26/05/2020

Πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου της Ουκρανίας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Στις ημέρες μας οι μαζικές παρακολουθήσεις δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο μία τέτοια μυστική επιχείρηση της FSB είναι σίγουρα κάτι αξιοσημείωτο. Όπως επίσης αξιοσημείωτο είναι και ότι η ουκρανική υπηρεσία αντικατασκοπείας κατάφερε να την αποτρέψει. Αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεσης κατασκοπείας καθώς δεν είναι κάτι που το συναντάμε συχνά.

Το περιστατικό έγινε γνωστό τα τέλη του Απριλίου του 2020 από τη Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας σε συνεργασία με την SBU, ή στα ουκρανικά СБУ (Служба безпеки України, Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας), και αφορά μία υπόθεση ενός μεγάλου ουκρανικού παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να διενεργήσει, ως πάροχος, μαζική κατασκοπεία προς όφελος της ρωσικής FSB, ή στα ρωσικά ФСБ (Федеральная служба безопасности, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας). Το όνομα του παρόχου δεν εδόθη εις τη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://defensegr.wordpress.com/2020/05/25/paroxos-yphresiwn-diadiktyou-ths-oukranias-kathgoreitai-gia-kataskopeia-yper-ths-rwsias/

No comments :

Post a Comment