19/03/2020

Εκτιμήσεις της Goldman Sachs - Πρώην αξιωματούχος της CIA: «Έχω την αίσθηση πως κάτι επικό πρόκειται να συμβεί»

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η τράπεζα σε περίπου 1.500 πελάτες και εταιρίες παρουσίασε ορισμένες εκτιμήσεις συγκρίνοντας το χάος του κορωνοιού με το χάος της Lehman Brothers.

- Ο κορωνοϊός αναμένεται στις επόμενες οκτώ εβδομάδες να κορυφώσει και εν συνεχεία θα μειωθεί σταδιακά. Ο ιός φαίνεται να είναι συγκεντρωμένος στο βόρειο τμήμα του γεωγραφικού πλάτους της Γης, που σημαίνει ότι, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, προτιμά το κρύο. Το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο θα βοηθήσει. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός είναι πιθανόν εποχιακός.

- Υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοιού. Οι ΗΠΑ τείνουν προς την καραντίνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο τείνει να επιτρέψει την εξάπλωσή του έτσι ώστε ο πληθυσμός να αναπτύξει μια φυσική ανοσία. Η καραντίνα είναι πιθανόν να είναι αναποτελεσματική και να επιφέρει σημαντικές ζημίες στις οικονομίες, αλλά θα επιβραδύνει το ρυθμό μετάδοσης του κορωνοιού δίνοντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

- Το 50% των Αμερικανών θα νοσήσει από τον κορωνοϊό (150 εκατομμύρια άνθρωποι) καθώς είναι πολύ μεταδοτικός. Το κοινό κρυολόγημα του οποίου υπάρχουν περίπου 200 στελέχη και τα οποία οι περισσότεροι Αμερικανοί θα υποστούν 2-4 ετησίως. Το 70% των Γερμανών θα νοσήσει (58 εκατομμύρια άτομα).

- Από αυτούς που έχουν νοσήσει, το 80% θα είναι σε ήπιο στάδιο, 15% σε μεσαίο στάδιο και 5% σε κρίσιμο στάδια. Τα συμπτώματα του ήπιου σταδίου είναι σαν το κοινό κρυολόγημα και τα συμπτώματα στο μεσαίο στάδιο είναι σαν τη γρίπη. Οι άρρωστοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες και να ξεκουραστούν. Το 5% αφορά ηλικιωμένους με ποσοστό θνησιμότητας. Ποσοστό θνησιμότητας κατά μέσο όρο έως 2%, μεγάλο βάρος στους ηλικιωμένους και με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, που σημαίνει μέχρι 3 εκατομμύρια άτομα. Στις ΗΠΑ, περίπου 3 εκατομμύρια πεθαίνουν κυρίως εξαιτίας γήρατος και ασθενειών, τα οποία συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ατυχήματα. Θα υπάρξει σημαντική αλληλεπικάλυψη, οπότε αυτό δεν σημαίνει 3 εκατομμύρια νέοι θάνατοι από τον ιό, σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

- Η οικονομία της Κίνας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επηρεάσει τις πρώτες ύλες και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Ενδέχεται να χρειαστούν έως έξι μήνες για να ανακάμψει.

- Το πετρέλαιο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ενώ οι μειωμένες τιμές ενέργειας είναι γενικά καλές για τις βιομηχανικές οικονομίες, οι ΗΠΑ είναι πλέον ένας μεγάλος εξαγωγέας ενέργειας, συνεπώς υπήρξε αρνητική επίπτωση στην αποτίμηση του εγχώριου ενεργειακού τομέα. Αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν να πλήξουν οικονομικά τους Αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου και οι Σαουδάραβες επιχειρούν να κερδίσουν μερίδια αγοράς.

- Ο παγκόσμιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 30 ετών σε περίπου 2%. Ο δείκτης S&P 500 θα σημειώσει πτώση 15%-20% για το 2020 συνολικά. Θα υπάρξουν οικονομικές ζημίες από τον ίδιο τον ιό, αλλά η πραγματική ζημία οφείλεται κυρίως στην ψυχολογία της αγοράς. Οι χρηματιστηριακές αγορές πρέπει να ανακάμψουν πλήρως στο 2ο εξάμηνο του έτους.Από τεχνική άποψη, η αγορά γενικά αναζητούσε έναν λόγο για να διορθώσει.

- Όχι δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος στην παγκόσμια οικονομία. Οι ιοί ήταν μαζί μας πάντα.

http://ermionh.blogspot.com/2020/03/goldman-sachs-8.html

Ο Robert David Steele, πρώην αξιωματούχος της CIA, συν-δημιουργός της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ναυτικών Σωμάτων, λέει:

«Θα σας μεταφέρω ένα μήνυμα για το πόσο καλή είναι η πανδημία για τις ΗΠΑ ειδικά και για την παγκόσμια οικονομία γενικότερα. Ο Patrick Buchanan (πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου), ένας από τους ήρωές μου, έχει κάνει κάποιες επισημάνσεις. Αυτός ο ιός, που πιστεύω ότι ο πρόεδρος τώρα για δικούς του λόγους επιτρέπει να εξαπλωθεί, έχει χρησιμοποιηθεί για να επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία, έχει χρησιμοποιηθεί για να υπάρξει υποστήριξη για κάποια πράγματα που στην τελική θα αποβούν πολύ θετικά. Ο Patrick Buchanan επεσήμανε πως κλείνουμε τα σύνορα, επαναφέρουμε την παραγωγή, επαναπροσδιορίζουμε ό,τι έχει σχέση με την ιατρική … Έχω την αίσθηση πως κάτι επικό πρόκειται να συμβεί .

Νομίζω ότι θα δούμε μία παγκόσμια οικονομική επανεκκίνηση και ένα ενδιαφέρον θέμα που ήρθε στην επιφάνεια σήμερα είναι ότι ο Chuck Schumer (Δημοκρατικός γερουσιαστής), που ουσιαστικά είναι εχθρός των ΗΠΑ, βασικά εκπροσωπεί το Ισραήλ και όχι τη Νέα Υόρκη, μίλησε για Ιωβιλαίο χρέους (διαγραφή χρεών- και για την ιστορία: Στον εβραϊκό Μωσαϊκό Νόμο, κατά το Σαββατικό έτος, κάθε επτά χρόνια δηλαδή, διαγράφονταν όλα τα χρέη. Κάθε 49 χρόνια, δηλαδή κάθε επτά Σαββατικά έτη, ήταν το «Ιωβηλαίο Έτος» κατά το οποίο διαγράφονταν τα χρέη και απελευθερώνονταν οι σκλάβοι.) και μιλά για 750 δις δολάρια σε όλη την επικράτεια.

Πιστεύω πως ο Kορωνοϊός είναι μία καλή προπαγάνδα. Είναι μια ψεύτικη πανδημία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακές νόσους, καρκίνο, τροχαία. Αλλά ζύγισα τα δεδομένα και πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια επανεκκίνηση κι επίσης παρατηρώ πως μολονότι οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι και κατά κάποιο τρόπο πανικοβλημένοι, από την άλλη έρχεται ο ένας κοντά στον άλλον. Δε νομίζω πως θα ξεμείνουμε από τρόφιμα, δε νομίζω πως θα ξεμείνουμε από νερό, δε νομίζω πως θα πέσει το ρεύμα. Και μόλις καταλαγιάσει ο πανικός, θα οδηγηθούμε στο να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση. Επίσης, πιστεύω πως όλο αυτό δημιουργεί την υποδομή για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να έχει όλα αυτά που χρειάζεται ώστε να κάνει πράγματα που δεν θα ήταν εφικτά να γίνουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες ...

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2020/03/cia-video.html

1 comment :

  1. Anonymous19/3/20 14:49

    Δηλαδή στις ΗΠΑ το 5% αυτών που θα αρρωστήσουν σοβαρά είναι 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι και στην Γερμανία είναι 2,9 εκατομμύρια!!!
    Αν υπολογίσουμε όλες τις χώρες του κόσμου θα ξεπεράσουν οι νεκροί τα 100 εκατομμύρια...
    Με βάση ποιά επιστημονικά δεδομένα έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα;
    Καλά τι ρωτάω... Ξέρουν πολύ καλά τι μας ψεκάζουν και σε τι ποσότητες, οπότε υπολογίζουν θνησιμότητες...
    Αν επιμένω στο θέμα του ψεκάσματος είναι γιατί Κίνα-Ιράν - Β. Ιταλία δεν συνορεύουν και υπάρχει κορύφωση των κρουσμάτων περισσότερα από κάθε άλλη χώρα.
    Α.Α.

    ReplyDelete