
    5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ, ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ;

      ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ... https://isxys.blogspot.com/2012/04/blog-post_8237.html

      ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΠΟΛΥ 3 ΕΤΗ ΑΚΟΜΑ...

      Delete
    6. Anonymous15/6/21 20:40

      ΝΑΙ,ΤΕΧΝΗΤΟΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ (ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ΣΤΑ 10000 ΠΟΔΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ),ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

      ΣΤΕΝΤΩΡ

      Delete