03/06/2021

Μουσική: Alvin Lee – The Bluest Blues

7 comments :

  1. Anonymous3/6/21 20:24

    Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ.Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ.ΔΙΝΕΙ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΦΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ,ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    https://www.youtube.com/watch?v=TmcZLNjZL3I

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΦΑΡΜΑΚΟ"

      Delete
  2. Anonymous3/6/21 20:55

    https://www.youtube.com/watch?v=5ClCaPmAA7s

    S

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/6/21 21:15

    https://www.youtube.com/watch?v=bzQFfmSbUzE

    ReplyDelete
  4. Anonymous4/6/21 16:24

    Εγώ δεν ακούω πλέον μουσική. Κατανάλωσα αρκετές ώρες της ζωής μου με την απόλαυση διαφόρων είδων μουσικής. Ανάλογα με την ηλικία μου άκουγα την μουσική μόδα της εποχής. Εδώ και 5 χρόνια δεν την επιθυμώ, την έχω διαγράψει απο την ζωή μου και είμαι παρα πολύ ευτυχισμένος. Θεωρώ οτι με αποσπά από την προσοχή, με μπερδεύει, ανακατεύει τις σκέψεις μου μα εγω επιθυμώ να έχω καθαρό σκεπτικό και απόλυτη προσοχή οταν διαβαζω, προπονούμαι, οταν δρω τελος παντων. Όσους το έχω πει αυτό με θεωρούν τρελό, περίεργο κάποιοι αναρωτήθηκαν αν έχω κάποιο «πρόβλημα» διοτι οι ίδιοι τους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την μουσική. Τους διαβεβαιώ οτι οχι μονο δεν έχω πρόβλημα αλλά θεωρώ τον εαυτό μου οσο πιο ευτυχισμένο απο ποτέ.

    Βλάχος

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous6/6/21 11:55

      Παρομοίως, έπραξα κι εγώ με τον κινηματογράφο και πολύ παλαιότερα με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες. Και, ουδόλως, μου λείπουν. Μάλιστα, στο διαδίκτυο, όταν ερευνώ, αναζητώ εξειδικευμένη, πρωτογενή γνώση, παρακάμπτοντας το 99%, και πλέον, των κακοαντιγραμμένων πληροφοριών. Ελέγχω τις πληροφορίες που εισέρχονται στο μυαλό μου, ώστε να ελέγχω τις σκέψεις μου. Πρίν από λίγα έτη, όταν η Μούσα με αξίωσε και η δημιουργικότητά μου αυξήθηκε, καθότι ήμουν επί δεκαετίες ανέμπνευστος, άρχισα να συνθέτω στο μυαλό μου τη δική μου μουσική, στην κλίμακα των προγόνων μου και στον ρυθμό της ψυχής μου. Έτσι, ένιωσα την αλήθεια των συναισθημάτων μου να εκφράζεται, μετά δακρύων, για πρώτη φορά. Ένα ατέλειωτο μοιρολόι της Ελληνικής ψυχής στο ανθελληνικό δράμα που βιώνουμε τόσους αιώνες σκλαβωμένοι· ένα βουβό ταξίμι, ένα μινόρε της αυγής που περιμένω ότι θα ανατείλει. Την προσπάθειά μου αυτήν την συμπλήρωσα με σύμβολα από τις αγγειογραφίες των προγόνων μου και με μνήμες από την ζωή μου. Όμως, αντιθέτως, εγώ δεν το έχω αναφέρει σε κανέναν εκ του ευρύτερου κύκλου όσων γνωρίζω, πέραν των οικείων.

      Delete

  5. Streets - The Nightmare Begins (1985)
    https://www.youtube.com/watch?v=nOPF0HK5ot8

    ReplyDelete