11/08/2020

Η Ρωσία ανέπτυξε το «πρώτο» εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος...

...στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση, και πρόσθεσε μάλιστα πως εμβολιάσθηκε μία από τις κόρες του.

«Σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά στον κόσμο, πήρε έγκριση ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Γνωρίζω πως είναι αρκετά αποτελεσματικό, πως δίνει ανοσία διαρκείας. Μία από τις κόρες μου έκανε αυτό το εμβόλιο. Συμμετείχε στα πειράματα», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, μερικά λεπτά αφού είχε ανακοινώσει την ομολογοποίηση αυτού του εμβολίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό «και αυτό ήταν όλο».

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εν λόγω ρωσικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους. Η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρόλο που τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται. Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την παρασκευή του εμβολίου  υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, όμως έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος μπροστά από επιστήμη και την ασφάλεια.

Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ: https://sputnikvaccine.com/

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14/8:  Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας. «Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: https://isxys.blogspot.com/2020/03/blog-post_669.html.
ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ;
(ΞΑΝΑ)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:  https://isxys.blogspot.com/2020/04/blog-post_260.html


Το Ισραήλ θα εξετάσει το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να το αγοράσει, εάν θεωρήσει ότι είναι ένα «σοβαρό προϊόν», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας. «Παρακολουθούμε με προσοχή κάθε έκθεση, ανεξάρτητα από τη χώρα. Έχουμε ήδη συζητήσει τις εκθέσεις από το ερευνητικό κέντρο στη Ρωσία για την ανάπτυξη του εμβολίου. Εάν πεισθούμε ότι είναι σοβαρό προϊόν, θα προσπαθήσουμε επίσης να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω αυταπάτες. Το προσωπικό των επαγγελματιών του υπουργείου εργάζεται σε αυτό όλη την ώρα. Το εμβόλιο δεν θα έρθει αύριο», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν σε δημοσιογράφους.

Το Ισραήλ αναπτύσσει το δικό του υποψήφιο εμβόλιο και σκοπεύει να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους το νωρίτερο τον Οκτώβριο. Έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με τη Moderna και την Arcturus Therapeutics για τη δυνατότητα αγοράς των πιθανών τους εμβολίων.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε δέχθηκε να χρησιμεύσει ως πειραματόζωο και να εμβολιασθεί με το νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Η δήλωσή του έγινε την επομένη της ανακοίνωσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν της ανάπτυξης, από τη χώρα του, του «πρώτου» εμβολίου κατά της Covid-19 που εξασφαλίζει «ανοσία διαρκείας». Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων εξέφρασε τη «μεγάλη εμπιστοσύνη» του στις προσπάθειες που αναπτύσσονται από τη Ρωσία για να μπει τέλος στην πανδημία. «Πιστεύω πως το εμβόλιο που παρασκευάσατε είναι αληθινά καλό για την ανθρωπότητα. Θα είμαι ο πρώτος που θα το δοκιμάσει», δήλωσε ο Ντουτέρτε.

Ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε, ο Χάρι Ροκ, εξήγησε σήμερα πως ο πρόεδρος δεν αστειευόταν. «Είναι μεγάλος. Μπορεί να θυσιάσει τη ζωή του για τον φιλιππινέζικο λαό», τόνισε ο Ροκ.

Μια τεχνική ομάδα της φιλιππινέζικης κυβέρνησης συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του Επιδημιολογικού και Μικροβιολογικού Κέντρου Ερευνών Νικολάι Γκαμαλέγια για να συζητήσουν για τα πρωτόκολλα των κλινικών δοκιμών που θα γίνουν στις Φιλιππίνες, δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροσάριο Βεργκέιρε.

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσει και το δικό του εμβόλιο κατά της COVID-19, μετέδωσε η Τηλεόραση του Βιετνάμ (VTV), επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το υπουργείο δεν ανέφερε πόσες δόσεις του ρωσικού εμβολίου παρήγγειλε ούτε πότε αναμένει να τις παραλάβει. Το εμβόλιο που αναπτύσσει εγχωρίως το Βιετνάμ θα είναι διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του 2021, δήλωσε το υπουργείο τον προηγούμενο μήνα.

ΑΜΠΕ

Τα γυρίζει ο Ντουτέρτε, δεν θα γίνει πειραματόζωο!

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού εάν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό. «Εάν δούμε ότι υπάρχουν αποτελέσματα, ότι είναι αποτελεσματικό, θα έρθουμε σε επαφή (με τη ρωσική κυβέρνηση). Και αν υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτό θα προσχωρήσουμε» δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου η οποία μεταδίδονταν από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης. «Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για το πόσο σημαντικό είναι για μας αυτό το ζήτημα, θα συμφωνούσα να κάνω πρώτος αυτό το εμβόλιο. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε, τι συμβαίνει και να υπάρχουν εγγυήσεις ότι είναι αποτελεσματικό και προσιτό σε όλους» δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous11/8/20 17:53

    ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ!ΡΕ,ΤΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ;ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ;

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
  2. Anonymous11/8/20 19:19

    Σιγά μην έκανε το εμβόλιο στην κόρη του! Κόλπο είναι για να "τσιμπήσουν" τα πρόβατα και να τρέξουν να κάνουν το εμβόλιο...
    Πάντως διάβασα ότι το ρώσικο εμβόλιο θα είναι σε 2 δόσεις ανά 6 μήνες γιατί η διάρκεια του είναι 6μηνη.
    Αυτά για αρχή, γιατί μετά μπορεί να πουν ότι κρατάει 3 μήνες, άντε ζώα τρυπηθείτε κάθε 3μηνο και πάει λέγοντας...
    Α.Α.

    ReplyDelete