29/02/2020

Όταν διακηρύσσεις “κλείσιμο των συνόρων” πρέπει να το εννοείς και να το δείχνεις

Υπό φυσιολογικές συνθήκες άπαντες στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν πλέον κατανοήσει ότι αν η χώρα δεν υπερβεί τα φοβικά της σύνδρομα και αξιολογήσει με ψυχρό ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τα δεδομένα, δεν θα καταλήξει απλώς το φορτωμένο με πρόσφυγες και μετανάστες «χαλάκι» της εξώπορτας της Ευρώπης αλλά και μία υγειονομική βόμβα, λόγω του κορωνοϊού και όχι μόνο.

Θα είναι αφέλεια να θεωρηθεί ότι στη διαχείριση των προσφυγικών–μεταναστών ροών η χώρα θα πρέπει να αναμένει έμπρακτη βοήθεια/αλληλεγγύη από τους εταίρους (εντός ή εκτός εισαγωγικών) της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αντιληπτό και κατανοητό ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές έχουν μετατραπεί από την Τουρκία σε όπλο και ταυτόχρονα κερδοφόρα επιχείρηση. Η μαζική διακίνηση γίνεται υπό την εποπτεία του τουρκικού κράτους το οποίο καρπώνεται είτε εξ'ολοκλήρου είτε ως …προμήθεια από τα κυκλώματα των διακινητών, σημαντικότατα ποσά (εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ) σε συνάλλαγμα. Για αυτό εξηγείται και η αναφερόμενη στη σημερινή ειδησεογραφία δρομολόγηση λεωφορείων και στρατιωτικών οχημάτων για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Βόρειο Έβρο. Ειδικότερα η μεταφορά με στρατιωτικά οχήματα θα πρέπει να εκληφθεί από την ελληνική πλευρά ως αδιάψευστη απόδειξη ότι η Τουρκία εκτελεί αυτή τη στιγμή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Φυσικά καθώς αυτά ποσά είναι «μαύρα», πέρα από τον ατομικό πλουτισμό των εμπλεκόμενων και εποπτευόντων τη διαδικασία, αξιοποιούνται και για τις «μαύρες» επιχειρήσεις της Τουρκίας (όπως για παράδειγμα τη χρηματοδότηση των «μισθοφόρων» στη Συρία και τη Λιβύη). Το καταπληκτικό είναι ότι η Τουρκία… επιβραβεύεται και με δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αφού λοιπόν η επιχείρηση είναι κερδοφόρα, η Τουρκία, όπως κάθε επιχειρηματίας -εν προκειμένω… κρατικός- φροντίζει για την ανάπτυξη της και μεγέθυνση της κερδοφορίας. Εισβάλλει λοιπόν στη Συρία και προκαλεί τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες του και την έναρξη της πορείας (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για την πραγμάτωση του… ευρωπαϊκού ονείρου. Αυτά είναι περιληπτικά τα βασικά δεδομένα της κατάστασης που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει το «κλείσιμο» των ελληνοτουρκικών συνόρων. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν εννοεί πραγματικό «κλείσιμο» ή θα βιώσουμε ένα ακόμη φιάσκο μεγαλύτερο του πρόσφατου σε Λέσβο και Χίο. Τι σημαίνει πραγματικό «κλείσιμο»;

  • Πλήρης διακοπή οδικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών προς και από Τουρκία
  • Ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων της Ζώνης Ασφαλείας Προκαλύψεως (ΖΑΠ) ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου επιτήρηση της ελληνοτουρκικής μεθορίου ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
  • Επίσης, εφόσον κριθεί επιχειρησιακά αναγκαίο, να υλοποιηθεί άμεσα η αύξηση του εύρους της ΖΑΠ. Την πλήρη πρακτική εφαρμογή των απαγορεύσεων–περιορισμών που προβλέπονται για τη ΖΑΠ. Με άλλα λόγια, περιφερόμενοι περιπατητές, φυσιοδίφες, τουρίστες, κυνηγοί, περίεργοι, τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, αλληλέγγυοι ή μη αλληλέγγυοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις και όποιοι άλλοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον συλληφθούν εντός της ΖΑΠ θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες και ποινές πολυετών καθείρξεων.
  • Μεταστάθμευση αστυνομικών δυνάμεων με εξοπλισμό αντιμετώπισης – καταστολής διαδηλώσεων (δακρυγόνα, καπνογόνα, αντλίες νερού, κλπ.). Εφόσον απαιτηθεί σύντομη εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού στη χρήση εξοπλισμού της ανωτέρω κατηγορίας. Η μεταστάθμευση δυνάμεων από το εσωτερικό ώστε το πλέγμα περιπολιών και ενεδρών στη ΖΑΠ να είναι τόσο πυκνό ώστε να δρα αποτρεπτικά και επιπλέον να υπάρχει επάρκεια τμημάτων άμεσης αντίδρασης για να επέμβουν όπως απαιτηθεί. 
  • Μεταστάθμευση σε επιλεγμένα σημεία των συνόρων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων σε εμφανείς θέσεις. Προφανώς η πρακτική αξία τους είναι μηδενική, αποτελούν όμως πολύ ισχυρό συμβολισμό.
  • Ταχύτατη προμήθεια ειδικού εξοπλισμού που έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων και ο οποίος δεν απειλεί την ανθρώπινη ζωή.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Τουρκία γρηγορότερα ή αργότερα θα οργανώσει – παρακινήσει προσπάθειες μαζικής διέλευσης των συνόρων ώστε να αξιολογήσει την αντίδραση της ελληνικής πλευράς και ει δυνατόν να προκαλέσει «ατύχημα» με θύματα ώστε να καταστήσει την ελληνική πλευρά υπόλογη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Στην περίπτωση αυτή η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη ακόμη και για τη δυνατότητα να δεχθεί πυρά από ενεργούμενα της Άγκυρας διασκορπισμένους μέσα στις μάζες των προσφύγων και μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορα, για ευνόητους λόγους δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά. Το μόνο που θα σημειώσουμε ότι ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί στην πράξη η αξία των πλωτών φραγμάτων ως μέσο οριοθέτησης (με τη βοήθεια των οργανικών συστημάτων αγκύρωσης), στην προμήθεια των οποίων προχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εν κατακλείδι: Τα ανωτέρω μπορούν να θεωρηθούν υπερβολική αντίδραση (και ίσως είναι), αλλά θεωρούμε ότι μόνο η πρακτική επίδειξη της ελληνικής αποφασιστικότητας που περιλαμβάνει και ετοιμότητα για κάθετη κλιμάκωση μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά την κατάσταση που επιχειρεί να επιβάλλει η Τουρκία στη χώρα μας.
  • Το «κλείσιμο» των συνόρων και η συνεπαγόμενη κινητοποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει μεγάλο οικονομικό κόστος για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει τον λογαριασμό στις Βρυξέλλες και να επιδιώξει την πληρωμή του ακόμη και να χρειαστεί να μετατραπεί από τον «καλόβολο» εταίρο σε υπονομευτή κάθε ευρωπαϊκής πολιτικής.
  • Ταυτόχρονα, απαιτείται συστηματική και έντονη ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ώστε ο ρόλος της Τουρκίας στις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές να αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις του.
https://www.defence-point.gr/news/otan-diakirysseis-quot-kleisimo-ton-synoron-quot-prepei-na-to-ennoeis-kai-an-to-deichneis

Σφραγίστε τα σύνορα. Δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε ή να πούμε κάτι παραπάνω. Είναι σαφές και απλό. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν. Η Τουρκία διεξάγει κανονικές επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου και ασύμμετρων απειλών με τη διοχέτευση εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών προς τη χώρα μας μετά τα χθεσινά γεγονότα στη πόλη Ιντλίμπ της Συρίας. Το σφράγισμα των συνόρων έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2019. Μάταια όμως. Και αυτή η κυβέρνηση συνέχισε τη πολιτική των ανοιχτών συνόρων για οκτώ μήνες. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απαιτούνται γενικευμένες επιχειρήσεις αποτροπής που θα περιλαμβάνουν απωθήσεις, ρυμουλκήσεις λέμβων με λαθρομετανάστες πίσω στα τουρκικά ύδατα και ενέργειες που θα στείλουν το μήνυμα πως δεν περνά κανένας. Με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο. Διαφορετικά θα συνεχιστεί η μαζική πολιτική εποικισμού και άτυπης εισβολής που λαμβάνει χώρα από τη Τουρκία για την Ελλάδα. Καλό το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα αλλά προέχει η εθνική επιβίωση και η εθνική ασφάλεια της χώρας μας. Καλά τα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου και ασφαλώς πρέπει να γίνουν. Όμως επιβάλλεται να γίνονται συνδυαστικά με επιχειρήσεις αποτροπής ώστε να υπάρχει ανάσχεση των ροών. Εύκολες λύσεις ή ανώδυνες δεν υπάρχουν. Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Το δίλλημα είναι σαφές εθνική ασφάλεια και εθνική επιβίωση ή ισλαμοποίηση της πατρίδας μας.

https://defencereview.gr/metanasteytiko-apaitoyntai-epicheir/

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Ελληνικό ΒΕΤΟ σε έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙ Ε.Δ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΔΛΔ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ, ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ, ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ...

"Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 27 Φεβρουαρίου 2020 διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 59.896 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.640 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς). Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 27 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.278 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 312 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ."

3 comments :

  1. Anonymous29/2/20 13:16

    Αδιανόητο tweet Παπαδημούλη για τον κοροναϊό

    "Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωναιού μας ήλθαν από το Μιλάνο κ τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσνίκης, τη Βουλή κ τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!".

    https://www.capital.gr/politiki/3414066/adianoito-tweet-papadimouli-gia-ton-koronaio

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ;

    ΟΧΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΜΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ!

    Η Ευρώπη είναι πιο ιερός τόπος από τη Μέκκα για τους Ευρωπαίους πολιτικούς και ειδικά της Ελλάδος που ονειρεύονται ένα κόσμο ενωμένο χωρίς σύνορα με business από τις λαθροεισροές. Οι Λαθρό εξακολουθούν να έρχονται να προσκυνήσουν για λαθροεπιδόματα και να μας αναπαράγουν δημογραφικώς για να γίνουμε EURASIA.

    Είναι άγιοι άνθρωποι, δεν εγκληματούν, δε παρανομούν, δε πάνε φυλακή, ΔΕ ΝΟΣΟΥΝ, δε ψευδομαρτυρούν και οι Αρχές του τόπου, Πολιτική ηγεσία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, και λαός το εκτιμάει αυτό και τους ευχαριστούμε που διαλέξαν την Ελλάδα.

    Δυστυχώς γι' ακόμα μία φορά η επιπολαιότητα των λευκών γηγενών και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΩΝ, από επισκέψεις σε χώρες με ύποπτο υγειονομικό παρελθόν, όπως αυτή της Β. Ιταλίας, θα επιφέρει ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ στην παγκόσμια αγορά που θα το θυμούνται όλοι, γιατί θα μας πονέσει πολύ!

    ReplyDelete
  2. Anonymous29/2/20 13:33

    Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Μάριο Σεντένο (φωτο)

    https://www.pronews.gr/kosmos/852789_ektakti-synedriasi-toy-eurogroup-gia-ton-koronoio-anakoinose-o-mario-senteno-foto

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Θ' ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, ΤΟΤΕ Θ' ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ "ΕΛΕΥΕΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ" ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ....

    ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΣ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Β.ΙΤΑΛΙΑ!
    ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ!

    ReplyDelete
  3. Anonymous29/2/20 14:10

    Γιώργος Τράγκας 27-02-20

    - ΠΟΕΣΥ: Λογοκρισία από την ΕΡΤ για τα γεγονότα στα νησιά του Β. Αιγαίου (22:20)
    - 250.000.000 ευρώ (από 1 δισ project) προκαταβολή για business για τα νέα κλειστά κέντρα κράτησης
    - Υπάρχει κρούσμα κορονοιού στο Κολλέγιο Αθηνών (1:35:28)
    - Ο υγειονομικός τομέας στην Ελλάδα είναι απροετοίμαστος και έχουν δoθεί κυβερνητικές εντολές στα ΜΜΕ να μην αναφέρονται σε κορονοιό και επεισόδια στο Αιγαίο!

    https://www.youtube.com/watch?v=jx2Y9Q78iz4

    ReplyDelete