19/03/2020

Μετά την επικύρωση της Ισπανίας, οι Σλαβοτάταροι επίσημα στο ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξη Τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Όλιβερ Σπασόφσκι, της υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα και του αναπληρωτή πρωθυπουργού αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκής Υποθέσεις Μπουγιάρ Οσμάνι, ανακοινώθηκε η επισημοποίηση της συμμετοχής τστο ΝΑΤΟ, μετά την επικύρωση της Ισπανικής Γερουσίας του Πρωτόκολλου Προσχώρησης και την υπογραφή που ακολούθησε από τον βασιλιά της Ισπανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ένα αξιόλογο κράτος – μέλος, το οποίο θα επωμιστεί μαζί με τα άλλα κράτη το βάρος και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τα οφέλη αυτής της ιδιότητας του μέλους. Συγχαρητήρια στην πατρίδα, συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Όλιβερ Σπασόφσκι, ανέφερε ότι η πράξη αυτή αξίζει συγχαρητηρίων και αναγνώρισης εν μέσω αυτών σοβαρών και δύσκολων προκλήσεων αυτών των ημερών. «Αυτή είναι μια επιτυχία για τη γενιά μας, αλλά και τις προηγούμενες και μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Σπασόφσκι και πρόσθεσε ότι μετά την επικύρωση που έγινε χθες από την Ισπανική Γερουσία, και την υπογραφή από τον Βασιλιά της Ισπανίας, τώρα η επικύρωση θα κατατεθεί στην Ουάσιγκτον από τον Ισπανό πρέσβη στις ΗΠΑ.

«Έχουμε γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ μετά από σχεδόν 30 χρόνια αναμονής. Έχουμε φθάσει σε αυτό το στόχο επειδή δεν σταματήσαμε να εργαζόμαστε για αυτό, ενώ άλλοι καθυστέρησαν», είπε η υπουργός Άμυνας Σεκερίνσκα αναφερόμενη στην καθυστέρηση κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το VMRO-DPMNE.

The Hellenic Information Team

1 comment :

  1. Anonymous19/3/20 15:06

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

    https://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2018/06/gaypride18d.jpg


    ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΕ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΧΟΥΝΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ "ΜΑΚΕΕΔΟΝΙΚΕΣ" (ΕΕ) ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/244180_oi-skopianoi-paroysiasan-enan-pakistano-os-apogono-ton-kalas

    ReplyDelete