03/08/2020

ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ;

Η κρατούσα κατάσταση στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών απασχόλησε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, δυστυχώς όχι για τους σωστούς λόγους. Μεσούσης της επιδιωκόμενης από την Άγκυρα έντασης και στον απόηχο της θλιβερής και επονείδιστης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πρωτοσέλιδα, δημοσιεύματα και σχόλια – κυρίως σε αντιπολιτευτικά μέσα – κάνουν λόγο για ένα εκρηκτικό, σχεδόν εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Κατεχάκη, συνεπεία αφενός, των επιλογών της Διοίκησης σε επίπεδο στελεχών και αφετέρου, της πρόσφατης αιφνίδιας υπαγωγής μίας ολόκληρης διεύθυνσης της ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ.
Στα κάγκελα οι Νεοδημοκράτες στην ΕΥΠ…

Είναι γνωστό και έχει ήδη καταγραφεί αρκετές φορές πως η Διοίκηση του κ. Π. Κοντολέοντα, έναν χρόνο μετά τον διορισμό της, έχει επιλέξει να προχωρήσει στο έργο της με τα προϊσταμενικά στελέχη που ήταν – στην πλειονότητά τους – επιλογές του προκατόχου του, κ. Ρουμπάτη ή άλλων παλαιότερων εποχών που τριγύρναγαν στα κομματικά γραφεία υπουργών του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και ξανάγιναν προϊστάμενοι τώρα επί ΝΔ. Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη επιλογή έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κύκλους των ψηφοφόρων της Ν.Δ. εντός ΕΥΠ, αλλά και σε μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, κυρίως διότι, τα προαναφερόμενα στελέχη σύμφωνα πάντα με τους διαμαρτυρόμενους δεν φημίζονται ούτε για τις ικανότητες, ούτε για την ενδοϋπηρεσιακή συμπεριφορά τους.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι, το τελευταίο διάστημα, η υπομονή των Νεοδημοκρατών έχει εξαντληθεί, καθώς η θεωρία που ήθελε τη Διοίκηση να προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές, ολοένα και ξεμακραίνει. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και τα πολιτικά γραφεία που έχουν δεχθεί σωρεία παραπόνων, μόνον που, όπως οι ίδιοι οι πολιτευτές της Ν.Δ ισχυρίζονται, η πόρτα και τα αυτιά του Μαξίμου παραμένουν ερμητικά κλειστά ακόμη και για τους ίδιους. Αλλά επί τούτου θα επανέλθουμε λίαν συντόμως σε επόμενη ανάλυσή μας… Αλαλούμ με την μεταφορά της ΔΗΠ/ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ... 

No comments :

Post a Comment