14/07/2020

Ούτε Αγία έχουμε, ούτε Σοφία

Αφού οι Ελληνες έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους, Κνωσσό, Μυκήνες, Απέλλα, Ακρόπολη, Αγιά Σοφιά, με την αρρωστημένη δήθεν μαρξιστική υποκουλτούρα, που έχει εξοβελίσει την ιστορικά τεκμηριωμένη συνέχεια του έθνους τους από τα σχολεία και τα ΑΕΙ, κάθε βάρβαρος γείτονας μπορεί να τους φτύνει ανενόχλητος. Και να τους φτύνει ο πιο απολίτιστος λαός του κόσμου, που στα 600 χρόνια παρουσίας στήν κατακτημένη περιοχή που ζεί δεν έχει παράξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δείγμα πολιτισμού, ζώντας στα αρχιτεκτονήματα των λαών που κατέσφαξε, αντιγράφοντάς τα, πλέκοντας, γνέθοντας, ζωγραφίζοντας αυτά που έκλεψε από τους αυτόχθονες και τους γείτονες που κατέσφαξε, και προσευχόμενος στα ακριβή αντίγραφα των ναών που εσύλησε. Παρουσιάζοντάς τα για δικά του.

Ο πιο βάρβαρος εν ζωή λαός του πλανήτη, που ζεί με τη βία και για τη βία σε βάρος όλων των γειτόνων και των αυτοχθόνων, που δεν έχει μάθει ποτέ τι θα πεί δημοκρατία και που ζεί σε μια διαρκή στρατοκρατική δικτατορία απί 600 χρόνια, αντιμετωπίζεται από τις δειλές, ανάξιες, φοβικές ελληνικές κυβερνήσεις σαν άκακο αρνί ή σαν γιγαντιαίος λύκος, ενώ δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα θρασύδειλων, που υποχωρεί τρέχοντας κάθε φορά που βρίσκει μπροστά του λαούς και στρατούς οργανωμένους και αποφασισμένους.Ένας λαός μοναδικός που μισείται από όλους ανεξαιρέτως τους γείτονές του, από όλους τους Άραβες και από όλους τους ομόθρησκούς του πλήν Πακιστανών.

Αυτός ο λαός και οι ηγέτες του, που καταλαβαίνουν και σέβονται μόνο μία γλώσσα, αυτή της πυγμής, αντιμετωπίζονται ως φόβητρα από τις δειλές και ανάξιες ελληνικές κυβερνήσεις. Οι οποίες ξερριζώνουν τα ελληνόπαιδα από τις πατριωτικές τους ρίζες, υποτάσσοντας την παιδεία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια σε ένα τυφλωμένο από φανατισμο, τάχα διεθνιστικό και έτσι ανιστόρητο καθηγητικό κατεστημένο, διδάσκοντας την ασυνέχεια του ελληνικού έθνους (με την Επιτροπή Αγγελοπούλου να ετοιμάζεται να εμφυσήσει αυτή την αρρωστίλα σε όλο το λαό) και κόβοντας τα Ομηρικά, τον Περικλή, την ελληνικότητα του Βυζαντίου από τη μετεπαναστατική Έλλάδα. Διδάσκοντας διαρκώς το φόβο του 1897 ως πρότυπο. Μάλιασε η γλώσσα τους με αυτό. Όλοι αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα στήν πολιτική και στα σχέδια της Άγκυρας.

Που θέλει απέναντι έναν λαό ευνουχισμένο και αποβλακωμένο σε μιά νεοφιλελεύθερη και μαρξιστική ανθρωπολογική μάζα με αποκλειστικές αξίες τα λεφτουδάκια και την επιβιωσούλα. Γιατί και οι δυό αυτές απόψεις έχουν κοινή μήτρα. Κατάντημα προγόνων φτωχών, που είχαν την τιμή και την υπόληψη και την υπερηφάνεια πιο πάνω από την καλοπέραση. Οι Έλληνες δεν απειλούνται από τα τουρκικά στίφη. Από τους Έλληνες κυβερνήτες τους και εκπαιδευτές τους απειλούνται. Δεν έχουν καμιά αξιοπρέπεια ως λαός με ιστορία και πολιτισμό πάνω από 4.000 χρόνια στη λεκάνη της Μεσογείου. Καμιά γνώση για τις ρίζες τους και τις υποχρεώσεις οπου εγείρουν αυτές οι ρίζες απέναντι στούς εαυτούς τους, τους άλλους λαούς της γής και τους γείτονες. Καμιά πυγμή και αξία.

Δέντρα χωρίς βαθειές ρίζες. Αυτό διδάσκονται ότι είναι, αλλά και να είναι, οι νεοέλληνες. Για αυτό έχουν καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες της εγχώριας, γειτονικής και διεθνούς σκηνής εδώ και δεκαετίες. Αναξιοπρεπείς και τρεμάμενοι από το φόβο τους. Ψάχνοντας να βρούν πώς θα κυκλοφορούν σκυμμένοι για να καταναλώνουν, αντί να περπατάνε όρθιοι μαχόμενοι σε κάθε πόλεμο. Επειδή η ζωή είναι ένας διαρκής πόλεμος και για μοναδικό βραβείο έχει την αυτοεκτίμηση, την γενναιότητα και την αξιοπρέπεια. Που έχεις και που έχεις διδάξει. Με αυτά σε θάβουν οι δικοί σου. Αλλιώς, σε θάβουν οι άλλοι.

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

6 comments :

  1. "που στα 600 χρόνια παρουσίας στήν κατακτημένη περιοχή που ζεί δεν έχει παράξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δείγμα πολιτισμού, ζώντας στα αρχιτεκτονήματα των λαών που κατέσφαξε, αντιγράφοντάς τα, πλέκοντας, γνέθοντας, ζωγραφίζοντας αυτά που έκλεψε από τους αυτόχθονες και τους γείτονες που κατέσφαξε, και προσευχόμενος στα ακριβή αντίγραφα των ναών που εσύλησε. Παρουσιάζοντάς τα για δικά του."

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ; ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ (ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ) ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΝΑΟ (500 ΦΟΡΕΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΤΡΟΥΛΟΣ). ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.


    https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107887808_3508780705808440_5980997913500120490_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=NJDNfEZ7e0YAX8Uu90O&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=bc1313e1b96d51a19a120dee25b974ea&oe=5F32C0E4

    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ;

    Το ερώτημα είναι μάλλον απλό και είναι το εξής:
    Εχει δικαίωμα ένα κράτος να κάνει ότι θέλει αυτό, στα κτίρια που βρίσκονται μέσα στην επικράτειά του;
    ΠΡΟΣΟΧΗ:
    Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή, όσο ήταν η ερώτηση...
    Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε από μερικούς στην Ελλάδα, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, έχει κάποιο βάση ή όχι;
    __________________________________

    ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΑ...

    1) Ο ναός της Αρτέμιδος στην Εφεσσο ήταν ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.
    Πολλοί τον θεωρούσαν λαμπρότερο και από τον Παρθενώνα!
    Αρχές του 5ου αιώνα (404 ή 406 μΧ) φανατικοί χριστιανοί της "Βυζαντινής" αυτοκρατορίας, υπό την καθοδήγηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννη Χρυσόστομου (ναι, αυτός που άγιασε...) τον κατεδάφισαν!
    Για να μην μπορέσουν να τον ξαναχτίσουν οι Ελληνες, που τότε ήσαν ακόμη στην πλειοψηφία τους οπαδοί της πατρώας των Ελληνων θρησκείας, οι χριστιανοί έχτισαν ακριβώς πάνω στην ίδια θέση έναν ναό της Παναγίας.
    Μάλιστα χρησιμοποίησαν και τα ίδια υλικά, που προέκυψαν από την καταστροφή του ναού της Αρτέμιδος!
    ...............................
    2) Την ίδια "τύχη" με τον ναό της Αρτέμιδος είχαν και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλοι αρχαιοελληνικοί ναοί.
    Αλλοι περισσότερο ονομαστοί, όπως :
    α) Το ιερό της Δήμητρος και της Περσεφόνης, στην Ελευσίνα (εκεί μαζί με τον ναό έκαψαν ζωντανούς και τον τελευταίο ιεροφάντη Ιλάριο και τις ιέρειες του ναού)
    β) Το μαντείο του Απόλλωνα, στους Δελφούς (και λήστεψαν τα χρυσά αφιερώματα)
    γ) Τον ναό του Ολυμπίου Διός, στην αρχαία Ολυμπία. Από όπου μάλιστα εξαφάνισαν και το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός (το τερπνόν μετά του ωφελίμου...) που ήταν και αυτό ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.
    δ) Το Σεραπείον της Αλεξάνδρειας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Κύριλλο (ναι, άγιασε και αυτός...) που αργότερα ισχυρίστηκε ότι από το γκρέμισμα του αγάλματος του Σέραπι βγήκαν μέσα από το άγαλμα "δαίμονες και ποντίκια"...
    Αμέτρητοι άλλοι λιγότερο διάσημοι αρχαιοελληνικοί ναοί και ιερά είχαν την ίδια τύχη. Της καταστροφής και της καταλήστευσης της περιουσίας τους.
    _________________________________

    Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
    Αν τους άλλους αρχαιοελληνικούς ναούς τους περίμενε η καταστροφή, τον Παρθενώνα τον περίμενε η ατίμωση...
    Κάπου στον 6ο αιώνα, τον μετέτρεψαν σε ναό της... "Παναγίας της Αθηνιώτισσας".
    Ο λαμπρός ναός της παρθένου Αθηνάς, ο Παρθενώνας, το μεγαλύτερο καύχημα όλου του Δυτικού πολιτισμού, ξαφνικά απέκτησε... καμπαναριό, κεραμοσκεπές, μισό τρούλο από την μία πλευρά (για στέγαση του ιερού) και ένα σωρό άλλες άθλιες δομικές παρεμβάσεις, για να υπηρετήσει άλλη θρησκεία, από εκείνη για την οποία φτιάχθηκε και υπηρετούσε για 1.200 χρόνια περίπου.
    Οι μετώπες του που είχαν περίφημες παραστάσεις από το αρχαιοελληνικό Πάνθεον αποσμιλεύτηκαν (χτυπήθηκαν με κοπίδι και σφυρί, για να καταστραφούν, να μην διακρίνονται).
    Οι δύο φωτογραφίες που ακολουθούν είναι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις, παρμένες από την ιστοσελίδα "ancientathens3D.com" και είναι ενδεικτικές των παρεμβάσεων.
    __________________________________

    ReplyDelete
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

    ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
    Ισως να νόμιζε κανείς ότι σήμερα τα πράγματα "έχουν αλλάξει" και ίσως οι οπαδοί και το ιερατείο της θρησκείας της μετάνοιας να δείχνουν κάποια μετάνοια για όλα αυτά, έστω και υποκριτική.
    Αμ δε...
    Οταν υπάρχουν καθηγητάδες, όπως ο Α. Καλδέλλης, που γράφουν ιστορικά βιβλία, όπως το βιβλίο "ο βυζαντινός Παρθενώνας" όπου μέσα, ανάμεσα σε άλλες ανακρίβειες και μεροληψίες, γράφει:
    "ήταν πιο σημαντικός ως χριστιανική εκκλησία απ’ όσο υπήρξε ως ναός στην αρχαιότητα. Η βυζαντινή περίοδος ήταν η εποχή της πραγματικής του δόξας" (!!!)
    Ουδέν σχόλιον!
    __________________________________
    ΕΠΙΛΟΓΟΣ;
    Σήμερα οι πρώτοι διδάξαντες την ασέβεια προς άλλες θρησκείες, σοκάρονται, που η Τουρκία θέλει να μετατρέψει (όχι να κάψει ή να κατεδαφίσει, όπως έκαναν οι χριστιανοί) έναν ναό σε τέμενος.
    Πόσο μάλλον που πρόκειται για τον ίδιο θεό!
    Δεν είναι όπως στην περίπτωση του Παρθενώνα, όπου από ναός της Αθηνάς έγινε ναός της Παναγίας, που είναι δύο εντελώς διαφορετικές θρησκείες...
    Οι μουσουλμάνοι έχουν τον ΙΔΙΟ θεό με τους χριστιανούς, αφού και οι δύο είναι παραλλαγές της ιουδαϊκής θρησκείας.
    Η διαφωνίες τους είναι μόνο στον ΤΡΟΠΟ λατρείας του.
    Οπότε πάλι στον ίδιο θεό θα υπηρετεί η Αγία Σοφία.
    Οι διαδικασίες λατρείας θα είναι φυσικά κάπως διαφορετικές, αλλά στον ΙΔΙΟ θεό θα αναφέρονται.
    Βέβαια, όλα τα παραπάνω πρέπει να τα δούμε και στην πράξη, εννοείται.
    Οψόμεθα...

    Κειμενο και εικονες απο Κωνσταντίνος Αρβανίτης

    ReplyDelete
  3. Anonymous15/7/20 12:13

    ΕΞΟΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΙΣΛΑΜΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΕΕ ΚΑΙ; ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ; ΜΗ ΑΛΗΘΗ; ΤΙ;

      Delete
    2. Anonymous15/7/20 18:17

      Για ψώνια στην Τουρκία. Εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου. 3.900 εξήλθαν μόνο από το Τελωνείο των Κήπων , μετά την ανακοίνωση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

      https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/3-900-ellhnes-yphkooi-e3hl8an-tis-teleytaies-hmeres-apo-to-telwneio-twn-khpwn/post40747

      Μάλλον θα είναι όλοι αρχαιολάτρες και μουσουλμάνοι...

      Delete
  4. Anonymous15/7/20 18:35

    Μπορεί να γίνονται θεωρητικές προσεγγίσεις ότι ο Ερντογάν με την ενέργειά του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, εμμέσως αναγνωρίζει το μεγαλείο της και αυτό αποτελεί ήττα για αυτόν, ο ίδιος όμως μέσα από αυτή την συμβολικότατη ενέργεια (την οποία ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας) προωθεί τον νεοοθωμανισμό και συγχρόνως αλιεύει ακόμη περισσότερες ψήφους από τα λαϊκά στρώματα των "Τούρκων εργατών αδερφών μας", οι οποίοι αλαλάζουν φανατικά υπέρ του (όπως άλλωστε έκαναν και για την εισβολή τού σοσιαλιστή Ετσεβίτ στην Κύπρο το 1974).
    Συγχρόνως, έχουν -λαϊκιστί- "ξαμολυθεί" νεοραγιάδες, προσκυνημένοι, αργυρώνητοι, "πρακτοράκια", "γιουσουφάκια", "τελάληδες" της "ελληνοτουρκικής φιλίας" και πολιτικά υποτακτικοί αλλά και επικίνδυνα ανόητοι και αναπαράγουν τουρκικές θέσεις τύπου "...έχει δίκιο η Τουρκία, η Αγιασοφιά είναι στην επικράτειά της", "...είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας", "...και οι Χριστιανοί γκρέμισαν ναούς", "...οι στρατόκαυλοι να θυμηθούν τη νίκη τού Μωάμεθ", "...αυτά που ακούγονται εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο" και άλλα πολλά ανθελληνικά από προδοτόκαυλους, τα οποία λειτουργούν υπέρ τής τουρκικής προπαγάνδας.
    Παραλλήλως, Έλληνες "αυτομαστιγώνονται" λεκτικώς γιατί δεν έχει αλλάξει η πολιτική κατάσταση προς το πατριωτικότερον στη χώρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αγνοί και ευαίσθητοι πατριώτες αγωνιστές αυτοχρεώνονται υπέρμετρες ευθύνες που δεν τους αναλογούν (διότι ούτε κυβερνήτες είναι ούτε αρχηγοί ΓΕΣ), την ίδια στιγμή που πολιτικοί νάνοι και νενέκοι και οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές τους συνεχίζουν να μιλούν για "συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο" (όχι όμως και στην Πόλη και στη Μικρασία), για "μισά μισά" (όμως από τα ελληνικά), για "να τα βρούμε για τα κοιτάσματα" (όμως σε Αιγαίο, Κρητικό και Κύπρο και όχι στη γείτονα χώρα), για "διαθρησκευτική συνύπαρξη" στο μεγαλειώδες έργο τού ορθόδοξου ελληνισμού, και -δυστυχώς- πολλά πολλά ακόμη.
    Και ο Πατριάρχης; Ο Αρχιεπίσκοπος; Οι επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών; Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος; Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος; Οι Επίσκοποι και οι Ιερείς; Το χριστεπώνυμον πλήθος; Ο Πρωθυπουργός; Η ΠτΔ; Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί; Οι βουλευτές; Οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Δικαστές; Η Ηγεσία όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων; Η Ακαδημία των Αθηνών; Ο Πνευματικός, Επιστημονικός, Πανεπιστημιακός και Καλλιτεχικός κόσμος; Η UNESCO, ο Τραμπ, ο Πούτιν, η Μέρκελ, οι Αρχηγοί Κρατών της Ε.Ε.;
    Ο Πάπας και οι επικεφαλής των άλλων αιρετικών δοξασιών; Οι επικεφαλής της Μασονίας, Λεσχών, Στοών και Ομαδώσεων; Οι πρόεδροι "συλλογικοτήτων" και συλλόγων; Οι απανταχού Έλληνες των δύο Ελλάδων (Ελλάδος και Κύπρου) και της Διασποράς; Οι Πανέλληνες; Δηλώσεις - Κουμπαριές - Ζεϊμπέκικα.

    https://kentrofi.gr/el/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%83-blog/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%AC

    ReplyDelete