24/01/2020

Bundestag: Παράνομη η συμφωνία Τουρκίας με Σάρατζ (ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ)

Η νομική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής, με έκθεσή της έρχεται να γνωμοδοτήσει για τη συμφωνία της Τουρκίας με την “κυβέρνηση της Λιβύης”, την οποία, σε απλά ελληνικά αποκαλεί 100% ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Πρόκειται για μια έκθεση των Γερμανών νομικών που δεν αφήνει κανέναν περιθώριο στην κυβέρνηση Μέρκελ να αδιαφορήσει και καλείται πλέον να θέσει άμεσα το θέμα σε συνάντησή της με τον Ερντογάν, αλλά και να διορθώσει την πολιτική της χώρας της στο θέμα. Η έκθεση της νομικής υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής ξεκαθαρίζει ότι τα νησιά δικαιούνται θαλασσίων ζωνών, αλλά και ότι η Τουρκία ΔΕΝ δικαιούται να επικαλείται επιχείρημα ότι το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν την δεσμεύει επειδή δεν το έχει υπογράψει. Η συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι (1982) έχει επικυρωθεί συμπληρώνοντας τις προβλεπόμενες εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια των χωρών και δεσμεύει τους πάντες.

Η νομική προσέγγιση του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη σχετικά με τη δικαιοδοσία των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο από την Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής είναι εξαντλητική και καταγράφεται σε 18 σελίδες. Σε αυτές περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια η προβληματική υπό το πρίσμα και των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, και από την άλλη των νομικών θέσεων της ελληνικής πλευράς. Γίνεται συστηματική καταγραφή και παρουσίαση όλων των επιστολών που οι δύο χώρες απέστειλαν στα ΗΕ μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης στις 27 Νοεμβρίου του 2019 ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό Σαράτζ, η οποία έγινε «χωρίς τη σύμφωνη γνώμη με άλλες μεσογειακές χώρες» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μνημόνιο παραβιάζει το εθιμικό Δίκαιο Θαλάσσης και κατά συνέπεια είναι παράνομο και λειτουργεί σε βάρος τρίτων. Τυχόν διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων μεσογειακών χωρών”.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα βασικά σημεία, στα οποία καταλήγει η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής βουλής, λόγω της απόρριψης του μνημονίου από το λιβυκό κοινοβούλιο στις 4 Ιανουαρίου του 2020, εγείρονται αμφιβολίες για το κατά πόσο το μνημόνιο μπορεί να τεθεί σε ισχύ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Από την άλλη πλευρά Ελλάδα και Τουρκία υπό το πρίσμα της διένεξης στο Αιγαίο, υποστηρίζουν διαφορετικές νομικές θέσεις σε ότι αφορά την αναγνώριση, την διεκδίκηση δικαιωμάτων και την οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών, ειδικότερα της ΑΟΖ. Στο άρθρο 121 παράγραφος 2 της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο Θαλάσσης εμφαίνεται σαφώς ότι οι νήσοι ανεξάρτητα του μεγέθους τους διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Συνεπώς οι θαλάσσιες περιοχές των νήσων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την οριοθέτηση των ΑΟΖ. Εκτός αυτού η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλλει ως νομικά δεσμευτικό τον ισχυρισμό, ότι οι προβλέψεις της Σύμβασης για το Δίκαιο Θαλάσσης, σύμφωνα με το οποίο ακόμη και οι νήσοι διαθέτουν ΑΟΖ, δεν τη δεσμεύουν, αφού η χώρα δεν έχει επικυρώσει τη σύμβαση, επειδή (ακόμη και τρίτα κράτη που δεν έχουν προσχωρήσει και επικυρώσει τη σύμβαση) δεσμεύονται μέσω του εθιμικού δικαίου.

Μάλιστα σε ένα άλλο σημείο των συμπερασμάτων επισημαίνεται σαφώς ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει το αναγνωρισμένο εθιμικό δίκαιο των ελληνικών νησιών με το να «αρνείται» την ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης και δημιουργεί (αντιποιείται) μια δική της ενιαία ΑΟΖ μέχρι τις ακτές της Κρήτης και της Ρόδου. Τέλος, στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι η θαλάσσια οριοθέτηση των ΑΟΖ των νήσων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύπλοκη. Φαίνεται όμως η οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο, έτσι όπως προβλέπεται από το διμερές μνημόνιο, δεν εναρμονίζεται με τις αρχές της ακριβοδίκαιης οριοθέτησης (equitable delimitation), υπό την έννοια του άρθρου 74 της Σύμβασης του Δικαίου Θαλάσσης. Ενδιαφέρουσα και μια ακόμη πτυχή από την παρουσίαση των επιχειρημάτων είναι η θέση που εκφράζουν οι νομικοί της γερμανικής βουλής ότι τυχόν διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων μεσογειακών χωρών.”

Η βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά», τουρκικής καταγωγής Σεβίμ Ντάγκντελεν, η οποία και ζήτησε από την επιστημονική υπηρεσία τη γνωμάστευση, κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ να θέσει θέμα μνημονίου στην συνάντησή της Παρασκευής με τον πρόεδρο Ερντογάν. “Όποιος, όπως ο Τούρκος πρόεδρος, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη περιοχή και με επιθετική εξωτερική πολιτική στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία στην περιοχή, δεν μπορεί να είναι εταίρος» τόνισε η κυρία Ντάγκντελεν. Σε ότι αφορά τη γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας, η βουλευτής υποστηρίζει ότι αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο για το ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τις πωλήσεις όπλων και τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία.

https://www.defence-point.gr/news/ekthesi-kolafos-gia-merkel-kai-erntogan-apo-ti-germaniki-voyli-paranomi

Το θέμα έχει λάβει ήδη εκτεταμένη δημοσιότητα στην Ελλάδα, καθώς δημοσιεύθηκε στην ελληνική έκδοση της DW, αλλά αποσιωπάται στην Τουρκία, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) δεν αναφερόταν στην αγγλική, ούτε τη γερμανική ηλεκτρονική έκδοση της DW. Δεδομένου ότι η DW είναι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Γερμανίας, επιχειρείται να ελεγχθεί η δημοσιότητα που δίδεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, ιδιαίτερα πριν την επίσκεψη της Μέρκελ στην Άγκυρα. Ταυτόχρονα, το ζήτημα έχει και πολιτικές απολήξεις, καθώς τροφοδοτήθηκε και αναδείχθηκε από τη γερμανική Αριστερά και μάλιστα από τουρκικής καταγωγής Βουλευτή, γεγονός που καταδεικνύει ότι κινητοποιήθηκαν άλλες -μη κυβερνητικές δυνάμεις- από την Ελλάδα που διαθέτουν τους σχετικούς διαύλους επικοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://www.crisismonitor.gr/2020/01/23/germania-thaftike-ypoyla-i-gnomateysi-kolafos-gia-tin-toyrkia/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: "κινητοποιήθηκαν άλλες -μη κυβερνητικές δυνάμεις- από την Ελλάδα που διαθέτουν τους σχετικούς διαύλους επικοινωνίας."

ΟΙ ΤΟΥ "crisis monitor" ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΣΟ ΛΙΓΗ ΑΟΖ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΩΦΘΑΛΜΩΣ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΠΩΣ Η ΑΟΖ, ΠΑΛΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ "ΔΙΚΟΛΑΒΙΣΤΙΚΑ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΡΟΥΝ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΛΛΗΜΑΤΙΚΑ. "Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΕΙΡΗΝΗ ή ΠΟΛΕΜΟ ;" 

ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΤΥΠΩΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΩΡΑ Η ΝΔ ΨΕΛΛΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ..."ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ (ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ) ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ". ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ, ΣΗΜΙΤΗΣ-ΓΑΠ-ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.

ΑΡΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ. ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΕ ΑΥΤΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ-ΦΤΙΑΧΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. 

1 comment :

  1. Anonymous24/1/20 17:08

    Η ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ Σ' ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ!

    ΟΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

    ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ - ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ - ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ", ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ!

    ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ INFOteller ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΕΠΑΝΕΛΗΜΜΕΝΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΔΙΑΓΟΡΕΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ, ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ!

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ World Economic Forum ΣΤΟ Davos:

    CHINA’s Xi Jinping 'MOST DANGEROUS' to free societies, says George Soros

    Mr Soros, a prominent donor to the Democratic Party in the US, also criticised the Trump administration's stance towards China.

    Mr Soros warned that ARTIFICIAL INTELLIGENCE and MACHINE LEARNING could be used to entrench TOTALITARIAN CONTROL in the country.

    "China is not the only authoritarian regime in the world but it is the wealthiest,....

    https://www.bbc.com/news/business-46996116


    He expressed grief that the world's strongest powers - the UNITED STATES, CHINA and RUSSIA under President Vladimir Putin - were "in the hands of would-be or actual DICTATORS and the ranks of authoritarian rulers continued to grow".

    With nationalism making further headway around the world, Soros said the "biggest and most frightening setback" was in INDIA, accusing Prime Minister Narendra Modi of "CREATING A HINDU NATIONALIST STATE."

    It would seek to reach out to "places in need of high-quality education and in SERVING neglected populations" such as REFUGEES, PRISONERS, the ROMA and other DISPLACED PEOPLES like the Rohingya MUSLIM minority in Myanmar, he said.

    While Xi Jinping "BECAME A DICTATOR as soon as he gained sufficient strength" his "success is far from assured" AS DEMOGRAPHICS CAUSED BY THE ONE CHILD POLICY WORK AGAINST CHINA.

    https://www.aljazeera.com/news/2020/01/soros-world-increasingly-ruled-actual-dictators-200123215056840.html



    Davos: World needs to prepare for 'millions' of CLIMATE REFUGEES.

    RICHER COUNTRIES (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) MAY BECOME A RISING SOURCE OF REFUGEES AS CLIMATE CHANGE FORCES PEOPLE TO FLEE THEIR COUNTRIES (ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΙΟ "ΔΡΟΣΕΡΕΣ" ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ).

    https://www.aljazeera.com/ajimpact/davos-world-prepare-millions-climate-refugees-200121175217520.html?utm_source=website&utm_medium=article_page&utm_campaign=read_more_links

    INFOteller

    ReplyDelete