11/04/2021

"PF-07321332": ΝΕΟ φάρμακο κατά του κορονοϊού, ξεκινούν κλινικές δοκιμές - Μείγμα αντισωμάτων για προστασία σε ανεμβολίαστα άτομα

Λεπτομέρειες σχετικά με τo φάρμακο "PF-07321332", για το οποίο προγραμματίζονται κλινικές δοκιμές Φάσης Ι, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer κατά τη διάρκεια του εαρινού Συμποσίου Φαρμακοχημείας της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρείας. Ο καθηγητής Οργανικής Χημείας-Φαρμακοχημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κόκοτος αναφέρει ...

"Το υποψήφιο αυτό φάρμακο αποτελεί τον πρώτο αναστολέα της κύριας πρωτεάσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που χορηγείται από το στόμα για την αντιμετώπιση της COVID-19. Η αναστολή αυτού του ενζύμου εμποδίζει τη διάσπαση μεγάλων πρωτεΪνών σε τμήματα που είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή του ιού. Το φάρμακο PF-07321332 αναμένεται να χορηγείται ως χάπι σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και δραστικό μετά από τις κλινικές δοκιμές. Θα μπορεί να λαμβάνεται προληπτικά από ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον ιό, με τα πρώτα σημάδια της λοίμωξης.

Η συνέχιση της COVID-19 επιβάλλει την ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού αντι-ιικού φαρμάκου, το οποίο θα συμπληρώσει τα οφέλη του εμβολιασμού. Η ανακάλυψη του PF-07321332 αποτελεί αποτέλεσμα πρωτοφανούς προσπάθειας 210 ερευνητών που ξεκίνησε εξαρχής κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας. Τα πρώτα 7 mg παρασκευάστηκαν το τέλος Ιουλίου 2020. Τα πολύ υποσχόμενα φαρμακολογικά αποτελέσματα οδήγησαν στη σύνθεση 100 g έως το τέλος Οκτωβρίου 2020, ενώ εντός του επόμενου μήνα, οι χημικοί ανέπτυξαν μέθοδο για τη σύνθεση 1 kg.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο 2020 έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές (τώρα σε φάση Ιβ) άλλου αναστολέα της κύριας πρωτεάσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (που είχε αναπτυχθεί το 2004 για την αντιμετώπιση του SARS), το οποίο όμως είναι κατάλληλο για χορήγηση ενδοφλέβια σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Η συνεχιζόμενη πανδημία απαιτεί επιτακτικά, επιπρόσθετα από την ανάπτυξη και χρήση εμβολίων, την ανάπτυξη πραγματικά αποτελεσματικού αντιικού φαρμάκου για στοχευμένη θεραπεία, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο όπλο επίσης για πιθανές μελλοντικές πανδημίες."


https://www.skai.gr/news/ygeia/

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Regeneron και η ελβετική Roche ανακοίνωσαν υποσχόμενα νέα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για ένα πειραματικό κοκτέιλ που έχει σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid-19 μέσα σε νοικοκυριά όπου ένα άτομο έχει μολυνθεί από την ασθένεια. Οι κλινικές δοκιμές φάσης 3, που αντιστοιχούν στην πιο προωθημένη φάση κλινικών δοκιμών, οι οποίες διεξήχθησαν προκειμένου να αξιολογήσουν τη συσχέτιση της χρήσης του casirivimab και του imdevimab σε νοικοκυριά όπου ένα άτομο έχει μολυνθεί, πέτυχαν τον πρωταρχικό σκοπό τους και τους κύριους δευτερεύοντες στόχους τους, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αμερικανική εταιρία. Η θεραπεία, που χορηγείται με υποδόρια ένεση 1.200 μιλιγκράμ, μείωσε κατά το 81% τον συμπτωματικό κίνδυνο μόλυνσης των ασθενών που δεν είχαν μολυνθεί όταν ξεκίνησαν τις δοκιμές.

Τα άτομα που παρόλα αυτά ανέπτυξαν συμπτώματα μόλυνσης στην Covid-19 είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πιο γρήγορα, σε μία εβδομάδα κατά μέσο όρο, έναντι τριών εβδομάδων για τους ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo), ανέφερε επίσης η ελβετική Roche, σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση όπου παρουσιάζει από την πλευρά της τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών. Οι κλινικές δοκιμές, που διεξήχθησαν από κοινού με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ, είχαν σκοπό να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της θεραπείας αυτής σε ασθενείς που δεν είχαν μολυνθεί, οι οποίοι δεν παρουσίαζαν αντισώματα ή συμπτώματα, και ζούσαν σε ένα νοικοκυριό ένα από τα μέλη του οποίου είχε διαγνωστεί θετικό στη διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων ημερών. Στις δοκιμές συμμετείχαν 1.505 άτομα.

Η Roche είχε επισφραγίσει τον Αύγουστο μια σύμπραξη με τη Regeneron για την ανάπτυξη, παρασκευή και διανομή αυτής της διπλοθεραπείας αλλά και για την πραγματοποίηση διαδικασιών πιστοποίησης σε αρχές υγείας εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δύο όμιλοι θα υποβάλουν πολύ σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών στις αρχές υγείας.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ: Inhaled budesonide in the treatment of early COVID-19

5 comments :

  1. Anonymous11/4/21 21:45

    "Διαδικτυακή ομιλία Νίκου Αντωνιάδη με Δημήτρη Ποντίκα για τα self test."
    https://www.youtube.com/watch?v=_EpuVoqd8BY

    ReplyDelete
  2. Anonymous12/4/21 00:55

    "ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΙΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

    ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΕΩΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΑΘΗΤ-Η/-ΡΙΑΣ ΣΕ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΣ

    ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS–CoV-2 Ή ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΙΝ"

    https://odysseiatv.blogspot.com/2021/04/blog-post_12.html#more

    ReplyDelete
  3. Anonymous12/4/21 01:08

    "τα τεστ ειναι αποδεδειγμένα βουτηγμένα σε αιθυλενοξείδιο μια καρκινογόνος ουσια,"
    https://www.youtube.com/watch?v=TlFpBgf-AJA&t=2s


    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-7-2011-011257_EL.html?redirect

    ReplyDelete
  4. Anonymous12/4/21 01:35

    Η “ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ” (βαμβακερό στυλεό) με την οποίο λαμβάνεται το δείγμα από το στόμα ή τη μύτη παρήχθη στην ΚΙΝΑ μαζί με το RAPID TEST.

    Αποστειρώθηκε με ΑΙΘΥΛΕΝΟΞΕΙΔΙΟ το οποίο δεν αναφλέγεται εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποστείρωσης ιατρικών συσκευών.

    Ακόμα όμως και στα “ακριβά” τέστ για παράδειγμα της εταιρείας Roche, βλέπουμε οτι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο.

    Σύμφωνα με τις παρακάτω πηγές, το Sterile EO (αιθυλενοξείδιο) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εντελώς ακίνδυνο.

    Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων λέει:

    Στην ΕΕ υπάρχει πλήρης απαγόρευση της χρήσης αιθυλενοξειδίου στα φυτοφάρμακα. Στα βιοκτόνα προϊόντα, το δραστικό συστατικό επιτρέπεται για απολύμανση, αλλά χωρίς επαφή με τρόφιμα. Το οξείδιο του αιθυλενίου είναι μεταλλαξιογόνο και ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ.

    Στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται η χρήση αιθυλενοξειδίου ως συντηρητικού στα πρόσθετα τροφίμων.

    Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου NIH των ΗΠΑ το ταξινομεί επίσης ως καρκινογόνο. Ωστόσο, το αέριο χρησιμοποιείται επίσης για την αποστείρωση επιδέσμων και άλλων ιατρικών προϊόντων – τα υπολείμματα είναι ελάχιστα επειδή είναι ένα πολύ πτητικό αέριο. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να παραμείνουν υπολείμματα στο βαμβάκι.

    Ακόμα όμως και ο ίδιος ο ΠΟΥ καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν χαρακτηρίσει το αιθυλενοξείδιο ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ και μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ.

    https://www.eyewideopen.org/?p=761

    ReplyDelete
  5. Anonymous12/4/21 12:10

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΗΛΕΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΙΝΤΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ(!) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ "ΑΡΝΗΤΙΚΟ"(!) ΤΕΣΤ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΧΟΡΕΥΟΥΝ, ΔΕ ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΔΙΑΣ" ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΓΚΛΟΜΠΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.
    ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΟΔΗΓΟΙ, ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ "ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ" ΩΣ ΘΕΤΙΚΟΙ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ" ΑΠΟ ΕΚΕΙ:

    ΚΥΑ "ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ" - ΚΟΡΟΙΔΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΗΣ 3/4/2021
    https://www.youtube.com/watch?v=3mlyZAUh-Ys

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΕΣΤ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 1 ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΡΑ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ" ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ!

    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΗΓΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

    "ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ;"
    NAI ή ΟΧΙ
    (πάλι τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας θα έχει απλά, εύκολα και οικονομικά!)

    ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ....

    ReplyDelete