24/06/2020

Ανακοινώθηκε η συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ για την συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής»

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΚΟΡΒΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ" ; (ΑΡΑΓΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ... π.χ κλάση "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ;")  ή Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ;
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΩΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΟΜΙΛΟΥΝ , ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ Η ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ...
[ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΗΛΥΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.]

Στις 16 Ιουνίου υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards, μιας αμερικανικής εταιρείας με δραστηριότητες στην Ελλάδα, και της Israel Shipyards Ltd συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας "Θεμιστοκλής". Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ. Η κορβέτα Θεμιστοκλής είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας, και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου. Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων. Η κορβέτα Θεμιστοκλής μπορεί επίσης να φτάσει ταχύτητα πάνω από 30kn, ενώ περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Ο Θεμιστοκλής ήταν Αθηναίος πολιτικός, στρατηγός και ειδικός στη ναυτική στρατηγική, του οποίου η έμφαση στη ναυτική δύναμη και τις στρατιωτικές δεξιότητες ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων. Ο Θεμιστοκλής ήταν ο δημιουργός της Αθηναϊκής θαλάσσιας δύναμης και ο κύριος σωτήρας της Ελλάδας από την υποταγή στην Περσική Αυτοκρατορία στη Μάχη της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. Για την ONEX Neorion Shipyards και την Israel Shipyards Ltd το όνομα Θεμιστοκλής συμβολίζει «τις κοινές αρχές, τον πολιτισμό και τις αξίες των δύο λαών, με βάση την ελευθερία, τη δημοκρατία και ισχύς εν τη ενώσει».

https://www.ptisidiastima.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: 

5 comments :

  1. Anonymous25/6/20 00:03

    Ο συγγραφέας Κυριάκος Κάσσης έχει πει για τον Θεμιστοκλή πως έδρασε προδοτικά έναντι της Ελλάδας. Και επίσης ότι δεν ήταν αυτός ο αίτιος της νίκης της Σαλαμίνας.
    Μήπως αυτό δίνει νόημα για την ονομασία τουλάχιστον;

    Μίνως

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ Ο ΚΑΣΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ. ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ (ΝΙΚΗ) ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.
      ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΠΟΥ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ.
      ΑΝ Ο ΚΑΣΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ-ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

      Delete
  2. Anonymous25/6/20 01:45

    Καλησπέρα Κουρητής. Πως αιτιολογείς ότι πρέπει να έχουν θηλυκά ονόματα; Με εκτίμηση Διαγγελέας

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η ΝΑΥΣ (ΘΗΛΥΚΟ) ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (ΑΝΔΡΑ).
      Η ΟΜΑΣ (ΘΗΛΥΚΟ) ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ (ΑΝΔΡΑ)
      ΕΛΠΙΔΑ, ΝΙΚΗ, ΗΤΤΑ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ, ΑΡΕΤΗ, ΚΑΚΙΑ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΜΥΝΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ κ.λ.π ΘΗΛΥΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ...ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ
      ΟΙ ΧΩΡΕΣ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΑ ή ΟΥΔΕΤΕΡΑ) , ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΟΜΟΙΩΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .

      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΗΛΥΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ (ΟΛΑ ΘΗΛΥΚΑ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΥΧΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ , ΒΟΥΛΗΣΗ , ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Κ.Λ.Π (ΟΛΑ ΘΗΛΥΚΑ) ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ (ΑΡΣΕΝΙΚΟ)

      ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΗΛΥΚΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟ ΔΕΧΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ "she" ΑΝΤΙ "it".
      ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ , Η ΜΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝ ΠΛΩ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ. ΜΑΝΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΚΟΡΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ) Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΟΥΤΑΝ.

      Delete
  3. Anonymous25/6/20 13:40

    Εξαιρετικό!.... Θα το αναρτήσω!... Με εκτίμηση Διαγγελέας

    ReplyDelete