16/03/2020

Ισραήλ: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λαμβάνει ο αντίπαλος του Νετανιάχου, Μπένι Γκαντς

Ο Μπένι Γκαντς, πολιτικός αντίπαλος του απερχόμενου ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα λάβει τη Δευτέρα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ. Ο Γκαντς φαίνεται πως εξασφάλισε την υποστήριξη ισχνής πλειοψηφίας των βουλευτών, ανακοίνωσε απόψε η ισραηλινή προεδρία, παρά την τρίτη εκλογική διαδικασία που έδειχνε πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα παρέμενε στην θέση του πρωθυπουργού. Έπειτα από τις διαβουλεύσεις του προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν με τους εκπροσώπους των κομμάτων που αναδείχθηκαν στο ισραηλινό κοινοβούλιο κατά τις εκλογές της 2ας Μαρτίου, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δοθεί αύριο στον ηγέτη του κόμματος Kahol Lavan Μπένι Γκαντς, ανακοίνωσε η ισραηλινή προεδρία.

Ο Νετανιάχου είπε την Κυριακή το πρωί πως ζήτησε ξανά από τον Γκαντς να σχηματίσουν από κοινού μια «κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με επικεφαλής» τον ίδιο. Ο επί σειρά ετών πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε πρόθυμος να ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής τα πρώτα δυο χρόνια, παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στο δεύτερο μεγάλο κόμμα του Ισραήλ και τον ηγέτη του Μπένι Γκαντς. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπεντζαμίν Νετανιάχου ωστόσο υποστήριξαν πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στον νυν πρωθυπουργό του Ισραήλ, πως θα κρατήσει την υπόσχεσή του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η δίκη του Νετανιάχου, η οποία ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου εναντίον του πλέον μακροβιότερου πρωθυπουργού του Ισραήλ, θα ξεκινήσει τελικά στις 24 Μαΐου «εξαιτίας των εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού». 200 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ΓΚΑΝΤΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΦΕΡΟΤΑΝ ΩΣ ΕΜΜΕΣΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.
Ο ΓΚΑΝΤΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ . ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Ο ΓΚΑΝΤΣ ΦΕΡΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΑΜΠ.Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΙ.
ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. (ΟΧΙ ΠΩΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ή/και ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ). ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΤΗ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΙΕΖΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΤΩΡΑ.
Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ/ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑΜ. Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΝ Ο ΓΚΑΝΤΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ (ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ) , ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΞΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2016/03/blog-post_79.html

No comments :

Post a Comment