10/03/2020

Ο Ερντογάν καλεί σε σύνοδο για το λαθρομεταναστευτικό χωρίς την Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φιλοξενήσει μια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου για την λαθρομεταναστευτική κρίση, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πιθανόν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Θα συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu. Μιλώντας στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Άγκυρα από τις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

https://www.ethnos.gr/kosmos/93120_erntogan-synodo-gia-metanasteytiko-kai-ebro-me-makron-merkel-apoysa-i-ellada

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ...
- ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
- Η ΜΕΧΡΙ  ΤΩΡΑ ΨΟΦΟΔΕΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΣΕ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.
  • ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ -ΒΥΘΙΣΗ )
  • Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΜΟΕ
  • Η ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΙ 5ετία+
  • Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
  • Η ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΩΡΕΣ
  • ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ (ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
  • Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ (ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ (ή/και ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ) ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΟΥΔΕΙΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΗΤΟΠΑΘΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ "10000 ΔΙΚΙΑ" .

Η ΙΣΧΥΣ ΦΩΝΑΖΕ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ... "ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΛΗΓΜΑ.

Υ.Γ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
Στη διάσωση και περισυλλογή 31 μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης προχώρησε, το τελευταίο 24ωρο, το Λιμενικό Σώμα, δηλαδή από το πρωί της Δευτέρας, 9 Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Τρίτη 10 Μαρτίου.

Η Τουρκία ελπίζει να επιτύχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης μέχρι τις 26 Μαρτίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μία ημέρα μετά την τεταμένη συνάντηση κορυφής των Βρυξελλών. «Εάν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι τις 26 Μαρτίου, τότε αυτή θα βρίσκεται στο τραπέζι κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών», η οποία διεξαχθεί την ίδια ημέρα, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόταν στην προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εξελίξεις στην Συρία, και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει επίσης να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος. Οι δηλώσεις του ακολουθούν την συνάντηση χθες στις Βρυξέλλες του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κατά την διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Άγκυρα αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό θέμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. Στην συνάντηση των Βρυξελλών, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία «να τηρήσει τις δεσμεύσεις» που προέρχονται από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, η οποία προβλέπει ότι οι μεταναστεύοντες παραμένουν στην Τουρκία με αντάλλαγμα την χορήγηση ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία του 2016 πρέπει να επανεξετασθεί υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην Συρία, κυρίως στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου περί το ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι λόγω των πολεμικών συγκρούσεων Σύροι συνωστίζονται στα τουρκικά σύνορα.Ο Ταγίπ Ερντογάν ζητεί συστηματικά από τις ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν οικονομικά το σχέδιό του για την κατασκευή κατοικιών στο Ιντλίμπ για την εγκατάσταση των σύρων προσφύγων, εμποδίζοντας την είσοδο νέου προσφυγικού κύματος στο τουρκικό έδαφος. «Είμαστε έτοιμοι να εργασθούμε με εποικοδομητικό τρόπο, αλλά, αν πρέπει να συντάξουμε έναν οδικό χάρτη, περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι ειλικρινής», είπε ο Τσαβούσογλου.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment