02/01/2020

Να παραχωρήσει θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης και του Καστελόριζου επιθυμεί η Τουρκία...

...όπως υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος αξιωματούχος προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων, με στόχο την έναρξη σεισμογραφικών ερευνών για την αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Πρόκειται για οικόπεδα, όπως εξήγησε, τα οποία βρίσκονται εντός της θαλάσσιας περιοχής που περιγράφεται στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης. «Mε τη βοήθεια του Αλλάχ, τους επόμενους μήνες, δηλαδή εντός του 2020, στο πλαίσιο της συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης που υπογράψαμε με τη Λιβύη, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις εργασίες παραχώρησης οικοπέδων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ντονμέζ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του «ΣΚΑΪ» στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, επίσης δήλωσε ότι κανένα σχέδιο δεν πρόκειται να πετύχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας. «Ανεξάρτητα του ποιοι εμπλέκονται, κανένα σχέδιο στην περιοχή, το οποίο αποκλείει την Τουρκία, δεν πρόκειται να πετύχει» δήλωσε, χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία είναι «πολύ ενεργή» στη Μεσόγειο.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΑ 12Ν.Μ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ  ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ..."ΟΥΚ ΑΝΕΥ" ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ Η "ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ'" "ΙΣΧΥΣ" ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΙΜΟΝΑ (ΜΕΤΡΟ 11) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010. ΤΩΡΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ..."ΚΑΙ 5".
ΤΑ ΘΥΜΙΖΩ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΞ ΠΩΣ Ο "EAST MED" ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΤΙΠΟΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΕΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ . ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΒΑΖΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ.

(ΞΑΝΑ) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2019/02/blog-post_3.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:  https://hellasjournal.com/2020/01/ola-kala-me-ton-east-med-alla-pote-tha-prochorisi-i-oriothetisi-tis-aoz-me-tin-kipro/

No comments :

Post a Comment