27/07/2020

Συνεισφορά της ΑΟΖ του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ. Υπολογισμός με Voronoi.

Αν υπήρχε σοβαρός Πρωθυπουργός και κράτος, θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί σε μια κρατική ιστοσελίδα ένας υπολογισμός της ΑΟΖ με επήρεια 100% της συστάδας των νήσων του Καστελόριζου (Ρώ, Καστελόριζο και Στρογγύλη, Fig.1) και ένας χωρίς επήρρεια (Fig.2).

Στις Fig.1 και Fig.2:

A: AOZ Ελλάδας, Κρήτη - Ρόδος - Κάρπαθος με 100% επήρεια.
Β: AOZ Λιβύης
C: ΑΟΖ Αιγύπτου
D: AOZ Κύπρου
Ε: AOZ Tουρκίας
F: Προσαύξηστη της Ελληνικής ΑΟΖ Α (κατά τη περιοχή F) και αντίστοιχα μείωση της Τουρκικής ΑΟΖ κατά την ίδια έκταση λόγω Καστελόριζου.

Σημειώστε πως αν η επήρεια του Καστελόριζου μειωθεί κατά π.χ. 55 %, δεν θα κερδίσει η Τουρκία ΑΟΖ αλλά η ...Αίγυπτος. (δέστε Fig.3. Η μείωση της προσφερόμενης ΑΟΖ απο το Καστελόριζο περιοχή F, θα είναι μόνο κατά τη βυσινύ περιοχή G) Η ΑΟΖ της Αιγύπτου θα είναι η περιοχή C σύν τη περιοχή G. Ολόκληρη η περιοχή Α θα μείνει στην Ελλάδα.

Παρατηρείστε πως η θέση των σημείων 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 7 (και στους τρείς χάρτες, στις Fig.1, Fig.2 και Fig.3) ΔΕΝ αλλάζει.

Το Καστελόριζο δεν είναι μια “κουκίδα” αλλά μια συστάδα απο τρία πολύ πλούσια νησάκια με κυριαρχικά δικαιώματα αξίας τρις ευρώ. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της συστάδας των νησιών του Καστελόριζου στον υπολογισμό της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά η θέση τους.

Κάνω προσωπική χάρη στον σύμβουλο του Ερντογάν Ιμπραήμ Σαχίν και στον ίδιο τον Ερντογάν σημειώνοντας στο χάρτη τα σημεία που χρησιμοποιώ στον υπολογισμό των ΑΟΖ και στους τρείς χάρτες. Είναι πολλά τα σημεία που χρησιμοποιώ και πιάνουν όλη την Ασιατική ακτή που χρειάζεται. Δεν τους κλέβω! Εγώ είμαι έντιμος. Φανερά ΟΛΑ.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΕΔΩ: https://zcode-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_26.html

3 comments :

  1. Anonymous27/7/20 22:12

    Ποια είναι η άποψη σου για το συμβάν με την Τουρκία της περασμένης εβδομάδος ;
    Αλήθεια με την παρέμβαση της Μέρκελ γλιτώσαμε τον πόλεμο ;
    Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή κατάσταση με τους Τούρκους, φτάνοντας στα πρόθυρα του πολέμου και γλιτώνοντας κάθε φορά την τελευταία στιγμή με τις παρεμβάσεις των Ευρω-πέων ;

    Βλάχος

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΓΜΕΝΗΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ, ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ , ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ.
      ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΔΟΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
      Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΔΙΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΛΕΧΘΕΝΤΕΣ. ΤΟ ΟΡΘΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ "ΚΑΙ " ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ.

      ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ
      ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΨΟΦΟΔΕΩΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 12 ΤΑ ΝΜ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΣΕΙ ΑΟΖ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΗΣ;
      ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ (ή Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ) ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;
      ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
      ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;
      ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ;

      ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ

      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΩΣ ΧΕΣΤΗΣ. ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΟΥΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
      ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ (ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΣΥΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΩΣ ΛΙΓΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ) ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟ" ΤΟΝ ΕΥΡΩ-ΠΕΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

      ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΞΕΙΣ.
      ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ
      Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ" ΔΛΔ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
      ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ.
      ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ. (ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΔΙΟΤ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ)
      ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΙΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Κ.Λ.Π)
      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΟΡΑ .

      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΨΗΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ.

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΛΕΙΠΕΙ , ΗΓΕΣΙΑ, ΟΡΑΜΑ, ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ) ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΣΥΔΟΣΙΑ .
      ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΝΕΛ.

      Delete
  2. Anonymous28/7/20 13:15

    Τα σχόλια αξίζουν περισσότερο από τα άρθρα. Είναι απίστευτο το πόσες πολλές γνώσεις έχεις αποκτήσει και το πόσο ξεκάθαρα απαντάς. Λογικό, είσαι και πολύ μεγαλύτερος από μένα. Σε όλο το ίντερνετ, όλοι πουλάνε μούρη και υφάκι, εσύ όχι. Έχω ξυπνήσει πολύ από τότε που άρχισα να σε διαβάζω. Έχει αλλάξει και ο τρόπος που σκέφτομαι. Στην αρχή ένιωθα απελπισία, αλλά μετά το είδα αλλιώς. Είναι ενδιαφέρουσα εποχή για ήρωες.

    ReplyDelete