07/04/2020

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω... COVID-19

Δεδομένου ότι πολλά από τα συστήματα των ΗΠΑ είναι ήδη 40+ χρονών, είναι απαραίτητοι τώρα οι προγραμματιστές COBOL για να αποφευχθεί μία καταστροφή.

Ο κυβερνήτης του New Jersey, Phil Murphy, ανακοίνωσε πως είναι απαραίτητοι προγραμματιστές υπολογιστών, που ειδικεύονται σε μία απαρχαιωμένη πλέον γλώσσα προγραμματισμού, την COBOL. Το σύστημα της περιοχής έχει υπερφορτωθεί, και είναι “χτισμένο” πάνω στην COBOL. Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού έχει χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη λογισμικού σε κλάδους της βιομηχανίας, στην κυβέρνηση [Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Administration), το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security)] καθώς και σε τράπεζες όπως η Bank of America, και η Citibank.

Η COBOL πρωτοεμφανίστηκε το 1960, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 θεωρούνταν ήδη απαρχαιωμένη, με αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνεται καν στα προγράμματα πανεπιστημίων που ασχολούνται με την επιστήμη των υπολογιστών. Ένα πρόβλημα σχετικά με την COBOL είναι ότι όσοι ειδικεύονται πλέον σε αυτήν, είναι μεγαλύτερης ηλικίας (50 χρονών κατά μέσο όρο).

Η  κρίση που έχει επιφέρει ο COVID-19 δείχνει με πολλούς τρόπους ότι οικονομικά, κυβερνητικά και τεχνολογικά οι ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες...

https://www.secnews.gr/219638/hpa-programmatistes-cobol-covid-19/

2 comments :

  1. Anonymous7/4/20 16:22

    ΜΑΘΗΜΑΤΑ COBOL ΑΠ'ΤΗ ΔΟΜΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ...

    https://www.youtube.com/watch?v=uZUkSV__SdY&list=PLWPirh4EWFpEwRypgRSofF7Ui91yeCeMi

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/4/20 17:24

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ COBOL ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ;

    ΜανOS

    ReplyDelete