15/11/2020

Τα αποκαλούμενα "χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας" (Qumran) αποδείχθηκαν πλαστά

Εμπεριστατωμένη μελέτη των 16 κομματιών της συλλογής «Κύλινδροι της Νεκράς Θάλασσας» στο Βιβλικό Μουσείο στην Ουάσινγκτον έδειξε ότι κανένα από τα δείγματα που αναλύθηκαν δεν είναι γνήσια.  Αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της βιβλικής αρχαιολογίας ότι πολλά λείψανα, γνωστά και ως «Χειρόγραφα Qumran», είναι στην πραγματικότητα σύγχρονα πλαστά. Αυτό αναφέρθηκε από το Science Alert. Οι ειδικοί ανέλυσαν τα αρχαία έγγραφα χρησιμοποιώντας παραδοσιακή και τρισδιάστατη μικροσκοπία, μικροχημικές δοκιμές και άλλες μεθόδους.  Αποκαλύφθηκαν σημάδια ότι τα κείμενα ήταν στην πραγματικότητα σύγχρονα. Οι πλαστογράφοι τα εφάρμοσαν σε αρχαία δείγματα δέρματος καλυμμένα με κόλλα ζώων, και μιμήθηκαν επίσης την υφή των γνήσιων κυλίνδρων. Σύμφωνα με ειδικούς, δημιουργήθηκαν με σαφή πρόθεση να εξαπατήσουν.

Οι αρχικοί κύλινδροι της Νεκράς Θάλασσας βρέθηκαν σε σπηλιές κοντά στον αρχαίο οικισμό Κουμράν στη Νεκρά Θάλασσα το 1947.  Οι κύλινδροι χρονολογούνται την περίοδο από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως τον 1ο αιώνα μ.Χ. Περιέχουν τα παλαιότερα βιβλικά χειρόγραφα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, δημιουργήθηκαν δήθεν από τους Έσσενους - μέλη της ασκητικής εβραϊκής αίρεσης που ζούσαν στο Κουμράν. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι κύλινδροι δημιουργήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τον 1ο αιώνα μ.Χ. μεταφέρθηκαν στα σπήλαια του Κουμράν από πρόσφυγες που έφυγαν από τους Ρωμαίους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της μελέτης, που αποκάλυψαν νέες τεχνικές για τη δημιουργία πλαστών, θα ωφελήσουν τη βιβλική αρχαιολογία. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το έργο θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της προέλευσης και άλλων ιστορικών εγγράφων των οποίων η αυθεντικότητα είναι αμφίβολη.

lenta.ru
https://www.mikres-ekdoseis.gr/2020/06/blog-post_10.html

30 comments :

  1. Οπότε ούτε όλα εκείνα που αναφέρονται σχετικά με το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ είναι αληθινά (αυτό που ο Λιακόπουλος έχτισε ολόκληρη καριέρα πάνω του). Ό,τι έκαναν οι οβριοί τότε, κάνουν και τώρα. Παραγράφουν τα πάντα με βολικές εκδοχές. Επινόησαν ολόκληρο Αζαζέλ που μοιάζει καταπληκτικά στον Προμηθέα. Είχες δίκιο όταν είπες ότι όλα τα έκλεψαν από εμάς, όταν κατακτήθηκαν και εξελληνίστηκαν. Τότε έφτιαξαν και τη γεματρία και μετά έγραψαν και αυτά που λέμε σήμερα απόκρυφα. Ζούμε στο μεγαλύτερο ψέμα. Κόβουν και ράβουν "ιερά" κείμενα. Δεν υπάρχει τίποτα να πιστέψει κανείς από αυτά που βλέπει. Έκλεισα την τηλεόραση, έκλεισα το ραδιόφωνο, έκλεισα τον κινηματογράφο, έκλεισα τις εφημερίδες, έκλεισα τα αυτιά μου στις γνώμες των άσχετων... αλλά και τα βιβλία που τα έχω ακόμα ανοιχτά δεν είναι να τα εμπιστεύομαι. Ψέμα παντού! Όλος ο κόσμος γυρνάει γύρω από ένα αβρααμαικό ψέμα.

    Η βικιπαιδεια δεν έχει διορθωθεί ακόμα, αν δε σε διάβαζα δε θα το μάθαινα από κανέναν.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Azazel#Enochic_literature

    "Azazel in 1 Enoch has striking similarities to the Greek Titan Prometheus. He might be a demonized counterpart of a heavenly creature, who provided knowledge for people to make weapons, thus causing bloodshed and injustice. The latter might be identified with Greek kings and generals, who suppressed the Jews with military forces, but learned how to make their weapons by this specific expelled creature"

    https://epistoligr.blogspot.com/2016/12/blog-post_46.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ραδιόφωνο, κινηματογράφο, εφημερίδες = ΑΝΑΨΥΧΗ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΣΠΑΩ ΠΛΑΚΑ... ΟΧΙ, ΓΝΩΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΧΙ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
      ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΡΩΓΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ "ΧΤΙΣΕΙ" ΓΕΡΟ ΑΞΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟ , ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
      Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΘΕ "ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" ) ΕΧΕΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ.

      ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ. Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΖΗΣΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΑΡΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΔΕΝ "ΑΝΗΚΑΝ" ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

      ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΗΤΑΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ. Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ
      Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΞΗ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΗΤΑΝ ΠΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ , ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΑ.
      ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ , ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ.

      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΜΩΣ , Ο ΚΑΘΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΕΧΕΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ "ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ" ΕΝΟΧΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ (ΦΥΣΙΚΑ) ΙΗΣΟΥ...

      ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ. ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ .

      Delete
    2. Με την άδειά σας πάντοτε, σας καλημερίζω και θέλω να επισημάνω ότι άνευ της αγάπης και της φωτίσεως της Αγίας Τριάδος ο άνθρωπος λογίζεται παραδρόμως. Ο νεαρός βρίσκεται εμφανώς σε λάθος μονοπάτι λόγω ηλικίας, και εσείς τον ωθείτε προς αυτό. Ας αποφασίσει ο ίδιος, έχοντας κατά νου και την ορθή γνώμη δια της Πίστεώς μας. Σας ερωτώ λοιπόν και αν θέλετε απαντάτε, ώστε να φωτισθεί και η αγωνιούσα νεολαία που μας παρακολουθεί και να καταλάβει τη λοξοδρόμησή της, δια της ανακρίβειας του λογισμού σας.

      Αν πράγματι το Ιερό Ευαγγέλιο αποτελείται από χειρόγραφα ανθρώπων που δεν βίωσαν το Αναστάσιμο βίωμα του Κυρίου μας, τότε εσείς πως εξηγείτε την ύπαρξη και την προσήλωση τόσων πιστών στο πρόσωπο του Χριστού από τα πρώτα κιόλας χρόνια; Πως επείσθησαν τόσοι από ένα ανύπαρκτο πρόσωπο και μια ανύπαρκτη Ανάσταση; Γιατί ουδείς παραπονέθηκε επ'αυτού; Γιατί δεν υπάρχει καμία καταγραφή της ιστορικής παραγραφής ούτε από τους Ρωμαίους, ούτε από τους όμορους λαούς της περιοχής και δεν διαμαρτυρήθηκαν; Ξέρετε εσείς άλλο ιστορικό προηγούμενο παρόμοιας δημιουργίας θρησκείας εκ του μηδενός; Και κάτι ακόμα, αν δεν καταχρώμαι του χρόνου και της ευπροσηγορία σας. Ισχυρίζεστε ότι ένας πληθυσμός ολίγων εις τον αριθμό αγράμματων επινόησε την ιστορία του εκ του μηδενός μιμούμενοι τους Έλληνες ούτως ειπείν τους κατακτητές του, και την επέβαλε σε ολόκληρην την οικουμένη; Αφού αρέσκεστε στη λογική, εσάς σας φαίνεται λογικό μια χούφτα αγράμματοι χωρίς πολιτισμό και κατ'εσάς γενετικώς κατώτεροι, να πείσουν τον Έλληνα ιατρό Λουκά από την Αντιόχεια που έκανε παρέα με τον Παύλο επί 17 χρόνια και αυτός με τη σειρά του να πείσει χιλιάδες άλλους Έλληνες συμπατριώτες του; Υποθέτω ότι δεν εμφισβητείτε και τον Παύλο; Άρα λογικά κατ'εσάς η Πίστη μας είναι επινόημα του Παύλου; Σε τι ωφελήθηκε ο Παύλος από αυτό;

      Καλός ο λογισμός, αλλά καλύτερη η Πίστη.

      Ένας ταπεινός εν Χριστώ αδελφός

      Delete
    3. ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
      1) πως εξηγείτε την ύπαρξη και την προσήλωση τόσων πιστών στο πρόσωπο του Χριστού από τα πρώτα κιόλας χρόνια;
      ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (50-110 ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ) ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΙ. ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ , ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΠΤΙΖΕΤΟ. ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΥΕΣΤΥΗ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΟΓΜΑ , ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΘΗΣΑ ΤΟΣΟΙ. ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟΙ.

      2) Ξέρετε εσείς άλλο ιστορικό προηγούμενο παρόμοιας δημιουργίας θρησκείας εκ του μηδενός
      ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΣΑΝ, ΩΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ. ΙΕΡΕΥΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΗΤΟ Ο ΟΣΑΡΣΗΦ (ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΜΩΥΣΗ) ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ - ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΟ Ο ΜΩΑΜΕΘ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ , ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΕΧΤΩΝ -ΔΟΓΜΑΤΩΝ -ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ. Ο ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣΟΦΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΦΙΚΕΣ ΜΗΤΡΕΣ ΓΕΝΝΕΣΕΩΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

      3) Πίστη μας είναι επινόημα του Παύλου; Σε τι ωφελήθηκε ο Παύλος από αυτό;
      Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΑ ΤΟ "ΠΩΛΗΣΟΥΝ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΟΥΕΘΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ , ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ. ΑΝΤΕΞΕ 1000 ΕΤΗ. ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΔΥΘΗΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ. ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΑΣ "ΜΥΣΤΗΡΙΑ" , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΘΑΥΜΑΤΑ".

      Delete
    4. τι λε ρεεεε;;; ενοχλει που βγηκαμε απο το μαντρι ε; ποτε προλαβες να πεταχτεις και νασχολιασεις; 24 το 24ωρο ειστε εδω μεσα πουλακια μου... αυτα στο σχολειο δε μας ταπανε ομως. η θεραπεια σας για ολα ειναι προσευχη και νηστεια.. προβατακια κομψομολ θελετε.. καλα κρασα!! αλλα οταν η μητροπολη γαλλιας απειλουσε με μηνυσεις δεν ειδα να νοιαζεστε. ο κουρητης διεξαγει 2 πολεμους ταυτοχρονως, δεχεται επιθεση κ απο δεξια χερουβιμ κ απο αριστερες συμμοριτισες.. σας τζουζει πολυ που υπαρχουν ανυποτακτες φωνες. ξυδακι!!!

      Delete
  2. "Ξέρετε εσείς άλλο ιστορικό προηγούμενο παρόμοιας δημιουργίας θρησκείας εκ του μηδενός;"

    https://en.wikipedia.org/wiki/Moses#Bah%C3%A1%CA%BC%C3%AD_Faith

    According to the Baháʼí Faith, Bahá'u'lláh, the founder of the faith, is the one who spoke to Moses from the Burning bush.[123]
    Furthermore, through the law, Moses is believed to have led the Hebrews 'to the highest possible degree of civilization at that period.’ Abdul’l-Baha asserts that the ancient Greek philosophers regarded "the illustrious men of Israel as models of perfection."[failed verification] Chief among these philosophers, he says, was Socrates who "visited Syria, and took from the children of Israel the teachings of the Unity of God and of the immortality of the soul."[124]

    ReplyDelete
  3. Συγνώμη να σας ρωτήσω κάτι; Εσείς πως εξηγείτε ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννη επιβεβαιώνεται; Δε σας κάνει εντύπωση αυτό;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ.
      ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ , ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ , ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΣ ΩΣ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΥΠΑΡΞΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΕΥΦΥΙΑ) ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.

      ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΝ ΤΥΓΧΑΝΕΤΕ Χ.Ο. ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ "ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΡΘΩΣ ΤΑ ... "ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑΤΑ" ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

      Delete
    2. Σας ευχαριστώ για την απαντησή σας, αλλά εγώ ο φτωχός τω πνεύματι άλλα καταλαβαίνω. Οι σατανιστές μας κυβερνούν και προσπαθούν να μας επιβάλουν το σφράγισμα και να φέρουν τον ψευδομεσσία τους. Αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η Αποκάλυψη επιβεβαιώνεται; Πως το ήξερε ο Ιωάννης από τότε; Γιατί δεν επιβεβαιώνονται και οι βέδες; Γιατί δεν επικράτησε ο βουδισμός παγκοσμίως; Που κάνω λάθος; Ειλικρινά μου φαίνεται ότι έχω δίκιο, αλλά δεν το διεκδικώ και το αλάθητο, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

      Delete
    3. ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΑΝΤΛΟΥΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΙ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ) . ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.

      ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΔΕΣ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΒΟΥΣΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΣΕΧΤΕΣ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΝΙΜΙΣΤΕΣ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ Β.ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΘΕΩΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΑΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ, ΕΚΑΤΙΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ , "ΜΙΑ", ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΝΟΩΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΟΕΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΕΣ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΟΛΩΝ.

      Delete
    4. https://www.youtube.com/watch?v=9RBBfuYaI1I

      Delete
  4. Η δήθεν λογοκλοπή από την Παλαιά Διαθήκη

    Πρόκειται για μια θεωρία που γεννήθηκε στους κόλπους των Ιουδαίων της Διασποράς και υιοθετήθηκε από τους πνευματικούς τους απογόνους, τους χριστιανούς. Σύμφωνα με αυτήν, οποιαδήποτε πνευματική δημιουργία είναι κλεμμένη από τον Μωυσή. Το όλο σκεπτικό στηρίζεται στο ότι ο Μωυσής είναι ο αρχαιότερος όλων των συγγραφέων. Για παράδειγμα, ισχυρίζεται ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς στο σύγγραμμά του «Στρωματείς»: «Σύμφωνα μ’ αυτά είναι “κλέπτες και ληστές” οι φιλόσοφοι των Ελλήνων, που έλαβαν και πριν από την παρουσία του Κυρίου από τους Εβραίους προφήτες, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, ψήγματα της αληθείας, αλλά τα οικειοποιήθηκαν σα να ήταν δικά τους»

    https://www.pare-dose.net/7510

    ReplyDelete
  5. Η απομυθοποίηση του βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη
    https://www.pare-dose.net/7373
    https://www.pare-dose.net/7391

    ReplyDelete
  6. https://www.youtube.com/watch?v=7axTLdO-eWk

    ReplyDelete
  7. https://www.youtube.com/watch?v=7nh-jPRF0Z0
    https://www.youtube.com/c/ProphetofZod/videos

    ReplyDelete
  8. https://www.youtube.com/watch?v=QRbnws-zITg

    ReplyDelete
  9. https://www.youtube.com/watch?v=40KcrrfbJ6o

    ReplyDelete
  10. http://www.pseudepigrapha.com/HydroPlateTheory/index.html
    https://i.pinimg.com/originals/25/f2/13/25f213fcdc59dc60291226eb7cf5c364.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΙΧΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ (ΤΩΝ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ") ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: "In the six hundredth year of Noah's life, on the seventeenth day of the second month--on that day all the springs of the great deep burst forth, and the floodgates of the heavens were opened."

      https://www.bibleref.com/Genesis/7/Genesis-7-11.html

      ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ... and the floodgates of the heavens were opened. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΒΡΕΧΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ; Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ... "ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ" ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΑ , ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ.

      ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Ο ΝΩΕ ΖΟΥΣΕ. ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ 4004π.χ .
      ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ , ΠΟΥ ΕΚΚΙΝΗΘΗΚΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ , ΕΓΙΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 5000π.χ ΑΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΝΩΕ.

      ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΕΛΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ , ΜΗ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΟΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΓΕΟΛΟΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ.
      Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.

      ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΤΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ , ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

      ΠΡΟΣΕΞΕ, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ (ΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ, ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ -ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΙ) , ΣΥΖΗΤΩ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ Η ΒΙΒΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ.

      ΕΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ , ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΧΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΛΥ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ . ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΙΣΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ" ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ , ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ , ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

      ΚΟΙΝΩΣ , ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ (ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΧΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΘΟΔΙΣΤΕΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΒΑΠΤΙΣΤΕΣ Κ.Λ.Π), ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

      Delete
    2. ρε τι μαθαινει κανεις.... εχουν φτιαξει ολοκληρη ψευτοθεωρια!!! πρωτα φτιαχνουν στο μυαλο τους την εξηγηση κ μετα προσπαθουν να την "αποδειξουν" γιανα μη καταρευσει η βιβλος. μαρεσει που την λενε και επιστημονικη γιανα δημιουργησουν κυρος, ενω δεν εχουν καμια σχεση μεπιστημη..

      "ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ , ΠΟΥ ΕΚΚΙΝΗΘΗΚΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ , ΕΓΙΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 5000π.χ ΑΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΝΩΕ."

      χμμ... παντως απο μια ματια που εριξα εγω, ειδα οτι εχουν ολοκληρο χρονολογικο διαγραμμα.. ολα σε σειρα
      http://www.pseudepigrapha.com/chronology/World_Chron_1.gif

      Delete
    3. Anonymous1/12/20 03:39

      https://www.youtube.com/watch?v=tmdp3i5tdUk
      https://www.youtube.com/watch?v=pE9rD90ETqI

      Delete
  11. Anonymous1/12/20 00:37

    https://i.postimg.cc/5yjLm6B4/misreadbible.png
    http://www.misreadbible.com

    ReplyDelete
  12. Anonymous5/12/20 02:50

    https://www.iefimerida.gr/zoi/akadimaikos-exigei-ti-simainei-o-arithmos-666

    "το 666 κατασκευαστηκε για να δαιμονοποιηθει η πυθαγορεια σχολη και γενικα η ελληνικη φιλοσοφια η οποια θεωρειτω (και ηταν) αντιθετη με το χριστιανισμο. Το 666 επιλεχτηκε διοτι το ημιτονο του 666 ισουται με τον αριθμο Φ (τον πιο ιερο αριθμο των πυθαγορειων , τον αριθμο της χρυσης τομης, χρυσης αναλογιας κλπ) δια 2

    Δηλαδη ημ666=Φ/2
    Οποιος γνωριζει μαθηματικα καταλαβαινει ποσο απιθανο ειναι η παραπανω σχεση να προκειται για συμπτωση...
    Επισης, υπαρχει και μια αλλη εξισωση η οποια σχετιζει το 666 και με τους 4 ιερους αριθμους των αρχαιων Ελληνων :το 3, το 7, το π και το Φ !
    ιδου:
    666 = 7^3 π (Φ – 1)"

    https://www.physicsforums.com/threads/golden-number-linked-to-666.74526/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous1/2/21 14:47

      https://www.youtube.com/watch?v=mImvyCj76lQ

      Delete
    2. Anonymous4/4/21 16:22

      https://www.666numberofthebeast.com/666numberofthebeast.html

      Delete
    3. Anonymous3/10/21 11:49

      https://anatropitora.blogspot.com/2020/12/666-666.html

      Delete
  13. Anonymous14/2/21 18:33

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcZnurRTEHTeh2iVQk1ZX8oM1dhlCxNBmGNg&usqp=CAU

    ReplyDelete
  14. Anonymous16/3/21 16:11

    https://www.pentapostagma.gr/politismos/elliniki-glossa/6996586_anektimita-ellinika-heirografa-toy-2oy-mh-aiona-brethikan-sto

    ReplyDelete
  15. Anonymous14/4/21 12:30

    https://www.sabbathtosundaychange.com/

    ReplyDelete