07/03/2020

Ανώγεια: Προς επαναλειτουργία το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΑΝΩΓΕΙΑΝΟΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΜΗΝ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ  ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΑΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΕΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ...
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΠΗΡΑΝ , ΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ (ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ) ΤΟ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ" ή ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 1-2-3-4 ΣΠΙΤΙΑ (ΞΕΝΩΝΕΣ Airbnb) ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ...

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ανωγείων που ιδρύθηκε ως πρότυπη δομή για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες το 2000 υπό την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, φιλοξενώντας κάθε φορά 25 παιδιά μέχρι την ενηλικίωσή τους, είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει, μετά την απόφαση που έλαβε η διοίκηση του Ιδρύματος, για υποβολή εκ νέου της πρότασης χρηματοδότησης στο αρμόδιο ταμείο. Το Κέντρο αποφάσισε το 2017 να μην αντικαθίστανται τα ασυνόδευτα ανήλικα όταν ενηλικιώνονται και αυτό είχε ως αποτέλεσμα όπως είπε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τον Σεπτέμβριο του 2019 να φύγει και το τελευταίο προσφυγόπουλο που είχε ενηλικιωθεί.

«Μοιραία η δομή θα έκλεινε και θα έπρεπε να υπάρξουν τα βήματα εκείνα, τα οποία θα οδηγούσαν στην επαναλειτουργία της δομής για τη φιλοξενία 25 ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων. Πρόκειται για μια πρότυπη δομή που λειτούργησε υποδειγματικά και γι’ αυτό το λόγο, μετά από συνεννόηση με τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος, αποφασίσαμε ότι πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι διαδικασίες ώστε να μπορέσει να στηθεί ένας φάκελος από την πλευρά του Ιδρύματος, να υποβληθεί στο αρμόδιο ταμείο για τη χρηματοδότησή του και να επαναλειτουργήσει. Πιστεύω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο, ο φάκελος δηλαδή είναι σχεδόν ολοκληρωμένος, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική ανταπόκριση του ταμείου για να λειτουργήσει σύντομα και πάλι η δομή» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης. Το Κέντρο παρείχε στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως, νομική συνδρομή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, διερμηνεία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και λειτούργησε με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην αρχή και μετέπειτα με το υπουργείο Εργασίας.

«Όποια και αν είναι η εξέλιξη, εμείς ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία είμαστε διατεθειμένοι, όπως έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή, να στηρίξουμε αυτή τη δομή. Είναι μια δομή πρότυπη για όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα θετικό μήνυμα, καθώς λειτουργεί υποδειγματικά και αποδίδει σημαντικά τον τελικό σκοπό που είναι τα πληγωμένα αυτά παιδιά, να βρουν ένα “λιμάνι” και να “δέσουν” με ασφάλεια» τόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων. Στη διάρκεια λειτουργίας του, επί 19 έτη, από το Κέντρο όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, έχουν περάσει εκατοντάδες παιδιά, που με την ενηλικίωσή τους πήραν το δρόμο τους, όπως αυτά είχαν αποφασίσει: «Τα περισσότερα παιδιά έφυγαν από τα Ανώγεια και είτε βρέθηκαν σε άλλες περιοχές της Κρήτης ή της Ελλάδας και άλλα έφυγαν για το εξωτερικό. Κάποια από τα παιδιά επέλεξαν να μείνουν στα Ανώγεια και να στήσουν εδώ τις ζωές τους. Εργάζονται και ζουν σε μια υποδειγματική αρμονία με τους κατοίκους» είπε ο δήμαρχος Ανωγείων που στη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν πριν από λίγους μήνες στην Κρήτη με φόντο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, εξήγησε ότι επανέλαβε προς την αρμόδια υπουργό, το αίτημα επαναλειτουργίας και φιλοξενίας 25 ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων, καθώς αυτή είναι η δυναμική της δομής.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous7/3/20 13:10

    ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ = Ρατσισμός, Ξενοφοβία, Φασισμός, (Νεο)Ναζί για τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης!

    "Το παρών στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης δίνουν από το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ (ΝΕΟ)ΝΑΖΙ από τη Γερμανία και το κόμμα «ΚΙΝΗΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»."

    "Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα». Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο."

    "«ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ» ΦΕΡΟΝΤΑΙ να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο."

    https://www.stonisi.gr/post/7411/eftasan-kai-oi-germanoi-neonazi-pics?fbclid=IwAR1DD5-S-Pvhq83QJFXvifupW0H6JC6H-WfKlsJCGhByxEuCRZEAxa10H_E#.XmIgGyAM4O0.facebook

    https://www.news247.gr/koinonia/germanoi-neonazi-sti-lesvo-tha-sas-kanoyme-o-ti-sas-kaname-sta-kalavryta.7597000.html

    https://www.in.gr/2020/03/04/greece/prosfygiko-epikindyna-fainomena-ratsismou-akrodeksioi-germanoi-ston-evro-etoimoi-na-prosferoun-ypiresies/

    https://www.kathimerini.gr/1067798/gallery/epikairothta/ellada/mystikh-ereyna-gia-ton-entopismo-eyrwpaiwn-akrode3iwn

    ReplyDelete
  2. ΠΑΟΚαρα9/3/20 01:27

    Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε εγκατάσταση, οποιουδήποτε αλλοεθνη σε μια περιοχή χωρίς να έχει υπάρξει υπογραφή του εκάστοτε δημάρχου.
    Όποιος δημαρχος διαμαρτύρεται για εγκληματικοτητα στην περιοχή του είναι υποκριτής διότι ο ίδιος την έχει προκαλέσει.
    Φυσικά για να υπογράψει τις μελλοντικές κλοπές των δημοτών του, τους μελλοντικούς βανδαλισμούς ιερών και τις μελλοντικές εκτρώσεις των θυγατέρων των πολιτών του, υπάρχει και το ανάλογο αντίτιμο από πλευράς κυβέρνησης.
    Καλημέρα....

    ReplyDelete