13/03/2020

Το κύμα χρεοκοπιών στον πλανήτη, δεν θα έχει προηγούμενο το επόμενο διάστημα.

Η πανδημία του κορωνοιού εξαπλώνεται με ταχύτητα ρεκόρ σε όλο τον κόσμο. Όλη η Ευρώπη νομοτελειακά θα μπει σε καραντίνα και το ακόμη χειρότερο, τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν και οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά. Επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να νοήσει το 30% του πληθυσμού δηλαδή 2,1 δισεκ. με τους θανάτους να πολλαπλασιάζονται και χωρίς να έχει εκτιμηθεί εάν ο κορωνοιός επανέρχεται μεταλλαγμένος και με χειρότερη μορφή. Υπάρχει φόβος ότι η πανδημία θα οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις στα super markets και στα ήδη πρώτης κατανάλωσης και άμεσης ανάγκης.

Η πανδημία θα απαιτήσει στρατιωτικό νόμο, για να αποφευχθεί το χάος στις κοινωνίες. Αστυνομία και στρατός πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για να αποφευχθεί η καταστροφή. Θα υπάρξει ένα οριζόντιο κοινωνικό σοκ όπου και η δημοκρατία αλλά και η ανθρωπιά θα δοκιμαστούν.  Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Hollywood θα αποδειχθούν τραγική και δραματική πραγματικότητα. Ο κάθε πολίτης ας προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο.

Η παράλυση της παγκόσμιας οικονομίας δεν θα έχει προηγούμενο. Η οικονομία της Κίνας έχει καταρρεύσει, όλη η Ευρώπη θα μπει σε ύφεση. Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι στο β΄ τρίμηνο του 2020 η αμερικανική οικονομία θα έχει ύφεση -4%. Στην Ελλάδα η ύφεση θα είναι -2% με -3% που θα κρατήσει και στο γ΄ τρίμηνο του 2020.

Οι συντονισμένες παρεμβάσεις των κρατών και διεθνών οργανισμών αποτυγχάνουν παταγωδώς και δεν αποδίδουν γιατί οι οικονομικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να επιλύσουν μια ασθένεια ένα ιό. Το μόνο φάρμακο στην παγκόσμια οικονομία, στις αγορές και τα χρηματιστήρια είναι… το εμβόλιο του κορωνοιού. Έως ότου βρεθεί ο πανικός θα ενταθεί.
  • Η ΕΚΤ προέβη σε ένα πακέτο στήριξης με επίκεντρο την ποσοτική χαλάρωση, οι χρηματιστηριακές αγορές κατέρρευσαν. 
  • Η FED με μια κίνηση πανικού προσφέρει ρευστότητα μέσω repos στην διατραπεζική αγορά στις ΗΠΑ 1,5 τρισεκ. που δυνητικά θα φθάσει στα 4 τρισεκ. δολάρια Η παρέμβαση αυτή έδειξε ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα στις αμερικανικές τράπεζες και στην διατραπεζική αγορά.
Όμως το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Πολλά hedge funds αναζητούν αγωνιωδώς ρευστότητα και στην προσπάθεια τους να καλύψουν θέσεις πουλάνε μαζικά μετοχές στο χρηματιστήριο. Πολλά margin calls χτυπήθηκαν στην Wall Street και αυτό το χτύπημα προκάλεσε ένα γιγαντιαίο και άκρως επιθετικό κύμα πωλήσεων σε Dow Jones και S&P 500.

Ο κορωνοιός θα αποδειχθεί πολύ χειρότερος από την κρίση της Lehman Brothers γιατί χτυπάει οριζόντια τις οικονομίες, χτυπάει οριζόντια τις κοινωνίες και χτυπάει οριζόντια τις επιχειρήσεις. Μέχρι τώρα χάθηκαν αξίες 13,8 με14 τρισεκ. δολαρίων στα χρηματιστήρια και η επίδραση στην παγκόσμια οικονομία εκτιμάται όχι στα 2 τρισεκ. αλλά μάλλον θα φθάσει στα 4-5 τρισεκ. δολάρια. Επί εποχής Lehman το κραχ στις αγορές ήταν μικρότερο και η σφοδρότητα της πτώσης ήταν μικρότερη. Ποτέ στην ιστορία δεν έχουν συμβεί φαινόμενα επιθετικής χρηματιστηριακής κατάρρευσης πλην το 1929 στην Νέα Υόρκη και στο κραχ εκείνης της εποχής αλλά με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις.

https://bankingnews.gr/index.php?id=488223

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ.  ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΤΟΥ ΚΕΠΕ.
ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΠΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙ. Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΑΥΤΗ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΩΡΕΙΑ ΑΡΘΡΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΑΓΑΘΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΑΡΑΧΕΣ, ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΣΚΟΠΩΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ-ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΕΛΟΙΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ, ΝΟΣΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ.
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ, ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ, ΘΑ ΝΟΣΗΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.
ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΡΑΦΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ , ΙΔΙΩΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ , ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΟ ΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ "ΠΑΙΚΤΗΣ" ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ.

ΤΟΥΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ  (ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΟΧΕΣ), ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ; ΔΙΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ" ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΥΓΕΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑΧΕΩΣ, ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ "ΠΑΙΚΤΕΣ"...

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει το οικονομικό πλήγμα από τον κορονοϊό να είναι βραχυπρόθεσμο και ότι η κυβέρνηση του Τραμπ διατηρεί όλες τις επιλογές ανοικτές για τα μελλοντικά μέτρα που ίσως χρειαστούν. Ο Μνούτσιν δήλωσε σήμερα στο CNBC ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εργάζονται για να κρατήσουν τις αγορές ανοικτές και να παράσχουν «απεριόριστη ρευστότητα». Δήλωσε επίσης ότι προχωρούν καλά οι διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στη Βουλή για το πακέτο οικονομικής στήριξης. «Θα εξετάσουμε κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη», δήλωσε σε συνέντευξή του.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν λάβει οι  Ε.Δ των Η.Π.Α για την προστασία του προσωπικού τους

10 comments :

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΖΕΣ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous13/3/20 18:14

    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΚΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΣΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ "ΠΑΙΓΝΙΟ".

    https://www.defence-point.gr/news/i-amoiri-i-logiki-sta-chronia-toy-paranoioy-mia-enallaktiki-proseggisi

    ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ


    |||

    ReplyDelete
  3. Anonymous13/3/20 18:16

    Διεθνές πείραμα δημιουργεί επικίνδυνο ιό εργαστηρίου
    https://www.in.gr/2015/11/13/tech/diethnes-peirama-dimioyrgei-epikindyno-io-ergastirioy/

    ReplyDelete
  4. Anonymous13/3/20 18:48

    Ανοιχτά, για Βιολογικό Πόλεμο καταγγέλλει τις ΗΠΑ, η Κίνα
    https://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/03/blog-post_52.html

    ReplyDelete
  5. Anonymous14/3/20 11:45

    Αλήτες, έλεγαν σε όλο τον κόσμο ότι αν ανεβεί η θερμοκρασία όλα θα διορθωθούν. Ακριβώς το αντίθετο έγινε. Όσο ανέβαινε η θερμοκρασία με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονταν τα κρούσματα. Έχουν κάποια εξήγηση για αυτό; Φταίει μήπως ο κόσμος που δεν πειθάρχησε;(Εκεί δεν το έριξαν, ότι φταις, εσύ). Δεν μας βοήθησε ο καλός καιρός, τελικά; Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολικές βοηθάνε, στην Κίνα και τη Ρωσία είχε πολικές θερμοκρασίες σε πολλές πολιτείες όταν ξεκίνησε το ντόμινο. Καταλήγω σε αυτό: μη μας ψεκάζετε, να μην ξαναπετάξει αεροπλάνο ποτέ ξανά, αν είναι να σωθούμε.
    https://www.youtube.com/watch?v=65xLByzT1l0 CGI 3D Animated Short "I, Pet Goat II" by - Heliofant
    Σταματήστε να μας ψεκάζεται. Όλα ξεκίνησαν από τα αεροπλάνα. Θυμίσου το:
    «Ι΄m pet goat 2». Ποιοι χαίρονται για όσα συμβαίνουν; 1)Ο ερπετοειδής που κρατά τα νήματα. 2)Τα πιόνια εξουσίας του(μόνο στην αρχή),3) Οι «Γρέτες»(θεατρίνες)(κάνουν το κομμάτι τους), 4)ο Βελιάλ, 5)τα πρακτοράκια των μυστικών υπηρεσιών,6) τηλεόραση 666,7)οι αγορές 666, 8)ο παρακρατικός κλόουν (παλιάτσος&τσαρλατάνος) 9)η Σίβα, 10)ο Βισνού 11)η «ανώμαλη» Γηραιά Ήπειρος, 12)τα χανουμάκια της παραεξουσίας(μα ποιο πολύ τα αφεντικά τους – οι χαλίφιδες), 13)Τέλος, ο Αντίχριστος που θέλει να καταστρέψει και την Παλιά και Νέα εξουσία πριν τον κάψει ο Ήλιος.

    ReplyDelete
  6. Anonymous14/3/20 13:31

    ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  7. Anonymous15/3/20 21:15

    Αν είναι έτσι, τότε οι Αμερικανοί φαίνεται να πλήττονται λιγότερο μέχρι τώρα. Αν το έκαναν αυτοί με πολλαπλούς στόχους, τότε κάποιοι έχουν ήδη επιτευχθεί. Η Κίνα ζημιώθηκε από τον ιό. Το Ιράν ζημιώθηκε από τον ιό. Η Ρωσία ζημιώθηκε από τις τιμές του πετρελαίου. Και η Ευρώπη ζημιώθηκε από την οικονομία. Η Τουρκία ζημιώθηκε, αλλά το κρύβει. Το ίδιο και το Ισραήλ. Η Ινδία όχι και τόσο.

    Αν κάποιοι θέλουν τους πολίτες πανικόβλητους, τα καταφέρνουν καλά. Το πρωτοφανές είναι ότι παρουσιάζουν μια επιδημία σαν πανδημία (αν και έχει γίνει και τότε που ο Αβραμόπουλος αγόρασε εκατομμύρια εμβόλια από την εταιρεία του αμερικανού Αντιπροέδρου, και μετά τα πέταξε όλα, αλλά δεν λογοδότησε ποτέ για αυτό). Μέχρι σήμερα δεν μας έμαθαν να ανησυχούμε ποτέ για τους ιούς της γρίπης. Τώρα πανικοβάλλουν τους πάντες από τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί συνηγορούν για τις ψήφους. Το συναίσθημα επικρατεί της λογικής. Και επειδή οι απλοί πολίτες είναι αμαθείς στους επιδημιολογικούς αριθμούς, ακόμα και όταν τους εξηγώ τις στατιστικές, συνεχίζουν να ανησυχούν. Δεν ήξεραν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι συνηθισμένοι κάθε χρονιά και μάλλον δεν ενδιαφέρονται να μάθουν.

    Αν αυτοί που κάνουν κουμάντο δεν ήθελαν τον πανικό, θα τον είχαν σταματήσει. Όπως κάνουν σε τόσα και τόσα. Όπως θάβουν καθημερινά σε δεύτερο και τρίτο θέμα την επίθεση των συνόρων μας, παρότι χωρίς σύνορα δεν έχουμε χώρα και χωρίς χώρα δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για ιούς, όπως πολύ σωστά είπαν και άλλοι πριν από μένα.

    Επιδημιολογικά, το μόνο αντικειμενικό πρόβλημα είναι οι ευπαθείς ομάδες. Στην τελική γιατί να ταλαιπωρηθούν ή και να φύγουν πριν την ώρα τους οι ηλικιωμένοι συγγενείς μας; Ο Βρετανός ήταν ωμός και κυνικός, η επιβίωση του ισχυρότερου. Αυτή η νοοτροπία είναι ξένη στην νότια Ευρώπη. Εγώ όταν ήμουν παιδί δεν είχα κολλήσει ποτέ γρίπη, δεν υπήρχε φόβος και πανικός τότε, παρά μόνο για τις ψείρες. Τώρα όλοι φοβούνται με το παραμικρό, σαν να μιλάνε για ψείρες. Ο παππούς μου θυμάται κάτι παρόμοιο από το 1930, τότε έχασε την μάνα του. Όσο η κοινωνία αναπτύσσεται, τόσο ψιλοκοσκινάει το κάθε τι και θέλει το καλύτερο. Δεν μπορεί εύκολα να ανεχτεί απώλειες.

    Πάντως αν το έκανε ο Τραμπ, τότε τι κερδίζει από από την πτώση της οικονομίας στην Ευρώπη; Τον εξαγωγικό έλεγχο της οικονομίας της Ευρώπης; Την αλλαγή των κυβερνητικών σχηματισμών της Ευρώπης; Πάντως ο Τραμπ στην αρχή φάνηκε να το θεωρεί σαν φάρσα και δεν πείστηκε ότι ήταν σοβαρό. Αν το έκανε το βαθύ κράτος στην αμερική, τότε τι κερδίζει; Οι εβραίοι θέλουν την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής οικονομίας, ως καταλύτη για κάτι άλλο; Θέλουν τα πάντα να παγώσουν και να υπάρχει στασιμότητα και έλεγχος της κινητικότητας. Άγνωστο.

    Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν. Είναι φυσικός ή τεχνητός ιός; Έχει μακροχρόνιες παρενέργειες στον οργανισμό ή θα ξεχαστεί όπως ο SARS; Μεταδίδεται πιο εύκολα ή είναι σαν τη γρίπη; Οτιδήποτε και αν ήταν, όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ "δεν αφήνω ποτέ μια καλή κρίση να πάει χαμένη". Τώρα που ο τροχός γυρίζει, μπαίνουν σε εφαρμογή πολλά σχέδια που ήταν στο συρτάρι. Στην αναμπουμπούλα κάποιοι προσπαθούν να βγουν κερδισμένοι.

    ReplyDelete
  8. Anonymous16/3/20 04:39

    https://uploads.disquscdn.com/images/6b804ab06fcbaa70088eb9404daecd888d6c5fce82e435820d0556b0ab57240a.jpg

    https://uploads.disquscdn.com/images/e33162b11cb70f110b5a341daa656e36b5a12133a452c04d5a05fabfe1f613d5.jpg

    https://uploads.disquscdn.com/images/a1f721a525d60dc48166f6f0c243cca829a97fab00d38dd426882866edd437d3.jpg

    https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/koronoios-thessaloniki-andras-se-karantina-vgeni-na-psonisi-ke-lipothimai/

    Θα ηταν αστειο αν δεν ηταν τραγικο. Καραβι με 700 λαθρο εφτασε σημερα στο λιμανι του Ωρωπου. Μεγαλη διαμαρτυρια κατοικων σε εξελιξη. Απο την μια η υποχθονια κυβερνηση θελει να επιβαλει ολικη απαγορευση κυκλοφοριας λογω επιδημιας και απο την αλλη κουβαλαει λαθρο που εχουν ερθει απο χωρες υψηλου κινδυνου στην ενδοχωρα. Ισως για αυτο θελει απαγορευση κυκλοφοριας για να εποικησει ανενοχλητη την χωρα με αλλοδαπους. Η κυβερνηση μας ζηταει να πεθανουμε στο σπιτι μας. Παρτε οπλα.

    ReplyDelete
  9. 15/3/20 21:15

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΕ ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

    ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2020/03/militaries-around-world-scramble-to.html?showComment=1584179479642#c3016820791646052916

    ReplyDelete
  10. Anonymous16/3/20 13:58

    https://www.endocrine-abstracts.org/ea/0056/ea0056p212

    "The major natural source of the vitamin is synthesis of cholecalciferol in the lower layers of skin epidermis through a chemical reaction that is dependent on sun exposure (specifically UVB radiation).

    In general, vitamin D functions to activate the innate and dampen the adaptive immune systems. Deficiency has been linked to increased risk or severity of viral infections, including HIV."

    "Results: 73.07% of the Greek and 69.28% of the Cypriot subjects of the sample had inadequate levels of vitamin D. The mean 25(OH)D value for the Greek subjects was found 25.08 ng/ml and for the Cypriots 25.37 ng/ml. The highest levels in both databases were recorded for the month September. For, both databases the multivariate linear regression models demonstrated that age and month were significantly associated with 25(OH)D levels."

    https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2020-03/112-minima.jpg

    ReplyDelete