03/04/2020

Σαπιοκάραβα έχουν επιστρατευτεί από την Άγκυρα, έτοιμα να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στα νησιά

Πρόκειται για παροπλισμένα εδώ και καιρό μικρά φορτηγά πλοία τα οποία επισκευάζονται πρόχειρα για να τεθούν σε πλεύσιμη κατάσταση, ώστε να πραγματοποιήσουν ένα και μόνο δρομολόγιο προς κάποιο ελληνικό νησί πριν ναυαγήσουν.  Στόχος της Άγκυρας είναι μετά το φιάσκο του Έβρου να μεταφερθούν προς την Ελλάδα λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη συσσωρευτεί στις τουρκικές αρχές χωρίς να εντοπιστούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση κατά τον απόπλου και στα πρώτα τους μίλια από τα ελληνικά πλωτά και τα σκάφη της Frontex που περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Η προσπάθεια να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες με φουσκωτά και λέμβους, όπως συνέβαινε έως τώρα, φαίνεται ότι έχει δυσκολέψει αρκετά έπειτα από την αποφασιστική στάση των ελληνικών πληρωμάτων του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Οι δουλεμπορικές λέμβοι εντοπίζονται πλέον σχεδόν αμέσως και τα πλωτά μέσα αποτροπής σπεύδουν πάνω στην οριογραμμή και στήνουν φραγμό. Με τη χρήση μεγάλων πλοίων κυρίως φορτηγών οι δουλέμποροι και φυσικά οι τουρκικές αρχές, οι οποίες υποκινούν κάθε ενέργεια επιχειρούν να παραπλανήσουν και να πλεύσουν προς το Αιγαίο χωρίς να κινήσουν υποψίες. Πριν από σχεδόν ένα μήνα ένα τέτοιο «σάπιο» μότορσιπ με 193 μετανάστες κατάφερε να περάσει ανενόχλητο στην καρδιά του Αιγαίου να φτάσει στην Κέα ελάχιστα μόλις μίλια από τις ακτές τις Αττικής και να ναυαγήσει. Αυτό φαίνεται ότι «άνοιξε την όρεξη» τόσο στα δουλεμπορικά κυκλώματα όσο φυσικά και στις τουρκικές αρχές.

Τόσο στο Λιμενικό όσο και στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στις Αμφίβιες Δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός. Μεγάλος αριθμός πλωτών μέσων παραμένει σε πλήρη επιφυλακή. Πέρα από την εγρήγορση για εντοπισμό και αποτροπή φουσκωτών πλέον βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν και μεγαλύτερα πλοία τα οποία θεωρούνται ύποπτα. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλα τα μικρά φορτηγά τα οποία αλλάζουν όνομα και σημαία και δηλώνουν ότι μεταφέρουν φορτία κυρίως σε χώρες της Αφρικής. Στόχος είναι να εντοπίζονται έγκαιρα και πριν πλεύσουν προς το Αιγαίο. Η αποστολή των δυνάμεων αποτροπής δεν είναι καθόλου έυκολη αφού καθημερινά εκατοντάδες είναι τα εμπορικά πλοία τα οποία πλέουν από τα Τουρκικά λιμάνια και τα Δαρδανέλια προς το Αιγαίο και την Αφρική.

https://newpost.gr/amyna/

6 comments :

  1. Anonymous3/4/20 21:15

    Στην Χιλή κατέβηκε πούμα μέσα σε πόλη επειδή δεν κυκλοφορεί ο κόσμος, στην Αγγλία κατεβαίνουν αλεπούδες !
    Σε εμάς κατεβαίνουν τα λεφούσια των λαθροεισβολέων και δεν κινείται φύλλο!!!
    Αλήθεια οι ρουβίκωνες και οι υπόλοιποι αναρχικοί που χαθήκανε;
    Φοβήθηκαν τον κορόϊδο-ιό;
    Από πότε οι επαναστάτες της Εκάλης και των πλούσιων νοτίων προαστίων συμμορφώνονται στις κυβερνητικές επιταγές και σταμάτησαν να κυκλοφορούν;
    Α.Α.
    Υ.Γ. Ότι σίγουρα συμφωνούν με τον λαθρεποικισμό είναι παραπάνω από σίγουρο, αλλά αυτή η περίεργη "σιγή ασυρμάτου" με ενοχλεί. Κάτι σχεδιάζουν...

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/4/20 10:50

    ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΤΕ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ.

    https://www.zarpanews.gr/anegkefaloi-kai-vandaloi-egrapsan-synthimata-stin-prosopsi-tis-mitropolis-chanion-photos/

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/4/20 13:11

    ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

    «Άλλη μια δίωξη από την δικτατορία σε βάρος μου από την κυβέρνηση Κούλη. Προσθέστε και αυτή τώρα γιατί θα κοινωνήσω. Αδέλφια επιτέλους παρενέβη εισαγγελέας και όχι δεν είναι για τον προπηλακισμό μου από ομάδες αναρχικών σε δημοτικό συμβούλιο. Για την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία μου. Όχι δεν είναι για να συλλάβει στην Καβάλα και τη Ραφήνα αυτούς που παράνομα μεταφέρουν παράνομους εν μέσω πανδημίας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Ο εισαγγελέας δεν έκανε παρέμβαση για την παραβίαση ατομικών ελευθεριών. Έκανε όμως σήμερα για μένα».

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/865257_rmakri-alli-mia-dioxi-apo-tin-kyvernisi-koyli-ego-tha-koinoniso

    ReplyDelete
  4. Anonymous5/4/20 14:23

    "Η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου λοιπόν σημαίνει ότι εργαλειοποιημένοι από την Τουρκία μετανάστες από 90 χώρες, ποινικοί, «φυτευτοί» πράκτορες και παρακρατικοί, τζιχαντιστές και ό,τι άλλο αποφασίζει η Τουρκία να στέλνει, θα υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου και η Ελλάδα θα τα εξετάζει. "
    https://www.pagenews.gr/2020/04/02/apopsi/telos-i-arsi-tis-apodoxis-aitimaton-asylou-business-as-usual/

    Όταν η ελευθερία των Ποινικών και η ζωή των Τζιχαντιστών βρίσκονται σε κίνδυνο από τον Ασάντ, Πούτιν και άλλους "διακτάτορες", όταν οι άνεργοι "Οικονομικοί Μετανάστες", Πράκτορες και Κορωνοασθενείς από 95 χώρες είναι σε αναζήτηση για μία καλύτερη αξιοπρεπή ζωή, υγειονομική περίθαλψη και άνετη/επιτυχή καριέρα μ' επδόματα και δωρεάν παροχές (σπίτια, ΔΕΗ, νερό, διαδίκτυο, εισιτήρια κοκ), τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη η συνεισφορά του Υπουργείου Μετανάστευσης και Υγειονομικών Λέσβου ως πολιτών του κόσμου για τις εθελοντικές υπηρεσίες τους στις πολιτικές Αντινατιβισμού, Ισλαμοποίησης και δημιουργίας φαβέλων στυλ Μόριας σε όλη την Ελληνική επικράτεια και πόλεων!

    Το κέντρο της Αθήνας είναι το λαμπρό παράδειγμα απώλειας ελέγχου και υποβάθμισης αυτών των "ανθρωπιστικών" πολιτικών!

    ReplyDelete
  5. Anonymous5/4/20 17:20

    Χανιά: Περιπολίες της ΕΛΑΣ έξω από ναούς

    https://www.pronews.gr/thriskeia/865460_hania-peripolies-tis-elas-exo-apo-naoys

    ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ Ν' ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ"

    ReplyDelete
  6. Anonymous6/4/20 13:03

    Ο κορωνοιός άλλαξε τον κόσμο ήδη!
    Η "επανάσταση" αναβάλλεται! Όλοι συνεργάζονται...

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/865722_o-royvikonas-kanei-delivery-trofimon-kai-farmakon-horise

    ReplyDelete