16/01/2020

Κίνα: Παραδόθηκε επίσημα και έτοιμο για υπηρεσία το πρώτο αντιτορπιλικό Type 055 - Δοκιμάζει μη επανδρωμένο αντιτορπιλικό σκάφος

Το πρώτο αντιτορπιλικό αεράμυνας περιοχής Type 055 παραδόθηκε επίσημα στο Ναυτικό της Κίνας (PLAN) αφού πρώτα ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες δοκιμές αποδοχής, όντας μάλιστα το πρώτο της κλάσης του. Το "Nanchang", πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του στην πολυεθνική ναυτική παρέλαση για τον εορτασμό της 70ης επετείου του κινεζικού Ναυτικού στις 23 Απριλίου 2019.Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο πλοίο επιφάνειας με ένα επιβλητικό ραντάρ όγκου και ατελείωτα κελιά για πύραυλους κάθε είδους κι εμβέλειας, με εκτόπισμα σχεδόν δέκα χιλιάδες τόνους. Μέχρι στιγμής έχουν ναυπηγηθεί οκτώ πλοία της κλάσης ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια ναυπήγησης.

https://www.ptisidiastima.com/type-055-first/

Το δικό της Μη-Επανδρωμένο Σκάφος Θαλάσσης (Unmanned Surface Vessel-USV) φαίνεται πως δοκιμάζει η Κίνα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας South Morning China Post, η οποία επικαλείται το επίσημο στρατιωτικό περιοδικό της χώρας.  Το σκάφος το μήκους του οποίου υπολογίζεται στα 15 μέτρα και το εκτόπισμα στους 20 τόνους, δείχνει ικανό να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και φέρει επίσης ραντάρ ναυτιλίας, πυργίσκο ηλεκτρο-οπτικών και υπερύθρων, κεραίες επικοινωνιών και προβολέα έρευνας. Σύμφωνα με την Κινεζική πλευρά, το σκάφος είναι ικανό να δρα τόσο με τηλεκατεύθυνση όσο και αυτόνομα με τεχνητή νοημοσύνη.

Η είδηση πως το Κινεζικό πολεμικό ναυτικό εργαζόταν πάνω σε ένα USV με την ονομασία “JARI” είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον Κρατικό Ναυπηγικό Βιομηχανικό Συνεταιρισμό της Κίνας, τον Φεβρουάριο του 2018.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment