12/03/2020

Η Ε.Ε δίνει 1764 ευρώ στους λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά για να επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους

  • Το ποσό  υπερβαίνει το πενταπλάσιο του ποσού που συνήθως προσφέρεται με προγράμματα εθελοντικής επιστροφής που διεξάγονται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (IOM). 
  • Η προσφορά θα διαρκέσει ένα μήνα, καθώς η επιτροπή της ΕΕ φοβάται ότι ένα ανοικτό σύστημα θα προσελκύσει περισσότερους στην Ευρώπη. 
  • Δεν θα ισχύει για τους πρόσφυγες που δεν έχουν σπίτια για να επιστρέψουν.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ, Γιάλβα Γιόχανσον, δήλωσε ότι το πρόγραμμα ήταν "ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια στοχοθετημένη ομάδα προσθέτοντας ότι ειδική επιτροπή θα διευθύνει το σχέδιο με την υπηρεσία Frontex." "Οι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν φυσικά, δεν μπορούν να επιστρέψουν, αλλά οι οικονομικοί παράνομοι μετανάστες που ίσως ξέρουν ότι δεν θα λάβουν θετική απόφαση ασύλου, θα ενδιαφερθούν να το κάνουν αυτό", είπε ο ίδιος. Το σχέδιο ανέφερε, θα μπορούσε να είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ανακουφιστεί η πίεση στα στρατόπεδα στα ελληνικά νησιά, όπου οι συνθήκες είναι "εντελώς απαράδεκτες". Η Επιτροπή δήλωσε ότι ελπίζει ότι 5.000  θα λάβουν την προσφορά, αν και αναγνώρισε ότι δεν διαθέτει στατιστικά στοιχεία για το πόσα άτομα στα ελληνικά νησιά είναι παράνομοι  «οικονομικοί μετανάστες» και πόσοι πρόσφυγες.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous13/3/20 09:51

    "Δεν θα ισχύει για τους πρόσφυγες που δεν έχουν σπίτια για να επιστρέψουν."
    Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν, ότι αυτοί που έχασαν τα χαρτιά τους και δηλώνουν "σύριοι" θα πουν ότι έχουν σπίτια;
    "Η Επιτροπή ...αναγνώρισε ότι δεν διαθέτει στατιστικά στοιχεία για το πόσα άτομα στα ελληνικά νησιά είναι παράνομοι «οικονομικοί μετανάστες» και πόσοι πρόσφυγες."
    Έχουμε δει ταυτότητες που λένε καταγωγή από Αφγανιστάν ή Πακιστάν ή Μαρόκο!!!
    και το γράφει το χαρτί που τους έδωσαν για να κυκλοφορούν και περιμένουν ότι θα πουν την αλήθεια;
    Ποιός θα φύγει, αφού παίρνουν 400 ευρώ, έχουν δωρεάν ενοίκιο, φαγητό, περίθαλψη και πάνε όπου θέλουν και κάνουν ότι θέλουν;
    Απλά είναι για να ησυχάζει το πόπολο ότι η κυβέρνηση - μαριονέτα του κούλι κάτι κάνει...
    Α.Α.

    ReplyDelete