27/02/2021

Ολλανδία; Η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι Είπε ότι η Ολλανδική Βουλή των Αντιπροσώπων είναι αποσπασμένη από την πραγματικότητα, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια.

Δήλωσε ότι η απόφαση να αναγνωρίσει “τα γεγονότα του 1915” ως γενοκτονία είναι μια κενή προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία με πολιτικά κίνητρα. “Τα συμβούλια δεν είναι χώροι για να γραφτεί ιστορία και να τη δικάσουν. Εκείνοι που συμφωνούν με αυτήν την απόφαση, αντί να αναζητούν αυτό που πραγματικά συνέβη το 1915, κυνηγούν λαϊκιστικές ψήφους. Σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε τις προσπάθειες για καλύτερη κατανόηση ενός ιστορικού ζητήματος”, είπε, προσθέτοντας ότι η πρόταση της Τουρκίας για μια κοινή Επιτροπή Ιστορίας, η οποία δεν απαντήθηκε από την Αρμενία, ήταν μία από αυτές τις προσπάθειες.

Ο Ακσόι κάλεσε την ολλανδική κυβέρνηση να διεξαγάγει έναν αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις που οδηγούν στην παραίτηση της κυβέρνησης, αντί να λαμβάνει αποφάσεις κατά της Τουρκίας.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment