04/04/2020

Ήρθει το πάγωμα παραλαβής αιτημάτων ασύλου

Πριν ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Έβρο από χιλιάδες λαθρομετανάστες (με τουρκική υποκίνηση και βοήθεια), η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε το πάγωμα για ένα μήνα της κατάθεσης αιτημάτων χορήγησης ασύλου. Αμέσως, όλο το φιλομεταναστευτικό λόμπυ και η μεταναστευτική «βιομηχανία» της Ευρώπης ξεσπάθωσε κατά της Ελλάδας με υποτιμητικό και χυδαίο τρόπο υιοθετώντας σχεδόν όλα τα τουρκικά fake news. Χθες, και ενώ ο κορωνοϊός μονοπωλεί πλέον την επικαιρότητα, ήρθε η άρση αυτού του μέτρου για όλους ανεξαιρέτως που συνεχίζουν απρόσκοπτα να καταφτάνουν παράνομα στην Ελλάδα.

Τι άλλαξε άραγε από τότε, πέρα από την συνεχή πίεση από το εντός κι εκτός Ελλάδας φιλομεταναστευτικό λόμπυ και τις εντολές των Βρυξελλών προς την ελληνική κυβέρνηση; Πρόκειται απλά για μια ακόμα ελληνική υποχώρηση; Ή μήπως, ευκαιρίας δοθείσης εξαιτίας της λαϊκής καραντίνας, η κυβέρνηση, επανήλθε στο πνεύμα του αμφιλεγόμενου «Μεταναστευτικού Συμφώνου» του ΟΗΕ και στη δική της διακηρυγμένη «λογική» των ελεγχόμενων ανοιχτών συνόρων με ασφαλή διακίνηση παράνομων μεταναστών και της διάχυσής τους σε δεκάδες μικρές ή μεγάλες δομές ανά την επικράτεια;

Το σίγουρο είναι ότι στην εποχή της πανδημίας και του υποχρεωτικού κοινωνικού αυτοπεριορισμού των Ελλήνων η κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό με τρόπο δημιουργίας “τετελεσμένων” γνωρίζοντας ότι σε συνθήκες κανονικότητας δεν θα τα δεχόταν ο ελληνικός λαός και οι τοπικές κοινωνίες. Και αυτό δημιουργεί ηθικό και πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση που κάποια στιγμή, όταν θα νικηθεί ο κορωνοϊός, θα το βρει μπροστά της πιο έντονο.

http://ardin-rixi.gr/archives/217106

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: https://infognomonpolitics.gr/2020/04/evge-sto-the-press-project-i-kyvernisi-desmeftike-stin-komision-na-dosi-dikeoma-etisis-asylou-stis-afixis-martiou/

Ομάδα λαθρομεταναστών βγήκε από το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα, παρά την καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω των 23 κρουσμάτων κορονοϊού. Έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων και συνεχείς εκκλήσεις, οι λαθρομετανάστες πείστηκαν να επιστρέψουν στη δομή.

https://sputniknews.gr/topikes-eidiseis/202004036937262-koronoios-entasi-sti-ritsona---metanastes-espasan-tin-karantina/

4 comments :

  1. Anonymous4/4/20 13:44

    "Και αυτό δημιουργεί ηθικό και πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση που κάποια στιγμή, όταν θα νικηθεί ο κορωνοϊός, θα το βρει μπροστά της πιο έντονο."

    Ότι δουλεύετε τους έλληνες για τον κορωνοιό, αυτό το έχουν πάρει χαμπάρι ήδη, αλλά προς το παρόν συνεργάζονται, γιατί το βλέπουν ως διακοπές.
    Σε λίηο όμως θα κάνετε όλους τουε πολίτες της ενδοχώρας σα τους νησιώτες του Α. Αιγαίου.
    Οι νησιώτες ήταν και φιλοισλαμολάγνοι και αργήσαν λίγο να πάρουν μπροστά!

    Όσο και να πληρώνετε δημοσιογράφους για στημένα γκάλοπ εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και όσο στήνετε πατριωτικά "show", Θα υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα πολύ ακραίες...

    "Η πληγωμένη τίγρη είναι πιο επικίνδυνη"
    Νόαμ Τσόμσκι

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/4/20 00:19

    "Η Ευρώπη των «δύο ταχυτήτων» του κορωνοϊού: Η δυτική με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και η ανατολική με μερικές δεκάδες"
    https://www.pronews.gr/kosmos/865157_kroysmata

    Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ:

    "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΩΙΟΣ.
    ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ"

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/4/20 12:13

    Τέλος η άρση της αποδοχής αιτημάτων ασύλου – Business as usual

    https://www.pagenews.gr/2020/04/02/apopsi/telos-i-arsi-tis-apodoxis-aitimaton-asylou-business-as-usual/
    https://www.pagenews.gr/2020/04/02/ellada/apofasi-ekpliksi-mitaraki-gia-tous-metanastes-kai-to-asylo/

    ReplyDelete
  4. Anonymous5/4/20 13:06

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΔΕ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ/ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΕΙΣΡΟΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ!

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ!

    ReplyDelete