10/03/2020

"Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει μία νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στις Σέρρες"

Είναι μια “παράλογη” πρόταση, είπε Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. “Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ. “Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας”, υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός. Η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://www.echedoros-a.gr/2020/03/blog-post_82.html

Η Βουλγαρία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει 130 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταναστευτική κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ. «Θα ζητήσουμε 130 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προσφέρουμε στην αστυνομία μας τον απαραίτητο εξοπλισμό σε περίπτωση σοβαρής κρίσης με τους μετανάστες», δήλωσε ο Μπορίσοφ σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Μπορόσοφ ζήτησε σφιχτούς συνοριακούς ελέγχους και σημείωσε ότι χθες οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν την εξαγωγή από τη χώρα, περίπου 7.000 ιατρικών μασκών. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η χώρα του ήταν παράδειγμα για το πως αντιμετωπίζει την κατάσταση των παράνομων μεταναστών και καυχήθηκε ότι υπάρχει «μηδενική πίεση μεταναστών» στα βουλγαρικά σύνορα, σύμφωνα με την Vecer.

https://www.echedoros-a.gr/2020/03/130.html

No comments :

Post a Comment