21/01/2020

ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΝΗΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΗΣΙΔΕΣ (ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ/ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕΣ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΟΖ*, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΣΤΙΣ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ.
ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΟΥΤΕ Η ΣΙΚΕΛΙΑ, Η ΣΑΡΔΗΝΙΑ, Η ΚΟΡΣΙΚΗ, Η ΜΑΛΤΑ, Κ.Λ.Π ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ.
ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ (ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ. (ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟΣ, ΕΥΒΟΙΑ. ΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΔΟΞΕΡΑΣ ΣΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΖ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΟΛΕΣ, ΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΥΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.

* ΠΕΡΙ ΑΟΖ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
https://isxys.blogspot.com/2019/02/blog-post_3.html
https://www.protothema.gr/stories/article/934839/oi-apofaseis-diethnon-dikastirion-gia-tin-oriothetisi-tis-aoz-diaforon-kraton/

1 comment :

  1. Anonymous22/1/20 11:43

    "όταν δεν συνοδεύεται τουλάχιστον από ανακήρυξη της ΑΟΖ, αν όχι από μία συνολική τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, η οποία θα περιλαμβάνει και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης με προσεκτικά μεν βήματα, ενταγμένη σε έναν οδικό χάρτη δε. Όσο δεν συμβαίνει αυτό, μάλλον ακουγόμαστε γραφικοί στα αυτιά του κάθε Τραμπ, γιατί εντέλει η τουρκολιβυκή συμφωνία δεν θίγει ελληνικά εθνικά συμφέροντα, αλλά δυνητικά ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

    Τα συμφωνηθέντα μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Λιβύης είναι παράλογα, αλλά ποιος νοιάζεται όταν –όπως προαναφέρθηκε– η ηθική και η δικαιοσύνη στο διεθνές σύστημα απουσιάζει και η Ελλάδα δεν προβάλλει κόστος; Ποιος να ενδιαφερθεί όταν η διεκδικούμενη από την Τουρκία αλλαγή δεν αμφισβητείται εν τοις πράγμασι;"

    http://www.pontos-news.gr/article/204149/aytovoitheia-kai-voitheia-mas

    ReplyDelete