28/07/2020

«Νταντάδες της γειτονιάς» μέσω ΕΣΠΑ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Η ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΑΚΟΜΗ ΕΝΟΣ ΕΣΠΑ. ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ  ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΠΛΑ.

- ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΕΙΤΕ... "ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ".
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΤΩΡΑ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ;
- ΜΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ "ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ".
ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ή ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.  ΟΙ «Νταντάδες της γειτονιάς» ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 60%. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ  «Νταντάδες της γειτονιάς» ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

Ξεκινάει ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή της δράσης «νταντάδες της γειτονιάς» για την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκης Δανδόλου, τη σχετική πρόσκληση έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και καλούνται, από σήμερα, φορείς των δήμων και των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου να σχεδιάσουν και να αναδείξουν τους σχετικούς τοπικούς φορείς που θα αναλάβουν τη στελέχωση και την, καταρχήν πιλοτική, επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και αντικείμενό της αποτελεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος εξυπηρέτησης γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους στο πρότυπο της υλοποιούμενης σε άλλες χώρες δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς». Σε αυτή, την φάση του σχεδιασμού, θα γίνει χαρτογράφηση και συγκριτική αποτύπωση αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών και θα διατυπωθούν προτάσεις για την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης στην Ελλάδα (ανίχνευση αναγκών, περιγραφή συνεργασίας εμπλεκόμενων φορέων, κοστολόγηση, προσδιορισμός μεθοδολογίας υλοποίησης της δράσης κλπ). Επίσης, θα γίνουν προτάσεις για τη διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της δράσης και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της σε επιλεγμένους δήμους για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά.με την καθολική εφαρμογή στο σύνολο της χώρας. Τα συγχρηματοδοτούμενα κεφάλαια από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 3.069.200 ευρώ και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες θα διατεθούν τα περισσότερα λεφτα (1.851.608 ευρώ).

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από σήμερα, 27 Ιουλίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων γίνεται μέσω της οικείας ιστοσελίδας/ηλεκτρονικής διεύθυνσης  https://empedu.gov.gr

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous28/7/20 14:23

    Εμένα τώρα γιατί αυτό με τρομάζει;
    Όταν το διάβασα χθες, σκέφθηκα ότι θα είναι η χαρά του κάθε ανώμαλου/ης. Θα φυλάνε δλδ στο σπίτι τους παιδιά, χωρίς κανείς να τους ελέγχει, θα τα ταΐζουν ότι θέλουν, θα τους μεταφέρουν ότι μηνύματα θέλουν και θα πληρώνονται κιόλας!!!
    Στους παιδικούς σταθμούς (που θέλουν να τους καταργήσουν!!!) είναι οι αίθουσες δίπλα - δίπλα και νηπιαγωγοί και δασκάλες ελέγχουν η μία την άλλη (ή ο ένας τον άλλο), οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνει μιά "στραβή" και θεωρώ ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα.
    Με τρομάζουν τα αρρωστημένα μυαλά που μας κυβερνάνε, πως βρίσκουν τρόπους να περάσουν τα μυστικά τους σχέδια πλήττοντας κυρίως τα παιδιά...
    Με τα μυαλά που κουβαλάνε περισσότερες πιθανότητες θα έχουν να γίνουν "νταντάδες της γειτονιάς" τύποι σαν το τζέϊσον-αντιγόνη και σαν την κοκκινομάλλα βλαμμένη που απήγαγε το κοριτσάκι και του έδωσε κοκτέϊλ ναρκωτικών...
    Α.Α.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ. ΑΠΛΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ.

      Delete