22/07/2020

Τουρκική navtex για σεισμική έρευνα ΝΑ του Καστελόριζου

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11:00, 23/7:  Μεγάλο μέρος του  τουρκικού στόλου, εξακολουθεί να κινείται με πορεία νότια προς τις θαλάσσιες περιοχές που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για έρευνες. Εκτιμάται πως ο αριθμός των τουρκικών πλοίων ανέρχεται σε περίπου 25, τα οποία εμφανίζονται να κινούνται σε δύο ομάδες, με την μία να προπορεύεται της άλλης. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από περισσότερα από 15 πλοία τα οποία αναχώρησαν από τη ναυτική βάση του Ακσάζ και η δεύτερη ομάδα από περίπου 10 πλοία που αναχώρησαν από τον κόλπο της Σμύρνης και χαράσσοντας πορεία προς νότο, ακολουθούν τον πρώτο στολίσκο.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ το "εκτιμάται" και "περίπου". ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ  ΤΟΥΡΚΙΚΑ; ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ; ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ (ΠΛΟΙΑ, ΥΠΟΒΡΥΧΙA, UAV) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ή ΟΧΙ ;

https://www.protothema.gr/politics/article/1029078/

Την τουρκική κινητικότητα παρακολουθεί ο ελληνικός στόλος, η πλειονότητα του οποίου έχει απλωθεί στο νότιο Αιγαίο έχοντας τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή έτσι ώστε, εάν χρειαστεί, να αντιδράσει στο ενδεχόμενο που το τουρκικό ωκεανογραφικό αφήσει το λιμάνι της Αττάλειας.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 20:00, 22/7: «Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΜΠΕ

Η Τουρκία εξέδωσε navtex με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου.
Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex, με την οποία ακυρώνει την χθεσινή παράνομη τουρκική Navtex και καλεί τους ναυτιλλομένους να την αγνοήσουν. Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική Navtex εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες σε ελληνική περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μόνο ο υδατογραφικός σταθμός του Ηρακλείου έχει δικαιοδοσία να εκδίδει Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή. Αντίστοιχη Νavtex εξέδωσε και η Κύπρος.
H Τουρκία απάντησε με έκδοση νέας ναυτικής οδηγίας που δεσμεύει ξανά την ίδια περιοχή.

ΑΜΠΕ






ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ;
  • ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΤΕ.
  • ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ "ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ"
  • ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ  ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΞΩΧΩΡΙΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΑΣ.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΤΕ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ.  

5 comments :

  1. Anonymous22/7/20 14:54

    Κάνει εντύπωση πως η Αίγυπτος δεν προσπαθεί να αντιδράσει στην NAVTEX της Τουρκίας (περιοχή 5), που θα μπορούσε να ανήκει στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ σύμφωνα με τις φήμες των εγκαθέτων στα ΜΜΕ, που κυκλοφόρησαν τελευταία.
    Κάθε περιοχή ΑΟΖ ΜΗ οριοθετημένη είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ αμφισβητούμενη. Αρα δεν πρέπει να μας τρομάζει το μήνυμα των ΗΠΑ περί αμφισβητουμένων υδάτων στον Ερντογάν. Αμφισβητούμενα από όλους είναι, χωρίς σύν και πλήν. Αυτό που πρέπει να μας τρομάζει είναι, πως ο Μητσοτάκης αντί να έχει ανακηρύξει ήδη τα 12 νμ σαν χωρικά ύδατα για όλη την επικράτεια και να έχει ήδη οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο, προχωράει σε αντιπαράθεση με τη Τουρκία με λάθος αρχικές συνθήκες που θα ληφθούν υπόψη, αν προκύψουν λόγω επεισοδίου συνομιλίες εκ του σύνεγγυς με τη Τουρκία. Αυτό είναι τραγικό.
    Δεν είναι δεδομένο πως η Γαλλία δεν θα δώσει βοήθεια στην Ελλάδα την ώρα που πρέπει. Δεν το δέχομαι αυτό, καθώς όλα δείχνουν πως η Τουρκία θα αγοράσει FREMM απο την Ιταλία.
    Ο Donald Τrump έχει τηλεφωνήσει τις τελευταίες ημέρες κατά σειρά στην Αίγυπτο, στη Γαλλία και στη Τουρκία. Μετά άρχισε η εξέλιξη του σκηνικού στην Ελληνική ΑΟΖ. Κάποιος απο τις ΗΠΑ κάρφωσε… μια συμφωνία για ΑΟΖ.
    Ο Μητσοτάκης προσφέρει χείρα σωτηρίας στον Ερντογάν με τις επιλογές του. Στη Λιβύη θα χάσει ο Ερντογάν αν κινηθεί. Κάτι χρειάζεται για να κάνει πίσω και αυτό λέγεται Μητσοτάκης. Ο Παγιάτ ολοκλήρωσε τον έργο του, στήνοντας βάσεις των ΗΠΑ στη περιοχή για μια ΝΕΑ ΣΥΡΙΑ.
    Και η Τουρκία δεν μετράει καμμία αντίδραση της Ελλάδας. Μη λένε μαλακίες μερικοί. Τόσα χρόνια οι Τούρκοι ξέρουν πως είναι άχρηστοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, όπως και εξαγοράσιμοι.
    Η χώρα ζεί με τις αναθυμιάσεις και με τα πατριωτικά συνθήματα. Με εγκεφαλικό είναι.

    https://zcode-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_22.html

    ReplyDelete
  2. Anonymous22/7/20 17:25

    η ελληνική πλευρά είχε ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα αξιόπιστες πληροφορίες για τη συγκέντρωση στο λιμάνι του Ακσάζ τουλάχιστον 22 πλοίων επιφανείας, τα οποία μάλιστα βρίσκονταν δεμένα σε σειρά. Δίπλα σε αυτά, οι εκτιμήσεις ήθελαν να δραστηριοποιείται και ένας ικανός αριθμός υποβρυχίων, περίπου 6 με 7, τα οποία, πριν από περίπου 10 ημέρες, είχαν κινηθεί μαζικά νότια της Ρόδου, με αποτέλεσμα για κάποιες ώρες να σημάνει συναγερμός στο ελληνικό Αρχηγείο Στόλου.

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/7/20 17:45

    «Ο Ερντογάν αυτή την στιγμή έχει μια εξίσωση στο μυαλό του πολύπλοκη.
    Από την μια εκμεταλλεύεται το κενό ισχύος στην Αμερική, εξαιτίας των προσεχών εκλογών, από την άλλη ανησυχεί μήπως ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει τις εκλογές, γεγονός που θα σημάνει πως θα χάσει ένα σταθερό συνομιλητή, από ότι φαίνεται το τελευταίο διάστημα.
    Δεύτερος παράγοντας της εξίσωσης είναι η θερινή ραστώνη, όπου αναμένεται να βρεθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά την πολυήμερη και κοπιαστική Σύνοδο Κορυφής
    Τρίτος παράγοντας είναι η Αίγυπτος. Η Αίγυπτος έχει ξεκαθαρίσει την αποφασιστικότητα της να επέμβει στη Λιβύη, αν η Τουρκία συνεχίσει το ίδιο τροπάριο εκεί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι εκείνοι που καθορίζουν και θα καθορίσουν την στάση του Ταγίπ Ερντογάν, ακριβώς το επόμενο διάστημα».

    https://www.onalert.gr/ellinotourkika/chatzivasileioy-oi-3-paragontes-poy-tha-krinoyn-ta-panta-sto-myalo-toy-erntogan/390602/

    ReplyDelete
  4. Anonymous22/7/20 19:13

    Σαββίδης "ας μην ανησυχούμε από τις κινήσεις του Ερντογάν. Δεν θα τολμήσει. Αλλά ας προετοιμαστούμε για την ώρα που η ηγεσία της γειτονικής χώρας θελήσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου."

    https://infognomonpolitics.gr/2020/07/tha-tolmisi-o-erntogan/

    ReplyDelete
  5. Anonymous22/7/20 20:14

    Η προαναγγελθείσα κρίση και τα λάθος μηνύματα
    https://slpress.gr/ethnika/me-to-oplo-para-poda-ellada-kai-toyrkia-i-proanaggeltheisa-krisi-kai-ta-lathos-minymata/

    ReplyDelete