16/01/2020

Πολλοί συνέλληνες δεν μπορούν να κατανοήσουν κάποια οικονομικά μεγέθη...

Παρόλα αυτά νομίζω (ελπίζω) οτι όλοι καταλάβαμε οτι χωρίς λεφτά, δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνικό κράτος.  Τώρα ας εξηγήσουμε μερικές βασικές αρχές:
  1. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν έτσι απλα! (Ειδικά όταν τα υπόσχεται ο αρχηγός της εκάστοτε αντιπολίτευσης). Κάποιος πρέπει να τα πληρώσει - ονομάζεται φορολογούμενος. Δηλαδή εσύ!
  2. Λεφτά ΔΕΝ μπορούμε έτσι απλά να τυπώσουμε! Όσα περισσότερα τυπώνεις, τόσο μικρότερη αγοραστική αξία έχουν.
  3. Η «επίθεση» στο νομισματοκοπίο είναι ανώφελη. Το γιατί στο τάζουν είναι άλλη υπόθεση.
  4. Λεφτά ΔΕΝ επιστρέφουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τραπεζών-ζόμπι. Τα χρήματα επιστρέφουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, όταν υπάρχει μακρόχρονηα ασφαλές περιβάλλον. Η εμπιστοσύνη (τραπεζική και μη - κοινώς πίστη) χτίζεται δύσκολα και επίπονα και γκρεμίζεται σε ένα δευτερόλεπτο.
  5. Λεφτά (επενδύσεις) ΔΕΝ έρχονται σε κράτη - τραμπούκους με δισθεόρατη φορολογία (φέτος η Ελλάδα χτύπησε νέο high score με την υψηλότερη φορολογία από όλες τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ). Επενδύσεις επίσης ΔΕΝ έρχονται σε χώρες με πολύπλοκη και ανύπαρκτη δικαιοσύνη και απίστευτη γραφειοκρατία - τους 3 ορκισμένους εχθρούς των επιχειρηματιών!
  6. ΔΕΝ υπάρχουν τα 600 δις του Σώρρα - ούτε τα 220 δις Ελλήνων καταθετών της Ελβετίας
  7. Λεφτά ΔΕΝ παράγει το κρατικοδίαιτο ευρύτερο δημοσιο - ούτε ο συνδικαλιστικός φορέας σας
  8. Λεφτά παράγει ο στραγγαλισμένος ιδιωτικός τομέας - Μόνο αυτός! Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ξαναπούν οτι κινούν την αγορά επειδή ξοδεύουν αγοράζοντας από ιδιώτες - μπλοκ - είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως! 
  9. Οι «τραπεζίτες» ΔΕΝ έχουν λεφτά. Οι τράπεζες έχουν τα δικά σας λεφτά! Κάθε φορά που κάποιος σας μιλάει για τους «κακούς τραπεζίτες», να έχετε στο νου ότι θέλει να σας εξαπατήσει.
  10. Το κράτος επιχειρηματίας, ερευνητής, νεωτεριστής έχει ξοφλήσει ΠΑΝΤΟΥ! Η συντήρηση του αδηφάγου τέρατος παράγει μόνο ζημιά και διαφθορά.

Για να τελειώνουμε με όλες τις αυταπάτες.

https://www.facebook.com/john.zolotas.1/posts/2444352589026072

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://www.capital.gr/me-apopsi/3404874/oute-paragoun-oute-dianemoun-ton-plouto-mias-xoras-ta-dikastiria

No comments :

Post a Comment