08/04/2020

Η Ιταλία κλείνει τα λιμάνια της σε πλοία που "διασώζουν" λαθρομετανάστες, λόγω κορωνοϊού...

«Καθόλη τη διάρκεια της εθνικής έκτακτης ανάγκης για την υγεία που προκλήθηκε από την εξάπλωση του ιού Covid-19, οι ιταλικοί λιμένες δεν μπορούν να εγγυηθούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ασφαλείς», αναφέρεται στο διάταγμα. Η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λήξει στις 31 Ιουλίου, αλλά ενδέχεται να παραταθεί. Τη νέα οδηγία υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών, καθώς και ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς και ανέκαθεν υποστήριζε εκστρατείες για την προστασία των λαθρομεταναστών και φιλανθρωπικές επιχειρήσεις.

Την απόφαση έλαβε αργά χθες η ιταλική κυβέρνηση, αφότου πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye περισυνέλεξε 150 λαθρομετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης και κατευθυνόταν προς την Ιταλία.

«Ακόμη και όταν η ζωή στην Ευρώπη έχει σχεδόν σταματήσει, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατευθούν», έγραψε η οργάνωση Sea-Eye στο Twitter χθες, ανακοινώνοντας ότι είχε διασώσει 150 ανθρώπους. «Τώρα χρειάζονται ένα ασφαλές λιμάνι». Σε ξεχωριστή δήλωση, η οργάνωση κάλεσε τη Γερμανία να δεχθεί στο έδαφός της τους λαθρομετανάστες.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment