16/06/2021

Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ): Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση

Η κυβέρνηση παρακολουθεί μάλλον αμήχανα τις εξελίξεις, οι συνδικαλιστές επιτίθενται μέσω αμφιβόλου αξιοπιστίας ανακοίνωση στον υπουργό που… τόλμησε να τους πει ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους επειδή υπονομεύουν την εταιρία, ενώ ο βασικός αιμοδότης της ΕΑΒ, η αμερικανική Lockheed Martin, μόνο από θαύμα δεν θα προχωρήσει σε δυσάρεστη κλιμάκωση της αντίδρασής της στην αθέτηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης συγκροτημάτων του F-16, που αφορούσαν την παγκόσμια εφοδιαστική της αλυσίδα. Εν ολίγοις, εδώ η εταιρία χάνεται και οι συνδικαλιστές… Η θρασύτατη και βγαλμένη μέσα από τη δεκαετία του ’80 ανακοίνωση των εργαζομένων, εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο αποδίδουν αυτό που νομίζουν ότι άκουσαν… διότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του DP που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, προειδοποιήσεις έγιναν και ορθώς. Έστω πολύ καθυστερημένα και αφού η ζημιά έχει γίνει. Όχι όμως με το περιεχόμενο που ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές – δήμιοι της εταιρίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΒ, καταγγέλλεται η “χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του υπουργού ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υπέρ εργολαβικής εταιρείας“. Να σημειωθεί εδώ ότι αρμόδιος είναι ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προφανώς πέταξε το μπαλάκι στον “ειδικών αποστολών” συνάδελφό του στην κυβέρνηση… Ο Γεωργιάδης φέρεται από τους εργαζόμενους, ή μάλλον το Σωματείο τους, να “έθεσε ωμά το δίλημμα” ότι εργολαβική εταιρία θα αναλάβει έργο σε κρίσιμα υποσύνολα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά την κατασκευή κομματιών του F-16, ή “σε διαφορετική περίπτωση η εταιρία θα κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και όλοι οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν για δουλειά”. Τον κατηγορούν ότι για πρώτη φορά συναντούν “τέτοιο πλασάρισμα από υπουργό υπέρ των συμφερόντων ανταγωνιστικών για την ΕΑΒ εταιριών“. Και στη συνέχεια ακολουθούν τα γνωστά “αντιστασιακά” εδώ και δεκαετίες, περί της απόφασης που έχουν λάβει να αγωνιστούν για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρίας που θα διασφαλίσει το μέλλον των εργαζομένων.

Σε βάρος ποιου είναι το αιώνιο ερώτημα που δεν βρίσκει απάντηση. Οι κύριοι αυτοί παριστάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι η απόφαση για την “στρατολόγηση” παλαιών συναδέλφων τους στην ΕΑΒ από την πλευρά της Lockheed Martin, έγινε μπας και μπορέσει η ΕΑΒ να ανταποκριθεί στα ανελαστικά χρονοδιαγράμματα παράδοσης των δομικών συγκροτημάτων των F-16 για τις παγκόσμιες παραγγελίες του μαχητικού. Οι αυτοκαταστροφικοί συνδικαλιστές μπλόκαραν την πρόσβαση των προσληφθέντων, κατά πλειοψηφία παλαιών συναδέλφων τους στην ΕΑΒ, από την LM, που μοναδικό στόχο είχε να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα προστάτευε τους εργαζόμενους. Είναι αδιανόητο πως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όσο και να προσπαθήσει ο οποιοσδήποτε, στο επίπεδο που λειτουργεί η LM, παγκόσμια εταιρία που έχει να δώσει λόγο στους μετόχους της και να υποστεί συνέπειες εάν δεν πείσει, δεν υπάρχουν περιθώρια για συνδικαλιστικά και πολιτικά “παιχνιδάκια”.

Δεν παρέδωσες όσα είχες αναλάβει να παραδώσεις και η εταιρία θα εμφανιστεί ανακόλουθη στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων απέναντι σε χώρες-πελάτες της; Δεν περνάει έτσι. Στις συμβάσεις υπάρχουν ρήτρες… Υφίστασαι τις συνέπειες και ο μέτοχος ζητά τον λόγο. Δεν παίρνει τηλέφωνο κανένας υπουργός. Υπάρχουν άλλοι κανόνες. Σύμφωνα με -αξιόπιστες αλλά μη επιβεβαιωμένες επισήμως- πληροφορίες, η ΕΑΒ έχει ήδη χάσει το προνόμιο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ της LM για τα συγκροτήματα του μαχητικού που παρήγαγε και πλέον κινδυνεύει άμεσα με απώλεια του συνόλου του έργου. Αυτό θα συνιστούσε μέχρι και θανατηφόρο πλήγμα για μια εταιρία που στέκεται στα πόδια της από το έργο που λαμβάνει από τον αμερικανικό κολοσσό και αντί να το διαφυλάττει μια υπεύθυνη συνδικαλιστική ηγεσία με κάθε τρόπο επιδιώκοντας να το αυξήσει, δυστυχώς κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει και αυτό που έχει.

Όπως πληροφορείται το DP, ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια έχουν παραλάβει επιστολή της LM, στην οποία υπάρχει σαφής πλέον προειδοποίηση ότι έρχονται και χειρότερα, καθώς δεν της έχουν μείνει επιλογές Αναφέρεται στην πρόσληψη έμπειρου προσωπικού με δική της επιβάρυνση, στο οποίο απαγορεύθηκε από τους συνδικαλιστές να εισέλθει για εργασία στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Την ίδια στιγμή και η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει ανάψει το “πράσινο φως” για την τρίτη φάση των -απολύτως απαραίτητων για την έγκαιρη διεκπεραίωση του αναληφθέντος έργου- προσλήψεων στην εταιρία. Ως αποτέλεσμα, τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων που είχε παραδώσει η ΕΑΒ στην LM δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα το πρόβλημα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτό που θα γίνει είναι η μεταφορά του έργου που θα μπορούσε να διεκπεραιώσει η ΕΑΒ σε βιομηχανία άλλης χώρας. Για “τα μάτια” κάποιων ανεύθυνων συνδικαλιστών… Όσον αφορά την οριστική απώλεια της ιδιότητας του “μοναδικού προμηθευτή” (sole source), υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ήδη συντελεστεί όπως προαναφέρθηκε, αλλά αναμένουμε επιβεβαίωση. Ισχύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Πλέον, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ακολουθηθεί από την απώλεια και του υπόλοιπου έργου… λόγω απώλειας της αξιοπιστίας της εταιρίας.

Κάποιοι μέσα στην ΕΑΒ, όχι περισσότερα από 70 άτομα, θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνονται από το Δημόσιο έχοντας διώξει τον μοναδικό αιμοδότη τους, την Lockheed Martin, διότι παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν πως η Πολεμική Αεροπορία δεν θέλει ούτε να ακούει για την ΕΑΒ. Όσοι παρακολουθούν το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ το γνωρίζουν. Είναι κρίμα, αντί να γίνονται προσπάθειες εκ νέου οικοδόμησης εμπιστοσύνης, να έχουμε τέτοιες εξελίξεις. Δυστυχώς, με τα δεδομένα της στιγμής, το μέλλον της ΕΑΒ διαγράφεται ζοφερό. Μερικές δεκάδες εργαζομένων υποτίθεται, που έχουν μάθει να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται γι’ αυτό που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν, πριονίζουν το κλαδί του δέντρου πάνω στο οποίο κάθονται. Δείχνουν να πιστεύουν ότι το χειρότερο δικό τους σενάριο είναι μια “νέα Ολυμπιακή“… Με προνομιούχους εργαζόμενους δηλαδή, οι οποίοι θα αποζημιωθούν παχυλά από τους φόρους του κοσμάκη που ζει οικογένειες ακόμα και με 500 ευρώ τον μήνα, είτε για να πάνε σπίτια τους με γεμάτη την τσέπη για να απολαμβάνουν τη σύνταξή τους, είτε για να πάρουν μετάταξη για κάποιο άλλο πόστο του Δημοσίου, για να συνεχίσουν από εκεί τον “αγώνα”.

Ντροπή, διότι αυτοί οι λίγες δεκάδες που τα πιστεύουν, παίρνουν στο λαιμό τους την πλειοψηφία… Το τραγικότερο όλων είναι ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και ότι αυτή την απλή αλήθεια μοιάζουν να μη κατανοούν ακόμα και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απλώς αποφεύγουν συστηματικά την “καυτή πατάτα”, προφανώς με βάση μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Υπάρχει “από μηχανής Θεός” να αποτρέψει την καταστροφή;

https://www.defence-point.gr/news/i-eav-echase-to-pronomio-quot-sole-source-quot-tis-lm-orato-endechomeno-kai-eyryteron-apoleion

ΣΧΕΤΙΚΟ: Συνδικαλιστές προξενούν μεγάλη ζημιά στη συμμετοχή στην “αλυσίδα” F-16/LM

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, δήλωσε:

«Η ΕΑΒ έχει δύο βασικούς πελάτες, την Πολεμική Αεροπορία και τη Lockheed Martin. Βασικός πελάτης είναι η Lockheed Martin σε επίπεδο τζίρου. Τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής των παραγγελιών της Lockheed Martin έχουν μείνει πια πάρα πολύ πίσω. Είμαστε σε μία πολύμηνη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Lockheed Martin για το πως θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα ώστε να μη φύγει ο πελάτης από την ΕΑΒ.

Μία από τις λύσεις που πρότεινε η Lockheed Martin και αποδεχθήκαμε, ήταν και η πρόσκληση κάποιων τεχνικών, μηχανικών και συνταξιούχων της ΕΑΒ, οι οποίοι μέσω ενός εργολάβου θα έπαιρναν δουλειά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες για να πάνε στις γραμμές παραγωγής και να επιταχύνουν τη διαδικασία και να εκπαιδεύσουν νέους εργαζομένους σε αυτή τη διαδικασία.

Όταν κάποιοι συνδικαλιστές έμαθαν ότι πρόκειται να μπουν 15 εργαζόμενοι πληρωτέοι από την Lockheed Martin μέσα στην ΕΑΒ, ξεκίνησαν απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας «να μην πατήσουν το πόδι τους οι εργολάβοι μέσα στην ΕΑΒ».Αυτό έχει κρατήσει κάποιες μέρες. Το χειρότερο είναι ότι έχτισαν την πύλη του εργοστασίου για να εμποδίσουν αυτούς τους εργολάβους να μπουν μέσα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εργοστασίου.

Η Lockheed Martin μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει αυτό το παιχνίδι, να χάνει παραγγελίες στο εξωτερικό επειδή η ΕΑΒ δεν μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγικότητά της.Εχθές, ο κύριος Σταϊκούρας και εγώ – είμαστε οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί της ΕΑΒ- δώσαμε εντολή στη διοίκηση και προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη, στο δικαστήριο της Θήβας. Αναμένουμε ίσως σήμερα ή αύριο την απόφασή του. Αλλά είχα και μία τηλεφωνική επικοινωνία με το σωματείο στο οποίο εξήγησα τα δεδομένα. Και τα δεδομένα είναι πάρα πολύ απλά.

Η ΕΑΒ σήμερα κοστίζει στον ελληνικό λαό περίπου 30 εκατομμύρια το χρόνο, χρήματα που βάζει από τον κρατικό προϋπολογισμό το κράτος για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Καίτοι η ΕΑΒ θα μπορούσε να έχει πάρα πολλούς πελάτες και να είναι κερδοφόρα. Η πιθανότητα αποχώρησης της Lockheed Martin από την ΕΑΒ καθιστά τη λειτουργία της όχι ζημιογόνα αλλά υπερζημιογόνα, δηλαδή σε σημείο τραγικό. Άρα, εάν αποχωρήσει η Lockheed Martin τίθεται σοβαρό ζήτημα ύπαρξης αυτής της εταιρείας, γιατί δεν μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει 50, 80, 100 εκατομμύρια το χρόνο. Άρα, λοιπόν, τα πράγματα είναι πολύ καθαρά. Εγώ εξήγησα σε όλους τους εργαζομένους της ΕΑΒ και το λέω και από εδώ, είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και ενήλικες άνθρωποι. Η εταιρεία Lockheed Martin μας προειδοποίησε με επιστολή.

Φαντάζομαι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει άμεσα για το παράνομο αυτής της πρακτικής. Το είχε κάνει και πέρσι, γι’ αυτό λέω “φαντάζομαι”, είχε βγάλει παρόμοια απόφαση σε ανάλογο περιστατικό. Δεν έχει να κάνει με τη δουλειά των ίδιων των εργατών στην ΕΑΒ. Οι εργάτες στην ΕΑΒ είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν κινδυνεύουν από τον εργολάβο. Αλλά είναι και ένα ιδεολογικό ζήτημα. Οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να μπει εργολάβος διότι θεωρούν την παρουσία του ιδιώτου παραβίαση των ιερών αγελάδων του συνδικαλισμού. Εμείς καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία έτσι ώστε να σταματήσει άμεσα αυτό το οποίο συμβαίνει στην πύλη του εργοστασίου και να μπορεί να λειτουργήσει με τους εργολάβους φυσικά κανονικά το εργοστάσιο»
.

ΑΜΠΕ

5 comments :

  1. Anonymous16/6/21 16:53

    ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΛΕΙΣΤΑΚΙΣ:

    ΣΦΑΙΡΕΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ...

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ...ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
      Η ΕΑΒ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ "ΠΥΡΑΜΙΔΑ" ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (ΟΧΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΟΣ , ΑΠΛΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ, (ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΔΛΔ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΠΑΝΕ, ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ.
      ΟΛΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.
      Η ΕΑΒ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ.

      Η ΓΑΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ/ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΥ/ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ/ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ/ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ.
      ΠΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΝΟΙΕΣ, ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ , ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΟΥΧΗΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

      Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΩ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΩ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
      ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ (ΠΛΗΝ ΤΖΗΜΕΡΟΥ) ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ 1% ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

      ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ/ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ/ΔΕΞΙΟΙ/ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΟΜΟΙΑΣ ..."ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗΣ" ΛΟΓΙΚΗΣ.
      ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ.
      ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΝΕΑ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΟΡΘΩΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΟΧΘΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΟ.

      ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ...

      Delete
    2. Anonymous16/6/21 19:24

      Γιατί πονάνε τόσο οι συνδικαλιστές του δημοσίου; Ο πραγματικός λόγος που η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει αυτές τις απεργίες
      https://www.athensvoice.gr/politics/718049_giati-ponane-toso-oi-syndikalistes-toy-dimosioy

      Delete
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΟΥΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΗΥΔΗΣΕΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous16/6/21 22:43

    Το κακο είναι ότι ενώ τουλάχιστον εδώ στο ισχύς ο κουρητης και όσοι γράφουμε, ξέρουμε ότι ο νούμερο 1 εχθρός μας είναι το μπαρμπακορωνικο, ακροαριστερο δημοσιοϋπαλληλικό ανθελληνικό κράτος, παρόλα αυτά είναι έτοιμοι οι εθνικιστές να υπερασπιστούν όλους αυτούς που τους θέλουν νεκρούς, γιατί θέλουν κάτι που δεν υπήρξε ποτέ, το ανύπαρκτο εθνικό κράτος. Δεν παίρνουμε τα ωραία παραδείγματα από την ιστορία της βίβλου, και κολλάμε στην τελικά αποτυχημένη πολιτική του αρχαιοελληνικού κόσμου, που οδήγησε στον τελικό αφανισμό του, μετά από μερικούς αιώνες ακμής. Τι κάνει ο Μωυσής σε όποιους δεν είναι μαζί του μέχρι και το τελευταίο βρέφος (οι γελοίοι νεοπαγανιστές σοκάρονται όταν τους τα αναλύεις γιατί και αυτούς τους έχει κάψει τον εγκέφαλο η ακροαριστερη ιδεολογία, και δεν βλέπουν ότι αυτά είναι στρατηγικα σχέδια επικράτησης), απλά οι βιβλικοι προφήτες, ήρωες και βασιλιάδες, είναι αμείλικτοι με οποιονδήποτε είναι εναντίον της επιβίωσης της φυλής τους, δεν λένε μαλακίες του τύπου των Ελλήνων το αίμα είναι ιερό (ποιών Ελλήνων ρε λοβοτομημένα ζώα, των φιλελευθέρων ακροαντιφαπων...), και ότι πρέπει να κάνουμε εθνικές συμφιλιώσεις...θερίζουν τον εχθρό ανελέητα όπως η σικελική μαφία πετάει για τροφή στα γουρούνια τα ανήλικα παιδιά των αντιπάλων της. Στρατηγική Τζένκινς Χαν και Ταμερλάνου, και όχι του φιλελε μέγα Αλέκου, που ενώ ουσιαστικά νίκησε όλες της μάχες, με την αλλοπροσαλλη πολιτική του κατέστρεψε τον ελληνισμό. Γενικά ο βασικός εχθρός είναι το ανθελληνικό κρατίδιο, ούτε οι Τούρκοι ούτε κανένας άλλος, και όσο πιο γρήγορα αφανιστεί, τόσο πιο πολλές πιθανότητες επιβίωσης θα έχουμε.

    ReplyDelete