13/04/2020

Η ΕΥΠ παρακολουθεί εκπομπές και blogs - Οι «αμαρτίες» του παρελθόντος που έχουν διασύρει την Ελληνική μυστική υπηρεσία μέχρι...το μεδούλι της

Οι αναλυτές της ΕΥΠ μπορούν να παρακολουθούν είκοσι πέντε δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια, όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ελληνικές εκπομπές  και πηγές του Διαδικτύου από τις οποίες αντλούν πληροφορίες. Με λέξεις "κλειδιά" χτυπάει συναγερμός για τα ενδιαφέροντα δημοσιεύματα Εν συνεχεία συντάσσουν ενημερωτικά δελτία, τα οποία ανανεώνουν 3-4 φορές την ημέρα.Σε αυτά έχουν πρόσβαση, μέσω ενός κλειστού συστήματος στο Διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Στα δελτία συμπεριλαμβάνονται και κάποια σχόλια ή ερμηνείες ενώ ανάμεσα στους αναλυτές υπάρχουν και ειδικοί σε διάφορες γλώσσες ώστε να μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τουρκικά ή βαλκανικά κανάλια.  Το κέντρο αυτό είχε φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε αξιωματούχους των κυβερνήσεων Σημίτη ενώ συνεχίζει να λειτουργεί και σήμερα, με ακόμη περισσότερους γλωσσομαθείς ειδικούς.

Το κέντρο αυτό είχε φτιαχτεί με την εποπτεία του τότε ταγματάρχη Κατσούλη που είχε αποσπαστεί από το ΓΕΣ στην υπηρεσία. Και αυτή την φορά όμως, όπως σε πολλές άλλες που θα αναφέρουμε παρακάτω το όνομα του Κατσούλη έγινε βούκινο στα ΜΜΕ βγάζοντας στο φως την ιδιότητα του με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Διδυμότειχο για να ξεχαστεί από όλους ότι υπάρχει. Ο ταγματάρχης (τότε) Σταύρος Κατσούλης αποσπάστηκε απ’ τον στρατό ξηράς στην ΕΥΠ στις 26.6.1998. Η απόσπασή του στην ΕΥΠ, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούσε να παραταθεί πέραν της 5ετίας. Δηλαδή πέραν της 26ης Ιουνίου του 2003. «Περιέργως» ουδέποτε ανακλήθηκε η απόσπασή του μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Π. Αποστολίδη. Όχι μόνο αυτό, αλλά στις 10 Ιουνίου 2004, δηλαδή έναν χρόνο μετά, ο Π. Αποστολίδης, ο οποίος είχε παραμείνει διοικητής της ΕΥΠ και απ’ την κυβέρνηση της Ν.Δ., με αίτημά του στο ΓΕΣ, ζήτησε την παράταση της παραμονής του στην ΕΥΠ επικαλούμενος σχετικό «παράθυρο» του νόμου «αν το προσωπικό κρίνεται κατάλληλο για το έργο του».

Επειδή το ΓΕΣ επέμενε στη λήξη της απόσπασης, ο Π. Αποστολίδης επανήλθε με άλλο έγγραφο, στις 9 Αυγούστου 2004 (4 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων) και επέμενε να παραμείνει ο Σταύρος Κατσούλης στην ΕΥΠ επικαλούμενος «τη συμμετοχή του σε σοβαρές επιχειρησιακές δραστηριότητες, που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας» και ζήτησε να παραταθεί η απόσπασή του ως τις 31.12.2004.Και μετά όμως το τέλος του 2004 ο νέος, εν τω μεταξύ, διοικητής της ΕΥΠ Κοραντής επίσης ζητά να παραμείνει στην ΕΥΠ ο πολυπράγμων και προφανώς… απαραίτητος για όλους Κατσούλης! Χρειάστηκε να περάσουν μήνες, περίπου ένας χρόνος ακόμα και αφού ο Κατσούλης χρησιμοποίησε ακόμα και ασφαλιστικά μέτρα κατά του τότε υπουργού Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου, επειδή επέμενε στην επιστροφή του στη μονάδα του, για να πετύχει (!) τελικά να τον επαναφέρει στη θέση του στον στρατό και να του δοθεί Φύλλο Πορείας για το Διδυμότειχο. Ο πραγματικός ρόλος του Κατσούλη δεν μαθεύτηκε ποτέ και άφησε σκιά στο κτήριο της Κατεχάκη.

Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση που έχει γραφτεί στην "Μαύρη Βίβλο" της ΕΥΠ. Διαβάστε: https://edolio5.blogspot.com/2020/04/edolio5-9-blog.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΥΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΗΓΕΣ.  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ.

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΨΕΓΑΝ, ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ  ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ) ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ, ΜΕ ΣΑΧΛΟΚΟΥΔΟΥΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ "ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ".  ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΣ. ΔΕΙΤΕ: https://isxys.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%A5%CE%A0

No comments :

Post a Comment