09/03/2020

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απορρίφθηκαν αασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδας για την αναστολή ασύλου

Πρώτη νίκη, με εξαιρετικά υψηλή σημασία για νομικούς αλλά κυρίως πολιτικούς λόγους, πέτυχε σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το θέμα της απόφασης του ΚΥΣΕΑ που αφορά στην αναστολή της διαδικασίας ασύλου γα ένα μήνα για όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδας για το θέμα της αναστολής ασύλου για έναν μήνα, θεωρώντας προφανώς πως οι λόγοι που το επιβάλλουν βάζουν τα θεμέλια της νομιμότητας μιας τέτοιας απόφασης.

Η απόφαση ελήφθη, με τη διαδικασία των προσωρινών μέτρων (ασφαλιστικά μέτρα) στα οποία κατέφυγαν 3 Σύροι υπήκοοι, οι οποίοι με Τουρκο δικηγόρο κατέφυγαν σε αυτή την προσφυγή, ζητώντας προστασία από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για λόγους εθνικής ασφάλειας να αναστείλει για όλους τη διαδικασία ασύλου. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν από το δικαστήριο να λάβει προσωρινά μέτρα κατά της Ελλάδας θεωρώντας παράνομη την απόφασή της. Παράλληλα το δικαστήριο θα εξετάσει την κύρια αιτηση των προσφευγόντων κατά προτεραιότητα.

Για το θέμα έχει ασκηθεί σκληρή κριτική κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχη του οποίου μιλούσαν για παράνομη απόφαση. Ανάλογη θέση έχει πάρει και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία σε ανακοίνωσή της, επισήμανε ότι δεν υπάρχει νομική βάση για αυτή την ενέργεια. Όπως και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου πήρε ανάλογη θέση. Ωστόσο η βούληση του διεθνούς δικαίου εκφράζεται δικαιοδοτικά από το Ευρωπαικό Δικαστηριο το οποίο πήρε θέση υπέρ της απόφασης της χώρας.

https://www.dikastiko.gr/

1 comment :

  1. Anonymous9/3/20 18:01

    Γερμανία: «Ακροδεξιοί προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδας - Η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί τις ανησυχίες της Τουρκίας» (upd)

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/855748_i-amerkel-ston-pleyro-tis-elladas-thelo-na-toniso-tin-allileggyi-kai

    «Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα του Ελληνογερμανικού Φόρουμ σε ομιλία της μετά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε πως η Γερμανία θα παραλάβει 1500 ανήλικους μετανάστες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη της χώρας μας.»

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!
    Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΕΡΝΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ:

    https://www.pronews.gr/istoria/253566_moysoylmanoi-indoi-valkanioi-skandinavoi-oi-legeones-ton-xenon-poy-polemisan-me-ta


    «Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανθρώπους που είναι απελπισμένοι και θέλουν να φύγουν και κάποιοι από αυτούς ζητούν άσυλο. Και η Ελλάδα αναλαμβάνει μια μεγάλη ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ».

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!
    ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΤΣΑΡΤΕΡΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

    ReplyDelete