14.2.20

Το Δίκαιο της Θάλασσας

"Αυτόν τον καιρό τίθεται προκλητικά σε αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας η Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον Ελληνικό λαό για τον τρόπο χειρισμού του θέματος εκ μέρους των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, καθώς και για την στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι τελευταίες μάλιστα κυβερνήσεις έχουν αναθέσει στο ΕΛΙΑΜΕΠ τον ρόλο επηρεασμού της Ελληνικής κοινής γνώμης, κρατώντας μία στάση κατευνασμού και ηττοπάθειας έναντι του αντιπάλου, την οποία ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης με το άρθρο του στην Καθημερινή στις 26.1.2020: “Εμείς, η Τουρκία και οι Συμπληγάδες“.

Εκτός αυτού το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει προγραμματίσει για τις 18/2/2020 «Δημόσια Συζήτηση» την οποίαν μπορούν να παρακολουθήσουν ως ακροατές μόνο άνθρωποι της δικής τους εμπιστοσύνης με θέμα το, εάν μας συμφέρει να καταφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ομιλητές θα είναι οι : Γεώργιος Παπανδρέου, πρώην υπ. εξωτερικών και πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπ. εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην υπ. εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ροζάκης, έμπιστος του Κώστα Σημίτη και με συντονιστή τον Λουκά Τσούκαλη, (ομοίως με τον τελευταίο).

Κατά την γνώμη πολλών, οι ανωτέρω ομιλητές, αντί να τους ανατεθεί ο προβληματισμός για τα εθνικά θέματα, θα έπρεπε να ευρίσκονται ήδη στα πιο βαθιά κελιά των φυλακών, ως υπεύθυνοι όχι μόνο για την στάση τους στα θέματα αυτά, αλλά και για την οικονομική διαχείριση της χώρας που της έχει στερήσει την δυνατότητα επαρκούς προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων.

Η Διεθνής Ελληνική Ένωση “International Hellenic Association”, εν συντομία ΙΗΑ, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να λάβει μία αντικειμενική και αξιόπιστη πληροφόρηση για τα εθνικά θέματα, που αφορούν το δίκαιο της θάλασσας, αντιπαραθέτει εν συντομία κατωτέρω την άποψη του καθηγητή κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου επί των θεμάτων αυτών, όπως προκύπτουν από την διδακτορική του διατριβή.

Χάριν της αντιπαράθεσης με την θέση του ΕΛΙΑΜΕΠ όπως την εξέφρασε ο κύριος Λουκάς Τσούκαλης (βλέπε Καθημερινή ανωτέρω) παραπέμπουμε τον αναγνώστη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://slpress.gr/ethnika/stis-sympligades-kateynasmoy-kai-ittopatheias-apantisi-ston-l-tsoykali/ όπου θα βρει την απάντηση του ίδιου του κυρίου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου στα λεγόμενα και τις προτάσεις του κυρίου Τσούκαλη."

Καθ. Ηλία Σταμπολιάδης – μέλος του Ι.Η.Α

No comments :