03/06/2021

Σοϊγκού: «Μέχρι το τέλος του έτους, θα σχηματιστούν περίπου 20 σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή»,

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνάντηση με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι οποίες σηματοδοτούν συνεχή σημαντική κλιμάκωση με το ΝΑΤΟ. «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να επεκτείνουν το πεδίο της επιχειρησιακής και μαχητικής εκπαίδευσης κοντά στα σύνορά μας. Οι ενέργειες των Δυτικών αντιστοίχων μας καταστρέφουν το σύστημα ασφαλείας στον κόσμο και μας αναγκάζουν να λάβουμε επαρκή αντίμετρα. Βελτιώνουμε συνεχώς τη σύνθεση μάχης των δυνάμεών μας. Μέχρι το τέλος του έτους, θα σχηματιστούν περίπου 20 σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή. Οι 20 νέες στρατιωτικές μονάδες με σκοπό την «αντιμετώπιση του ΝΑΤΟ» θα είναι σε θέση να αντιδράσουν ακόμη πιο γρήγορα σε οποιαδήποτε κλιμακούμενη κρίση στην Κριμαία ή το Ντονμπάς. Οι στρατιωτικές μονάδες στη Δυτική Ρωσία έχουν ήδη και εφέτος εφοδιαστεί με περίπου 2.000 νέα οπλικά συστήματα.»

Ανακοίνωσε επίσης προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες. «Οι προετοιμασίες για την κοινή στρατηγική άσκηση Zapad-2021 Ρωσίας-Λευκορωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στους χώρους εκπαίδευσης της Λευκορωσίας και της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής, έχουν εισέλθει σε ενεργό φάση. Έχουν ήδη διενεργηθεί αρκετές ασκήσεις στο διοικητήριο με τη συμμετοχή επιτελείων διαφόρων επιπέδων. Θέλω να τονίσω ότι η άσκηση Zapad-2021 έχει προγραμματιστεί. Πραγματοποιείται με απόφαση των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και έχει αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα. Εντός του χρονικού πλαισίου που έχουν θεσπιστεί από τις διεθνείς συνθήκες, οι εταίροι μας θα ενημερωθούν για τις παραμέτρους της άσκησης, και το ίδιο το γεγονός θα είναι σε θέση να επισκεφθούν διεθνείς παρατηρητές και δημοσιογράφοι».

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment