27/03/2020

95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας - 83,9% συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

Σύμφωνα με την μέτρηση της Opinion Poll, 85% εμφανίζεται από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένη από τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την διασπορά του κορονοϊού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης δίνουν θετική ψήφο στα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 79,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών αποφάσεων για την νόσο, το 86,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμα και το 47,4% όσων ψήφισαν ΚΚΕ δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα.
  • 93% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα,
  • 75% χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της άδειας “ειδικού σκοπού”
  • 52,5 συμφωνεί με τις οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
  • 86,4% εκφράζουν την ανησυχία τους για την φονική νόσο
  • 72,1% εκτιμά πως θα διαρκέσει η πανδημία από τρεις μήνες και πάνω,
  • 64,8% εκφράζει την άποψη πως οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι απέναντι σε άλλους λαούς της Ευρώπης όπως τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Γάλλους.
  • 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.
  •  9 στους 10 συμφωνούν και με το κλείσιμο των εκκλησιών

8 στους 10 συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στις Καστανιές. Mε το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνεί και το 72,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Εν τω μεταξύ την χαρά της γενικής αποδοχής της κομμουνιστικής κυβέρνησης (για την πολιτικη που ακολουθεί στα νησιά δεν υπήρχε ερώτηση, θα χαλούσε το κλίμαπου ο δημοσκόπος ήθελε να περάσει) και των μέτρων, που μην ξεχνάτε έλαβε για το καλό μας, χαλάνε κάτι καταγγελίες αντιδραστικών που αρνούνται να κατανοήσουν το τίτανιο έργο της.

Οι λαθρομετανάστες… σουλατσάρουν ανενόχλητοι στη βόρεια Ελλάδα

Μια γυναίκα από το Βαγιοχώρι, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας «δημοκρατία», κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus FM: «Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και οι λαθρομετανάστες σουλατσάρουν. Μήπως θέλουν να φύγουμε και να μείνουν αυτοί; Μας ρώτησαν αν τους θέλουμε; Καλούμε την Αστυνομία και δεν ανταποκρίνεται. Τι πρέπει να κάνουμε τέλος πάντων;» Εξέφρασε την οργή της, καθιστώντας υπεύθυνους τον νυν και τον τέως πρωθυπουργό, λέγοντας τα εξής: «Πρέπει να ντρέπονται Μητσοτάκης και Τσίπρας. Να τους πάρουν στα σπίτια τους αν θέλουν. Δεν μπορώ να πάω ούτε στο μνήμα του άνδρα μου. Φοβάμαι να βγω από το σπίτι, γιατί τους βλέπω να περνάνε από έξω κατά δεκάδες. Τι θα γίνει; Πείτε και στον δήμαρχο να ξυπνήσει και να μας βοηθήσει»!

Εν τω μεταξύ, το φόβο για την υγεία τους εκφράζουν (και) οι οδηγοί του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, κάθε φορά που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη βάρδιά τους, φοβούνται τι θα αντικρίσουν! Τις τελευταίες ημέρες, ομάδες αλλοδαπών, συνήθως πάνω από 10 άτομα, μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης χωρίς κανένα μέτρο ατομικής προστασίας, μετατρέποντας τα λεωφορεία σε υγειονομικές βόμβες! Οι αλλοδαποί φαίνεται πως κάνουν… βόλτες, χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, φυσικά, καθώς καταγγέλλεται ότι, ενώ κοντά στις δομές υπάρχουν καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, αυτοί επιλέγουν να ψωνίζουν από το κέντρο της πόλης, για να κάνουν και (δωρεάν) τη βόλτα τους! Εκτός από τους οδηγούς του ΟΑΣΘ, όμως, φοβούνται και οι επιβάτες των λεωφορείων, άνθρωποι που θέλουν να φτάσουν υγιείς στις δουλειές τους, αλλά κανένας δεν ξέρει εάν οι αλλοδαποί έχουν ασθένειες τις οποίες μεταφέρουν. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι όλων των περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης.

5 comments :

  1. Anonymous27/3/20 18:31

    ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΓΛΩΣΣΑ.ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ''ΠΑΡΑΘΥΡΟ'' ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΛΠ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ...ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 3000 ΚΑΙ 4000 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ,ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ...ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΑΠΠΑ.ΤΩΡΑ...ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΥΡΣΕΣ ΤΙΣ ΦΟΥΡΝΙΕΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΕΝΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ,Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ.ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous28/3/20 12:22

    "83,9% συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο "

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!
    ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΌΣ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ HOT SPOTS, ΕΙΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!
    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΑ 100%!
    ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

    PUSH BACK, ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ.
    ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!

    ReplyDelete
  3. Anonymous28/3/20 12:31

    "Ω, Θεέ μου! Ο Μητσοτάκης συμφώνησε η Ελλάδα να παίρνει όλους τους "πρόσφυγες" από Λιβύη"

    http://krasodad.blogspot.com/2020/03/blog-post_60.html


    "Σε μία κίνηση-σοκ η Ελλάδα συμφώνησε να γίνει η Κρήτη «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» για τους παράνομους μετανάστες που θα έρχονται από τη Λιβύη."

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/862323_symfonia-sok-i-ellada-symfonise-na-ginei-limani-afixis

    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ 100%

    ReplyDelete
  4. Anonymous29/3/20 20:04


    "Εφτυσαν αιμα οι λεβεντες για να μην πεσει ο Εβρος και το Καθεστως συμφωνησε να μπαινουν απο την Κρητη..."

    https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2020/03/blog-post_374.html?m=1&fbclid=IwAR2iWPJtC74x_5Mt0cG-sRUutuWbwY-77ZgxN072USTzDg7l6Sn_An2vrtk

    Το μόνο που έχω να πω είναι ΝΤΡΟΠΗ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous29/3/20 21:45

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ Opinion Poll ΚΑΙ ΚΑΘΕ Opinion Poll;

    ReplyDelete