20/02/2020

Ισραήλ: 25 επιπλέον F-35A Lightning II και 25 νέα F-15Χ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Breaking Defense» το Ισραήλ έχει αποφασίσει την προμήθεια μιας (1) ακόμα Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35A Lightning II και μια (1) Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-15X. Συνολικά το Ισραήλ θα προμηθευτεί 25 επιπλέον F-35 (εκτός των 50 που ήδη έχει παραγγείλει) και 25 νέα F-15X (παράλληλα με την αναβάθμιση των F-15I στο επίπεδο F-15IA).

H απόφαση του Ισραήλ έχει να κάνει με την επιχειρησιακή αντίληψη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας σχετικά με τον συνδυασμό πληγμάτων ακριβείας, με τα F-35, και την ανάγκη προβολής αεροπορικής ισχύος σε μεγάλες αποστάσεις με αεροσκάφη μεγάλης μεταφορικής ικανότητας (F-15X). Το F-35 θα προσφέρει στο Ισραήλ δυνατότητες stealth, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν εκατοντάδες προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα, και δυνατότητα ταχείας διαβίβασης δεδομένων και τακτικής κατάστασης σε άλλα αεροπορικά μέσα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Ισραήλ, μια χώρα που πολεμά σχεδόν καθημερινά.

https://defencereview.gr/25-epipleon-f-35a-lightning-ii-kai-25-nea-f-15ch-gia-to-israil/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΣΑΜΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΑΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. 

ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ 7-10 ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ) , ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΛΗΝ ΑΜΥΝΗΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ  ΜΕΤΕΤΡΑΠΗ ΣΕ ΧΩΡΟ.

1 comment :

  1. Anonymous20/2/20 12:51

    Ε καλά τώρα υπερβολικός είσαι, υπάρχουν και οι σουηδοί που είναι ακόμα ποιο ηλίθιοι, στο θέμα της μετανάστευσης τουλάχιστον. Είναι πάντως άξιο απορίας και το παρακολουθώ με περίσσια απορία και θαυμασμό, το που θα καταλήξει το όλο θέμα με το νεοελληνικό κράτος. Είμαι περίεργος να δω το τι έρχεται και το τι θα προλάβουμε να ζήσουμε!

    12G

    ReplyDelete